X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nerwica w ciąży help
Odpowiedz

Nerwica w ciąży help

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • marzenka214 Nowa

Wysłany: 11 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w 8 tygodniu ciąży. Od kilku lat miewam nawracająca nerwicę, a co za tym idzie nie mogę spać. Nakręcam się przed snem, serce wali mi jako oszalałe... Kto zna temat wie o co chodzi... Melisa podziała na mnie może z 3 dni (podwójna saszetka). Na stwierdzeniu ciąży lekarz powiedział, ze mogę doraźnie brać hydroksyzynę, wczoraj byłam u lekarza głównego, prowadzącego który mówił, że nie mogę :D Jak to było u Was i czy dostałyście jakiś bezpieczny lek? Jak nie śpię to nie myślę ani nie funkcjonuję i jeszcze bardziej się nakręcam, a muszę być na pełnych obrotach ponieważ prowadzę firmę gdzie głowa musi być zaangażowana 100%

• juszka_ Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w ciąży można brać antydepresanty (np sertalinę), ale nie żadne benzo działające na chwilę. Polecam wizytę u psychiatry, on będzie w stanie dobrać leki tak żeby nie zaszkodzić dzidziutkowi ;)

💁🏼‍♀️32 💁🏻‍♂️36 🐶8

05.2024 cb
    10.09.2024 ⏸️
    07.11.2024: usg prenatalne (idealne), crl 6cm, fhr 153
    07.11.2024 nifty pro: niskie ryzyka i 🩷
    ptp 19.05.2025 🤰🏼
  • marzenka214 Nowa

Wysłany: 11 lutego, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Wiesz co... miałam już kiedyś kontakty z antydepresantami i odstawienie kosztowało mnie dużo... Chodziło mi bardziej o lek który nie uzależnia. Moja mama i babcia biorą parogen...

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka214 wrote:
    Dzięki. Wiesz co... miałam już kiedyś kontakty z antydepresantami i odstawienie kosztowało mnie dużo... Chodziło mi bardziej o lek który nie uzależnia. Moja mama i babcia biorą parogen...

Leki takie jak sentralina (SSRI) o których pisze Juszka nie uzależniają :)
    Jeżeli masz takie akcje to naprawdę idź do psychiatry i weź coś, bo takimi nerwami tylko szkodzisz dziecku.

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔
    01.07.2025 - Krzyś „Jerzyna” [39+0] 😍😍😍😍😍😍

age.png
  • Marta 40 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj.Ja biorę parogen od ładnych kilku lat i w ciąży też lekarz mi zezwolił .Szczerze powiem że bez niego byłoby trudno a biorę tylko jedna tabletkę rano.Niestety u mnie w 7 msc bardzo nasiliły się objawy wróciła ze zdwojoną sila

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ