Nerwica lękowa
-
Cześć dziewczyny, jestem obecnie w 18 tc. Przed staraniami leczyłam się na nerwicę lękową, gdy dowiedziałam się o ciąży po konsultacji z lekarzem odstawiłam leki. Do tej pory było wszystko super, ale ostatnio objawy somatyczne wróciły, wysoki puls też na pewno robi swoje
czy miałyście ten problem w 2 trymestrze?
-
Lavender91 wrote:Cześć dziewczyny, jestem obecnie w 18 tc. Przed staraniami leczyłam się na nerwicę lękową, gdy dowiedziałam się o ciąży po konsultacji z lekarzem odstawiłam leki. Do tej pory było wszystko super, ale ostatnio objawy somatyczne wróciły, wysoki puls też na pewno robi swoje
czy miałyście ten problem w 2 trymestrze?
-
Marta 40 wrote:Do mnie wróciło na początku 3 trymestru i przeszło około 35 TC.Ja leków nie odstawiałam ponieważ niestety wszystko by wrocilo
sofiz lubi tę wiadomość
-
Hej, choruję na to świństwo x lat, póki co nie biorę lekarstw. Puls na wizytach mam 150, a na karcie ciąży drukowanymi literami mam wpisane „NERWICA LĘKOWA”. Trochę czytałam w Internecie i oczywiście boję się, że ze względu na to będą mi chcieli zrobić cesarkę albo urodzę przedwcześnie. Ogólnie na co dzień nie czuję się źle, staram się nie analizować, ale przed wizytami jest dramat. Totalne odrealnienie ze stresu, BRR.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 13:03
-
Foxy96 wrote:Hej, choruję na to świństwo x lat, póki co nie biorę lekarstw. Puls na wizytach mam 150, a na karcie ciąży drukowanymi literami mam wpisane „NERWICA LĘKOWA”. Trochę czytałam w Internecie i oczywiście boję się, że ze względu na to będę mi chcieli zrobić cesarkę albo urodzę przedwcześnie. Ogólnie na co dzień nie czuję się źle, staram się nie analizować, ale przed wizytami jest dramat. Totalne odrealnienie ze stresu, BRR.
-
Jeśli mogę zapytać, jakie masz zalecenia od lekarza ginekologa?
Dziękuję, Ty również jesteś dzielna :* Nikt nie zrozumie lepiej nerwuska, niż drugi nerwusek, hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 09:58
-
Foxy96 wrote:Jeśli mogę zapytać, jakie masz zalecenia od lekarza ginekologa?
Dziękuję, Ty również jesteś dzielna :* Nikt nie zrozumie lepiej nerwuska, niż drugi nerwusek, hahah
W sumie to ginekolog ma tylko wpisane, że nerwica i odstawiony lek, miałam plamienia na początku ciąży i dostałam luteinę. Jakoś muszę sobie przetłumaczyć, że nic złego się nie dzieje i to tylko głupie myśli. -
Na pewno wszystko będzie dobrze, u Ciebie to już prawie 18 tydzień, teraz powinno być z górki
A jeżeli czujesz potrzebę brania lekarstw, to się nie wahaj. Moja ginekolog mi powiedziała ostatnio, że zdrowie psychiczne mamy jest bardzo ważne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 11:38
-
Foxy96 wrote:Na pewno wszystko będzie dobrze, u Ciebie to już prawie 18 tydzień, teraz powinno być z górki
A jeżeli czujesz potrzebę brania lekarstw, to się nie wahaj. Moja ginekolog mi powiedziała ostatnio, że zdrowie psychiczne mamy jest bardzo ważneFoxy96 lubi tę wiadomość
-
Marta 40 wrote:Ja brałam całą ciążę dziś urodziłam zdrowego synusia u dostałam zielone światło na karmienie piersią ale to też zależy od dawki i leku bo ja biorę serotoninę 20mg i tylko jedna rano
-
Marta 40 wrote:Ja brałam całą ciążę dziś urodziłam zdrowego synusia u dostałam zielone światło na karmienie piersią ale to też zależy od dawki i leku bo ja biorę serotoninę 20mg i tylko jedna rano
-
Foxy96 wrote:Gratulacje! ❤️ Jakbyś miała kiedyś chęć i ochotę podzielić się opisem swojego porodu, to chętnie przeczytam. Internet skutecznie mnie straszy w tym temacie (nerwica≠poród) 🫤
Lavender91, Foxy96 lubią tę wiadomość
-