X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Owulacja po tabletkach antykoncepcyjnych
Odpowiedz

Owulacja po tabletkach antykoncepcyjnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Czy któraś z Was zaszła w ciążę od razu po odstawieniu tabletek anty? Mnie się udało od razu w pierwszym cyklu, natomiast bardzo rozbiega mi się termin z usg, a OM. Martwię się bo wg.usg dziecko jest za małe. Wydaje mi się, że jeśli OM miałam 2.11 to owulacja mogła nastąpić niekoniecznie tego 16.11 a np. 20.11, jak uważacie?Ponadto 25.11 robiłam betę i wyszła nieciążowa. Może któraś z Was miała taką sytuację i wie kiedy miała owu po odstawieniu tabletek? Pozdrawiam

relg6iyem5hi69f7.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaszłam zaraz po anty :) termin OM miałam na 29.09 a termin usg 16.10, mała urodziła się 27.10. Po tabletkach bardzo możliwe, że miałaś późną owu

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo czyli prawie miesiąc różnicy ostatecznie? To mnie podniosłaś na duchu.

relg6iyem5hi69f7.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten z 16.10 był prawidłowy bo miałam wywoływany poród 11 dni po terminie i już były zielone wody :P ale ten pierwszy na 100% był zły :) nic się nie martw

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za uspokojenie :)

relg6iyem5hi69f7.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ