X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Opalanie w ciazy.
Odpowiedz

Opalanie w ciazy.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agattee Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chcialabym dowiedziec sie jak to jest z opalaniem w ciazy. Wiadomo, opinie sa rozne - mozna, mozna ale niedlugo, nie mozna itd. Chcialabym dowiedziec sie od doswiadczonych dziewczyn ktore juz mialy brzuszek w lato i sie opalaly, albo od tych ktore maja na ten temat wieksza wiedze. W internecie czytam, ale na kazdej stronie pisze co innego. Oczywiscie nie zalezy mi i nie chce siedziec pol dnia na sloncu, czy spalic sie na wior, chcialabym wiedziec jak opalac sie bezpieczenie, ile max. mozna przebywac na sloncu, czy lepiej opalac sie z zakrytym brzuchem (np. wilgotna chusta). I jak z kapiela w morzu czy jeziorze? Zabezpieczac sie czyms (tampon) czy mozna normalnie? Bede wdzieczna za wszystkie wskazowki, jak bezpieczenie korzystac z promieni slonecznych i ogolnie wakacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:47

wff22n0ab6iac00e.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem tak nie wolno sie opalac jako tako ale nogi mozesz wystawic na slonce jedynie zeby brzuszek byl schroniony.. a co to kapania zadnych tamponow mozna normalnie ale nie za dlugo

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• agattee Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie glownie chodzi mi by opalic nogi i chociaz troche twarz (chociaz jesli chociaz o twarz to w moim przypadku ciezko lapie, nie wiem czemu :P)
    Dzieki za odpowiedz ;)

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam ze wcale nie chodzi o sam brzuszek, tylko o nagrzanie ciała. Jak siedzisz na słoncu i Cie grzeje zbyt dlugo to fundujesz sobie saunę w środku i to zdecydowanie nie jest dobre dla dziecka. Ale- jeśli chcesz parę razy na słonce się wystawić to pewnie nic nie stoi na przeszkodzie. Ja wychodziłam na spacerki podczas których wystawiałam twarz do słonca na kilkanaście minut ;)
    Chodzi o to, zeby nie fundować ciału szoku temperaturowego.

Anoolka lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja była szefowa była w 6 mcu ciąży na wczasach w Grecji, stosowała kremy z wysokim filtrem a i tak wróciła brązowa. Dziecko urodziło się zdrowe, nie miała żadnych problemów.
    Z opalaniem jest ten problem, że z racji wysokich poziomów hormonów mogą zostać na skórze przebarwienia. A inna sprawa, że wylegiwanie się w ciąży w największy upał do momentu aż się nie zemdleje jest głupie i nieodpowiedzialne.

Bergo, Anoolka lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ