X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Muzyka w ciąży
Odpowiedz

Muzyka w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała czas ciąży spędzić jak najlepiej, jak najzdrowiej, jak najrelaksującej (jeśli jest takie słowo w ogóle) i przyszło mi na myśl: czego słuchają mamy w ciąży? Jestem jak najbardziej za puszczaniem muzyki spokojnej, relaksacyjnej i wpadło mi w oko radio dla mam, które oczekują swoich pociech.

http://www.radio4baby.pl/pregnant-women

Czy któraś z was słucha tego radia? Jeśli macie jakieś swoje propozycje bardzo chętnie bym je poznała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 17:37

Kajaoli, le'nutka lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie wiedziałam, że jest radio dla kobiet w ciąży :) Ja słucham muzyki z płyt. Ostatnio mężuś zaopatrzył mnie w niezłą kolekcję, a mamy też wiele z poprzednich lat. Ostatnio słucham Grechuty, Stinga, Claptona, muzyki filmowej - Secret Garden - polecam piękna muzyka, Scent of a woman i klasyka - Pavarotti, Bocelli i mam taki komplet 4 płyt - The best Classics... Ever.

kalitria lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku słuchałam muzyki relaksacyjnej uspakajało mnie to :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słucham bardzo różnej muzyki, po prostu tego co lubię.:) I śpiewam dużo;) Ale radio fajne!:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzyka relaksacyjna, klasyczna, jak najbardziej... ostatnio jak sluchalam relaksacyjnej to cały brzuch mi się ruszal, mala tańczyła :)

kalitria, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kalitria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w obecnym stanie relaksujaca muzyka tak relaksuje ze chce mi sie tylko spac :) Jestem na etapie szukania i ciągnie mnie na Vivaldiego. Maja - niezla kolekcja, dzieki za podpowiedz.

Macie jeszcze jakies polskie propozycje? Invision-Board-France-545.gif

mychowe lubi tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już klasyka to Mozart najlepiej działa na dzieci :) ja się nasłuchałam w ciaży i Mały usypiał przy tej muzyce :) Teraz usypia przy suszarce i odkurzaczu :D to jest dla niego najlepsza muzyka ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córce w brzuchu puszczałam muzykę klasyczną, teraz córka dba o młodsze rodzeństwo i puszcza mu ulubioną muzykę - disco polo :P

• Julkaa Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam muzykę dla bobasa Raimond Lap. Można znaleźć na allegro różne części. Koleżanki bardzo chwaliły więc na jedną (czerwoną) się skusiłam i puszczam Malutkiej. Mam nadzieję że słyszy ;).

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obecnie slucham muzyki relaksacyjnej do jogi jak np. Snatam Kaur
    Wspanialy glos i energia, czasami jak mnie nachodzi to nawet z nia sobie spiewam i to mnie bardzo relaksuje, mam nadzieje, ze dzidziusia tez :)
    Chetnie poslucham radia poleconego przez ciebie Kalitria, nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje.
    Pozdrawiam wszystkich :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jak fajnie że jest takie radio, jutro od rana sobie zapodam :) ja jakoś wcześniej o tym nie pomyślałam ale ostatnio gdzieś w necie widziałam że jest zestaw 2 płyt cd "Dla brzuszka i dla maluszka" za 30zł i chyba kupię sobie a raczej nam :)

relg2n0a1g998ci6.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ