X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsza ciąża
Odpowiedz

Pierwsza ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • złośliwa anulka Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Zrobiłam dzisiaj test, wyszedł pozytywny. :) Idę za kilka godzin do lekarza żeby potwierdził :D

anulka
  • złośliwa anulka Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie miałam ew. pierwsze objawy. Bóle w podbrzuszu, obolałe piersi, cały czas smak tylko na słodkie, na mięso nie mogę patrzeć. Cały czas zmęczona i senna.
    Mam nadzieję, że lekarz potwierdzi. Trzymajcie kciuku.

anulka
  • blond Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcinać słodycze to ja mogę cały czas! te symptomy to pikuś przy drętwieniu rąk a popuszczanie moczu w ciąży jest jeszcze gorsze, uwierz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 20:21

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ