X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne opryszczka wargowa w ciąży!!
Odpowiedz

opryszczka wargowa w ciąży!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rybkunia Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o poradę, co na opryszczke w ciąży(14tc). To nie pierwsze zakażenie, przed ciążą zdarzało mi się miec opryszczkę. Naczytałam sie na necie jakie to niebezpieczne i jestem przerażona powikłaniami ! czy miałyscie opryszczke i lekarz przepisał wam jakies leki? czy nie robiłyscie nic?

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/opryszczka-na-ustach,7457.html
    :)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • rybkunia Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje, troche poczytałam i jestem nadal przerażona:-(

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opryszczek mialam juz piec w tej ciazy i to w nosie , na brodzie i ustachi. Na poczatku stosowalam tylko paste do zebow , zeby wysuszyc, ale to nie bylo skuteczne i zaczekalm dezynfekowac spirytusem i na to masc zovirax .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to nie pierwsze zakażenie w czasie ciąży to nie jest groźne. Też miałam, smarowałam spirytusem i zoviraxem - zeszło raz dwa.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już przechodziłam 2 razy, na razie wszystko jest ok - ja polecam maść erazeban - można w ciąży bezpiecznie stosować+okład z ząbka czosnku ostatnia zniknęła mi w 3 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 10:31

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ