X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nerwica w ciąży help
Odpowiedz

Nerwica w ciąży help

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marzenka214 Nowa

Wysłany: 11 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w 8 tygodniu ciąży. Od kilku lat miewam nawracająca nerwicę, a co za tym idzie nie mogę spać. Nakręcam się przed snem, serce wali mi jako oszalałe... Kto zna temat wie o co chodzi... Melisa podziała na mnie może z 3 dni (podwójna saszetka). Na stwierdzeniu ciąży lekarz powiedział, ze mogę doraźnie brać hydroksyzynę, wczoraj byłam u lekarza głównego, prowadzącego który mówił, że nie mogę :D Jak to było u Was i czy dostałyście jakiś bezpieczny lek? Jak nie śpię to nie myślę ani nie funkcjonuję i jeszcze bardziej się nakręcam, a muszę być na pełnych obrotach ponieważ prowadzę firmę gdzie głowa musi być zaangażowana 100%

• juszka_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w ciąży można brać antydepresanty (np sertalinę), ale nie żadne benzo działające na chwilę. Polecam wizytę u psychiatry, on będzie w stanie dobrać leki tak żeby nie zaszkodzić dzidziutkowi ;)

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • marzenka214 Nowa

Wysłany: 11 lutego, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Wiesz co... miałam już kiedyś kontakty z antydepresantami i odstawienie kosztowało mnie dużo... Chodziło mi bardziej o lek który nie uzależnia. Moja mama i babcia biorą parogen...

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka214 wrote:
    Dzięki. Wiesz co... miałam już kiedyś kontakty z antydepresantami i odstawienie kosztowało mnie dużo... Chodziło mi bardziej o lek który nie uzależnia. Moja mama i babcia biorą parogen...

Leki takie jak sentralina (SSRI) o których pisze Juszka nie uzależniają :)
    Jeżeli masz takie akcje to naprawdę idź do psychiatry i weź coś, bo takimi nerwami tylko szkodzisz dziecku.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

7.03.2025 - Szew Ratunkowy na szyjkę Y….

23.04.2025 - Badania 3 trymestru

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.Ja biorę parogen od ładnych kilku lat i w ciąży też lekarz mi zezwolił .Szczerze powiem że bez niego byłoby trudno a biorę tylko jedna tabletkę rano.Niestety u mnie w 7 msc bardzo nasiliły się objawy wróciła ze zdwojoną sila

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ