X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nerwica w ciąży help
Odpowiedz

Nerwica w ciąży help

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marzenka214 Debiutantka

Wysłany: 11 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w 8 tygodniu ciąży. Od kilku lat miewam nawracająca nerwicę, a co za tym idzie nie mogę spać. Nakręcam się przed snem, serce wali mi jako oszalałe... Kto zna temat wie o co chodzi... Melisa podziała na mnie może z 3 dni (podwójna saszetka). Na stwierdzeniu ciąży lekarz powiedział, ze mogę doraźnie brać hydroksyzynę, wczoraj byłam u lekarza głównego, prowadzącego który mówił, że nie mogę :D Jak to było u Was i czy dostałyście jakiś bezpieczny lek? Jak nie śpię to nie myślę ani nie funkcjonuję i jeszcze bardziej się nakręcam, a muszę być na pełnych obrotach ponieważ prowadzę firmę gdzie głowa musi być zaangażowana 100%

• juszka_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w ciąży można brać antydepresanty (np sertalinę), ale nie żadne benzo działające na chwilę. Polecam wizytę u psychiatry, on będzie w stanie dobrać leki tak żeby nie zaszkodzić dzidziutkowi ;)

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • marzenka214 Debiutantka

Wysłany: 11 lutego, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Wiesz co... miałam już kiedyś kontakty z antydepresantami i odstawienie kosztowało mnie dużo... Chodziło mi bardziej o lek który nie uzależnia. Moja mama i babcia biorą parogen...

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka214 wrote:
    Dzięki. Wiesz co... miałam już kiedyś kontakty z antydepresantami i odstawienie kosztowało mnie dużo... Chodziło mi bardziej o lek który nie uzależnia. Moja mama i babcia biorą parogen...

Leki takie jak sentralina (SSRI) o których pisze Juszka nie uzależniają :)
    Jeżeli masz takie akcje to naprawdę idź do psychiatry i weź coś, bo takimi nerwami tylko szkodzisz dziecku.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔
    01.07.2025 - Krzyś „Jerzyna” [39+0] 😍😍😍😍😍😍

age.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.Ja biorę parogen od ładnych kilku lat i w ciąży też lekarz mi zezwolił .Szczerze powiem że bez niego byłoby trudno a biorę tylko jedna tabletkę rano.Niestety u mnie w 7 msc bardzo nasiliły się objawy wróciła ze zdwojoną sila

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ