X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Objawy ciazy bol podbrzusza
Odpowiedz

Objawy ciazy bol podbrzusza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • patriszia99 Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moja sytuacja: pierwszy dzień ostatniej miesiaczki 6. 11, sex bez zabezpieczenia oczywiście, bo staramy sie o dziecko: 16.11, 20.11, 23.11, 25.11, 27.11.
    1.12 mialam plamienie groche brazowego i dosłownie 2-3 kropelki krwi. Myślałam, ze to początek okresu, ale do dzisiaj nic, a od 2.12 boli mnie podbrzusze i dolna partia plecow jak podczas okresu. Piersi sa normalne, jedynie co to jestem moze troche bardziej zmeczona i nic mi sie nie chce + czesciej chodze do toalety.
    Czy to moga byc objawy ciazy? Plamienie implantacyjne?
    Jutro bede testowac - clearblue digital.

Paulina12 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć czy to ciąża czy nie. Test prawdę Ci powie ;)
    Powodzenia! Jeśli będziesz chciała daj znać czy test "zdany" :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Aurelia_12345 Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam te posty i sobie przypominam jak obserwowałam każdy jeden objaw potencjalnej ciąży:) Teraz już wiem, że lepiej nie świrować, zrobić test i tyle;) Co ma być to i tak będzie.

Powodzenia!

Aishha, Selina lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepiej to zrobić betę, bo często testy jeszcze długo nic nie pokazują a ciąża jest. Beta nie kłamie ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • patriszia99 Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko te bole podbrzusza i jajnika oraz uczucie wilgotonsci... Sluz o konsystencji kremowej kolor bialy. Dzisiaj 30 dc.
    Moze ktoras miala podibnie?

• PerAsperaAdAstra Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patriszia99 wrote:
    Hej, moja sytuacja: pierwszy dzień ostatniej miesiaczki 6. 11, sex bez zabezpieczenia oczywiście, bo staramy sie o dziecko: 16.11, 20.11, 23.11, 25.11, 27.11.
    1.12 mialam plamienie groche brazowego i dosłownie 2-3 kropelki krwi. Myślałam, ze to początek okresu, ale do dzisiaj nic, a od 2.12 boli mnie podbrzusze i dolna partia plecow jak podczas okresu. Piersi sa normalne, jedynie co to jestem moze troche bardziej zmeczona i nic mi sie nie chce + czesciej chodze do toalety.
    Jutro bede testowac - clearblue digital.

Jak długie masz cykle?

U mnie jest podobnie.. tzn ostatnia miesiączka 8.11. Staraliśmy się każdego dnia płodnego. wg kalkulatora owulacja była 20-21. też mam małe bóle podbrzusza, ręgosłup boli ;/ piersi bolą. Jutro lub dzisiaj powinnam dostać @..ale test rano i wczoraj negatywny. Pytałam inne dziewczyny na innym forum co o tym myślą i czy iść już na betę czy poczekać, niestety żadna nie odpisała..

iv09cwa1nva1bzbg.png

8cs o drugie szczęście. AMH 0,55

85dq0cl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim skoro się starasz, to życzę aby to była ciąża :)
    Najlepiej zrób albo test, albo betę. My nie jesteśmy w stanie przewidzieć u Ciebie czy to ciąża, a ja wiedząc po sobie jak się starałam to cały czas czułam objawy i już myślałam, ze to to, a później przychodziła @.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeżeli któraś Ci powie, że miała podobnie to i tak nie wiesz, czy to u Ciebie oznacza to samo... Moim zdaniem najlepiej zrobić betę jeśli chce się wiedzieć.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • patriszia99 Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    Jak długie masz cykle?

U mnie jest podobnie.. tzn ostatnia miesiączka 8.11. Staraliśmy się każdego dnia płodnego. wg kalkulatora owulacja była 20-21. też mam małe bóle podbrzusza, ręgosłup boli ;/ piersi bolą. Jutro lub dzisiaj powinnam dostać @..ale test rano i wczoraj negatywny. Pytałam inne dziewczyny na innym forum co o tym myślą i czy iść już na betę czy poczekać, niestety żadna nie odpisała..

Ostatni cykl 28 dni, a tak to miedzy 30-35. Staramy sie juz od lipca, bralam nawet clo i zastrzyk pregnyl, ale nic nie dalo

Wysłany: 5 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patriszia99 wrote:
    Ostatni cykl 28 dni, a tak to miedzy 30-35. Staramy sie juz od lipca, bralam nawet clo i zastrzyk pregnyl, ale nic nie dalo

a test sikany robiłaś? czy dopiero zamierzasz robić?

Ja o pierwsze dziecko starłam się ok 8 miesięcy...teraz to 3 cykl.

iv09cwa1nva1bzbg.png

85dq0cl.png

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PerAsperaAdAstra wrote:
    a test sikany robiłaś? czy dopiero zamierzasz robić?

Ja o pierwsze dziecko starłam się ok 8 miesięcy...teraz to 3 cykl.

sorki nie doczytałam, że jutro masz zamiar..
    Cóż nam pozostaje, jak tylo beta? :) i będzie wszystko jasne.

iv09cwa1nva1bzbg.png

85dq0cl.png
  • patriszia99 Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro robie ten ze wskaznikiem tygodnia, jak bedzie negatywny to chyba juz po wszystkim...

• AnnZ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patriszia99 wrote:
    Jutro bede testowac - clearblue digital
    Z mojego doświadczenia radzę zrobić betę. Miałam brązowe plamienia, zrobiłam sikańca - negatywny, krwawienie jak mi się wydawało miesięczne w terminie, bolało mnie podbrzusze i plecy, a objawy okazały się ciążą pozamaciczną. Bagatelizowałam objawy, a ostatecznie trafiłam w ostatniej chwili na stół operacyjny z krwotokiem do otrzewnej. Lepiej dmuchać na zimne

2013 Córka
    04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
    12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
    09.2018 poronienie samoistne 5tc
    "Domine, exaudi orationem meam"
    2019 Córeczka
  • AnnZ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doświadczenia radzę zrobić betę. Miałam brązowe plamienia, zrobiłam sikańca - negatywny, krwawienie jak mi się wydawało miesięczne w terminie, bolało mnie podbrzusze i plecy, a objawy okazały się ciążą pozamaciczną. Bagatelizowałam objawy, a ostatecznie trafiłam w ostatniej chwili na stół operacyjny z krwotokiem do otrzewnej. Lepiej dmuchać na zimne

2013 Córka
    04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
    12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
    09.2018 poronienie samoistne 5tc
    "Domine, exaudi orationem meam"
    2019 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 43 dzień cyklu, podobne objawy + mdłości i senność. Robiłam test wczoraj i wyszły dwie kreski tylko ta druga ledwo widoczna. Jutro powtarzam test. Jeśli nie dostanę okresu idę w sobotę na betę.
    Też staramy się o dzidziusia

• patriszia99 Nowa

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test pozytywny!!! 3-4 tc!! Zajebisty Mikolaj :)

Karola1988 lubi tę wiadomość

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! U mnie w pierwszej ciąży były identyczne objawy jak u Ciebie. Życzę spokojnych 9 miesięcy! :-)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patriszia99 wrote:

Gratulacje

• Paulina12 Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patriszia99 wrote:

Świetnie, gratuluję ci. Marzę też o tym!

Szczęśliwа
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ