Nerwica w ciąży help
-
Cześć dziewczyny, jestem w 8 tygodniu ciąży. Od kilku lat miewam nawracająca nerwicę, a co za tym idzie nie mogę spać. Nakręcam się przed snem, serce wali mi jako oszalałe... Kto zna temat wie o co chodzi... Melisa podziała na mnie może z 3 dni (podwójna saszetka). Na stwierdzeniu ciąży lekarz powiedział, ze mogę doraźnie brać hydroksyzynę, wczoraj byłam u lekarza głównego, prowadzącego który mówił, że nie mogę
Jak to było u Was i czy dostałyście jakiś bezpieczny lek? Jak nie śpię to nie myślę ani nie funkcjonuję i jeszcze bardziej się nakręcam, a muszę być na pełnych obrotach ponieważ prowadzę firmę gdzie głowa musi być zaangażowana 100%
-
Hej, w ciąży można brać antydepresanty (np sertalinę), ale nie żadne benzo działające na chwilę. Polecam wizytę u psychiatry, on będzie w stanie dobrać leki tak żeby nie zaszkodzić dzidziutkowi💁🏼♀️32 💁🏻♂️36 🐶8
05.2024 cb
10.09.2024 ⏸️
07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
ptp 19.05.2025 🤰🏼 -
marzenka214 wrote:Dzięki. Wiesz co... miałam już kiedyś kontakty z antydepresantami i odstawienie kosztowało mnie dużo... Chodziło mi bardziej o lek który nie uzależnia. Moja mama i babcia biorą parogen...
Leki takie jak sentralina (SSRI) o których pisze Juszka nie uzależniają
Jeżeli masz takie akcje to naprawdę idź do psychiatry i weź coś, bo takimi nerwami tylko szkodzisz dziecku. -