X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nerwica w ciąży help
Odpowiedz

Nerwica w ciąży help

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marzenka214 Nowa

Wysłany: 11 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w 8 tygodniu ciąży. Od kilku lat miewam nawracająca nerwicę, a co za tym idzie nie mogę spać. Nakręcam się przed snem, serce wali mi jako oszalałe... Kto zna temat wie o co chodzi... Melisa podziała na mnie może z 3 dni (podwójna saszetka). Na stwierdzeniu ciąży lekarz powiedział, ze mogę doraźnie brać hydroksyzynę, wczoraj byłam u lekarza głównego, prowadzącego który mówił, że nie mogę :D Jak to było u Was i czy dostałyście jakiś bezpieczny lek? Jak nie śpię to nie myślę ani nie funkcjonuję i jeszcze bardziej się nakręcam, a muszę być na pełnych obrotach ponieważ prowadzę firmę gdzie głowa musi być zaangażowana 100%

• juszka_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w ciąży można brać antydepresanty (np sertalinę), ale nie żadne benzo działające na chwilę. Polecam wizytę u psychiatry, on będzie w stanie dobrać leki tak żeby nie zaszkodzić dzidziutkowi ;)

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • marzenka214 Nowa

Wysłany: 11 lutego, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Wiesz co... miałam już kiedyś kontakty z antydepresantami i odstawienie kosztowało mnie dużo... Chodziło mi bardziej o lek który nie uzależnia. Moja mama i babcia biorą parogen...

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka214 wrote:
    Dzięki. Wiesz co... miałam już kiedyś kontakty z antydepresantami i odstawienie kosztowało mnie dużo... Chodziło mi bardziej o lek który nie uzależnia. Moja mama i babcia biorą parogen...

Leki takie jak sentralina (SSRI) o których pisze Juszka nie uzależniają :)
    Jeżeli masz takie akcje to naprawdę idź do psychiatry i weź coś, bo takimi nerwami tylko szkodzisz dziecku.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.Ja biorę parogen od ładnych kilku lat i w ciąży też lekarz mi zezwolił .Szczerze powiem że bez niego byłoby trudno a biorę tylko jedna tabletkę rano.Niestety u mnie w 7 msc bardzo nasiliły się objawy wróciła ze zdwojoną sila

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ