SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Migreny w ciąży
Odpowiedz

Migreny w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bacha Koleżanka

Wysłany: 25 września, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem w 12 tygodniu ciąży. Od dziecka cierpie na migreny, przed ciążą stosowałam tabletki excedrin migrastop, które bardzo mi pomagały. Ale odkąd wiem o dziecku to przestałam je zażywać, w ogole staram się nie brać żadnych leków.
    Problem w tym, że migreny są coraz częstsze, głowa potrafi bolec przez 2,3 dni i do tego wielogodzinne wymioty. Jestem wykończona. Zimne okłady, zaciemnione pomieszczenie, szklanka wody, nic nie pomaga.
    Czy stosowalyscie jakieś leki w ciąży? Jak to na nią wpłynęło? A może coś innego pomagało wam na bóle głowy...

• Fuksjowa Ekspertka

Wysłany: 25 września, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży tylko paracetamol, który zwykle nie działał. Jak było naprawdę źle, to do niego piłam kawę. Migreny mam praktycznie od zawsze i są straszne, nie działa nic oprócz sumamigrenu, natomiast od drugiego trymestru zniknęły całkowicie i do teraz ich nie mam. Ani jednego ataku. Pewnie wrócą, gdy wróci okres. Cieszę się póki co życiem bez migren. Oby Tobie też przeszły

age.png
  • bacha Koleżanka

Wysłany: 25 września, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksjowa wrote:
    W ciąży tylko paracetamol, który zwykle nie działał. Jak było naprawdę źle, to do niego piłam kawę. Migreny mam praktycznie od zawsze i są straszne, nie działa nic oprócz sumamigrenu, natomiast od drugiego trymestru zniknęły całkowicie i do teraz ich nie mam. Ani jednego ataku. Pewnie wrócą, gdy wróci okres. Cieszę się póki co życiem bez migren. Oby Tobie też przeszły

Czekam z niecierpliwością na drugi trymestr 😳

• Po_prostu_Ola Ekspertka

Wysłany: 25 września, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bazie własnych doświadczeń sądzę, że miną Ci jak ręką odjął zupełnie nagle. Najpóźniej w 20 tc, ale są duże szanse, że szybciej, skoro zaczęły się wcześnie. Z naturalnych sposobów spróbuj jeszcze stopy potrzymać w misce z ciepłą wodą, bywało, że pomogło mi to na naprawdę niesamowitą migrenę.

Nie brałam w ciąży żadnych grubszych leków na migreny ani bóle głowy. Natomiast raz w ciąży miałam tak silny ból głowy i niskie ciśnienie, że trafiłam do szpitala - tam też nie dostałam żadnych leków, ale dali kroplówki nawadniające i do tego kazali pić minimum 3 litry płynów dziennie. Pomogło. Tylko to nie była migrena, prawdopodobnie z tego niskiego ciśnienia ból.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 20:00

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Syn I ♥️
    2.2021 Syn II ♥️
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔
    10.2025 Syn III ♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ