SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Niepokojące USG
Odpowiedz

Niepokojące USG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Desire777 Nowa

Wysłany: 13 maja 2025, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    Mam nietypowe pytanie. Współżyłam przed miesiączka w trakcie i po. Miałam okres który trwał 1 tydzień i dwa dni. Później 5 dni przerwy a teraz krwawie to na jasny czerwony albo ciemny. Byłam u Specjalisty, powiedziała, że raczej to była torbiel. "Coś tam pękło i krew leci" Mam USG. Nie wiem, jest tam zaznaczone jakieś kółeczko, czy to może być wczesna ciąża ? Bardzo się boję, że lekarz był niepewny.

Chętnie podzielę się zdjęciem USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2025, 14:00

• promykk Autorytet

Wysłany: 13 maja 2025, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire777 wrote:
    Hej kobietki!
    Mam nietypowe pytanie. Współżyłam przed miesiączka w trakcie i po. Miałam okres który trwał 1 tydzień i dwa dni. Później 5 dni przerwy a teraz krwawie to na jasny czerwony albo ciemny. Byłam u Specjalisty, powiedziała, że raczej to była torbiel. "Coś tam pękło i krew leci" Mam USG. Nie wiem, jest tam zaznaczone jakieś kółeczko, czy to może być wczesna ciąża ? Bardzo się boję, że lekarz był niepewny.

Chętnie podzielę się zdjęciem USG
    Ciąża jest widoczna na usg najwcześniej ok. 5 tygodni od ostatniej miesiączki. Jeśli jest widoczna na USG to test ciążowy już dawno wyjdzie pozytywny, także zrobić test. 😉

Desire777 lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁
    05.09 🎂🥳 3200g, 55cm, 10 pkt.

age.png
  • marcellinna Znajoma

Wysłany: 15 maja 2025, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test i będziesz wiedziała :)
    Tymczasem polecam takie poszukiwania https://kupiecmieszkan.pl/sprzedaz-nieruchomosci/
    Można się rozluźnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2025, 13:20

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ. Kluczowe 90 dni przed poczęciem – jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ