Nadciśnienie w ciąży
-
Hej może znajdą się dziewczyny, które tak jak ja miały stan przedrzucawkowy. W pierwszej ciąży taki stan miałam teraz chcemy się starać o kolejne dziecko ale mój strach przed powtórką jest duży. Lekarz niby twierdzi, że jeśli miałam w 1 ciąży to w drugiej mieć nie będę ale czytałam, że to nie jest prawda. Boję się np. zawału łożyska lub odklejenia.
-
Tutaj pewnie w większości są dziewczyny które sie staraja o pierwsze dziecko. Może zapytaj na "ovufriend ciąża" to może szybciej ktoś odpowie.
maja2024 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
maja2024 wrote:Nadciśnienie w ciąży indukowane ciążą, stan przedrzucawkowy, 2 ciąża czy może się powtórzyć, jak zapobiegać itp.
Kochana ja mialam niezdiagnozowany w 1. ciazy, potem bardzo ostry w drugiej ciazy i porod wywolywany w 37+0, ale wszystko bylo koniec koncow OK, tylko dzidzia mala i w szpitalu bylysmy 4 i pol dnia zamiast 2 W 3. ciazy w zeszlym roku od pozytywnego testu sie balam bardzo "powtorki z rozrywki". Ale lekarze znajac moja historie monitorowali od poczatku. Przepisuje sie tez kobietom w takim przypadku niska dawke aspiryny od okolo 12. tygodnia. Takze bralam wedlug zalecen i ostatecznie nie mialam stamu przedrzucawkowego, ktorego sie balam bardzo, ale cisnienie zaczelo mi troche wariowac pod koniec i zdiagnozowano u mnie tylko ciazowe nadcisnienie bez zatrucia. I nawet tak wyszlo, ze moja 3. ciaza byla najdluzsza, bo urodzilam w 38+6.
Monitoring i regularne wizyty u gina i wszystko bedzie dobrze! Powodzenia!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -