X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nerwica lękowa
Odpowiedz

Nerwica lękowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lavender91 Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem obecnie w 18 tc. Przed staraniami leczyłam się na nerwicę lękową, gdy dowiedziałam się o ciąży po konsultacji z lekarzem odstawiłam leki. Do tej pory było wszystko super, ale ostatnio objawy somatyczne wróciły, wysoki puls też na pewno robi swoje :( czy miałyście ten problem w 2 trymestrze?

🩺 24.04 wizyta 🥰
    📅 06.05 usg połówkowe 🤞

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender91 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem obecnie w 18 tc. Przed staraniami leczyłam się na nerwicę lękową, gdy dowiedziałam się o ciąży po konsultacji z lekarzem odstawiłam leki. Do tej pory było wszystko super, ale ostatnio objawy somatyczne wróciły, wysoki puls też na pewno robi swoje :( czy miałyście ten problem w 2 trymestrze?
    Do mnie wróciło na początku 3 trymestru i przeszło około 35 TC.Ja leków nie odstawiałam ponieważ niestety wszystko by wrocilo

preg.png
  • Lavender91 Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Do mnie wróciło na początku 3 trymestru i przeszło około 35 TC.Ja leków nie odstawiałam ponieważ niestety wszystko by wrocilo
    Dziękuję za odpowiedź, jeśli w najbliższym czasie objawy się nie wyciszą to idę po leki

sofiz lubi tę wiadomość

🩺 24.04 wizyta 🥰
    📅 06.05 usg połówkowe 🤞

preg.png
  • Foxy96 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, choruję na to świństwo x lat, póki co nie biorę lekarstw. Puls na wizytach mam 150, a na karcie ciąży drukowanymi literami mam wpisane „NERWICA LĘKOWA”. Trochę czytałam w Internecie i oczywiście boję się, że ze względu na to będą mi chcieli zrobić cesarkę albo urodzę przedwcześnie. Ogólnie na co dzień nie czuję się źle, staram się nie analizować, ale przed wizytami jest dramat. Totalne odrealnienie ze stresu, BRR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 13:03

28&35 👫👩‍❤️‍👨
    10.03.2025 ⏸️🥹
    11.03 Pęcherzyk ciążowy z echem zarodka 🥰
    19.03 Mamy serduszko! 🫣
    27.03 Wizyta – wszystko dobrze 🍀
    17.04 3,87 cm ruchliwego malucha 🤸‍♂️
    28.04 Badania prenatalne 🩺
    5.05 Konsultacja z genetykiem 🧬
    8.05 Wizyta 🩺
    preg.png
  • Lavender91 Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    Hej, choruję na to świństwo x lat, póki co nie biorę lekarstw. Puls na wizytach mam 150, a na karcie ciąży drukowanymi literami mam wpisane „NERWICA LĘKOWA”. Trochę czytałam w Internecie i oczywiście boję się, że ze względu na to będę mi chcieli zrobić cesarkę albo urodzę przedwcześnie. Ogólnie na co dzień nie czuję się źle, staram się nie analizować, ale przed wizytami jest dramat. Totalne odrealnienie ze stresu, BRR.
    No niestety to świństwo tak działa, ale jesteś naprawdę dzielna i dobrze sobie radzisz 💜

🩺 24.04 wizyta 🥰
    📅 06.05 usg połówkowe 🤞

preg.png
  • Foxy96 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę zapytać, jakie masz zalecenia od lekarza ginekologa?
    Dziękuję, Ty również jesteś dzielna :* Nikt nie zrozumie lepiej nerwuska, niż drugi nerwusek, hahah :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 09:58

28&35 👫👩‍❤️‍👨
    10.03.2025 ⏸️🥹
    19.03 Mamy serduszko! 🫣
    8.05 Wizyta 🩺
    preg.png
  • Lavender91 Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    Jeśli mogę zapytać, jakie masz zalecenia od lekarza ginekologa?
    Dziękuję, Ty również jesteś dzielna :* Nikt nie zrozumie lepiej nerwuska, niż drugi nerwusek, hahah :D
    Haha to prawda :D
    W sumie to ginekolog ma tylko wpisane, że nerwica i odstawiony lek, miałam plamienia na początku ciąży i dostałam luteinę. Jakoś muszę sobie przetłumaczyć, że nic złego się nie dzieje i to tylko głupie myśli.

🩺 24.04 wizyta 🥰
    📅 06.05 usg połówkowe 🤞

preg.png
  • Foxy96 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wszystko będzie dobrze, u Ciebie to już prawie 18 tydzień, teraz powinno być z górki :)
    A jeżeli czujesz potrzebę brania lekarstw, to się nie wahaj. Moja ginekolog mi powiedziała ostatnio, że zdrowie psychiczne mamy jest bardzo ważne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 11:38

28&35 👫👩‍❤️‍👨
    10.03.2025 ⏸️🥹
    19.03 Mamy serduszko! 🫣
    8.05 Wizyta 🩺
    preg.png
  • Lavender91 Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    Na pewno wszystko będzie dobrze, u Ciebie to już prawie 18 tydzień, teraz powinno być z górki :)
    A jeżeli czujesz potrzebę brania lekarstw, to się nie wahaj. Moja ginekolog mi powiedziała ostatnio, że zdrowie psychiczne mamy jest bardzo ważne :)
    Masz rację, po to są leki. Dzięki 😘

Foxy96 lubi tę wiadomość

🩺 24.04 wizyta 🥰
    📅 06.05 usg połówkowe 🤞

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam całą ciążę dziś urodziłam zdrowego synusia u dostałam zielone światło na karmienie piersią ale to też zależy od dawki i leku bo ja biorę serotoninę 20mg i tylko jedna rano

Foxy96 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Foxy96 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Ja brałam całą ciążę dziś urodziłam zdrowego synusia u dostałam zielone światło na karmienie piersią ale to też zależy od dawki i leku bo ja biorę serotoninę 20mg i tylko jedna rano
    Gratulacje! ❤️ Jakbyś miała kiedyś chęć i ochotę podzielić się opisem swojego porodu, to chętnie przeczytam. Internet skutecznie mnie straszy w tym temacie (nerwica≠poród) 🫤

28&35 👫👩‍❤️‍👨
    10.03.2025 ⏸️🥹
    19.03 Mamy serduszko! 🫣
    8.05 Wizyta 🩺
    preg.png
  • Lavender91 Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 40 wrote:
    Gratulacje!! ♥️

🩺 24.04 wizyta 🥰
    📅 06.05 usg połówkowe 🤞

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    Gratulacje! ❤️ Jakbyś miała kiedyś chęć i ochotę podzielić się opisem swojego porodu, to chętnie przeczytam. Internet skutecznie mnie straszy w tym temacie (nerwica≠poród) 🫤
    Jeśli chodzi o poród to mi w niczym nerwica nie przeszkadzała a nawet wręcz jakby jej nie było bo ból i całe te wydarzenie nie dają czasu na lęki co wiadomo jest w niej najgorsze .Wczoraj obudziłam się bo nie umiałam oddychać a jeszcze byłam z małym w szpitalu,oczywiście serce waliło i przypuszczam że to był atak nerwicy ale szybko przestałam o tym myśleć .Ja nauczyłam się z tym żyć bo jeśli coś się ma stać to się stanie a przy nerwicy jedynie co się staje to napady paniki które nie grożą nam i tego trzeba się nauczyć Życzę spokojnej ciąży i oby udało się to przezwyciężyć ii pamiętaj że jeśli pod koniec ciąży dopadną cię smutki czy leki to się nie nakręcaj bo to prowadzi do ataków paniki,poprostu są to hormony i jest to rzecz naturalna

Lavender91, Foxy96 lubią tę wiadomość

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ