X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mogę być w ciąży?
Odpowiedz

Mogę być w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aniszkq1 Nowa

Wysłany: 18 marca 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie proszę bo ja już zgłupiałam...

Owulację miałam prawdopodobnie 10.02, dzień wcześniej był stosunek bez zabezpieczenia, taki na spontanie... 2 tyg później, czyli 24.02 powinnam mieć miesiączkę, ale jej nie dostałam... Od ponad 10 lat regularny, wręcz idealny okres, zawsze 24 każdego miesiąca I zawsze 3 dni. Nigdy się nie spóźnił, nawet jak byłam chora, jak brałam antybiotyki, jak miałam covida, no Nigdy. 24 każdego miesiąca I pyk a kuku okres był...

24.02 też powinien być, nie dostałam. Za to zauważyłam, że powiększyły mi się trochę biust, mój facet tez to zauważył, aż zapytał ci zrobiłam że tak nagle cycki mi się zwiększyły... zaczęło mnie kłuć, szczypać i piec w podbrzuszu, takie miałam uczucie jakbym w środku miała jakąś twardawa gruszkę. Swędziało mnie wewnątrz pochwy, czułam jakbym miała jakąś taka "rozklapioche", bardzo ciekły mi śluze, co godzinę musiałam wymieniać wkładkę higieniczna, bo było wilgotno. I takie dolegliwości miałam przez 6 następnych dni. 1.03 miałam krwawienie, wyglądało właśnie na mój normalny okres, trwał 3 dni. Potem te pieczenie, szczypanie i swędzenie ustało... Ale zauważyłam że jestem bardziej płaczliwa, drażliwa, często, bo co godzinę robię siku, straciłam apetyt, nie chce mi się w ogóle jeść, nawet ulubionych rzeczy. A jak już zjem, bo mnie mdli i próbuje wrócić. Zmienił mi się smak I węch itd
    W nocy z 11 na 12.03 obudził mnie dyskomfort piersi, stały się tkliwe, , nie bolały, ale np materiał piżamy mi przeszkadza. I powróciło to uczucie kłucia, szczypania i pieczenia w podbrzuszu. Wtedy też mnie to zastanawiało bo do okresu jeszcze trochę... znowu zaczęły się lać śluzy i to tyle, że masakra...
    Dzisiaj jak to pisze czyli 18.03 ok 22, cycki już bolą, śluzy cały czas się leją, mdłości aktualne...
    I moje pytanie, iść na hcg, testować się, czy raczej to następna owulacja?

• Saimi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2024, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta hcg prawdę powie :) napewno zaczęłabym od tego, a potem może wizyta u giną. Może to jakaś infekcja.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ