X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Plamienie po krwawieniu
Odpowiedz

Plamienie po krwawieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lani Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 20.listopada miałam krwawienie w ciąży. Następnego dnia delikatnie zaplamiłam. Później długo było już czysto. Od 20.listopada biorę duphaston. Dawka 2x1 do 30.11, później jedna na wieczór. Od tego czasu odpoczywam ile mogę i leżę. W dniach kiedy np idę do pracy na choćby 3h mam lekki wysiłek, albo mam zagoniony dzień to przy podcieraniu mam śluz w niektórych miejscach zabarwiony na brązowo. Teoretycznie spodziewam się, że to stara krew, ale czyżby to się tak długo oczyszczało? Dzisiaj 4 grudnia czyli 14dni od tego krwawienia. Ciąża jest utrzymana i nie ma śladów niczego niepokojącego, nie wiadomo skąd to. Plamienia po stosunku wykluczone

• K_orni Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dużym krwawieniu miałam potem plamienia cały miesiąc.
    Może dlatego tak długo ze łożysko było nisko osadzone i nachodziło na ujście.

Wiec skoro z maluszkiem jest wszystko ok to pozostaje czekać aż się oczyści. :)

Starania od 2021
    👩‍💼KIR AA
    🧒- ok

12.2022 - inseminacja nieudana
    01.2023 - inseminacja - ciąża biochemiczna
    03.2023- inseminacja nieudana
    05.2023- IVF - transfer ET - nieudany - zostały ❄️❄️
    07.2023. - transfer ❄️ dołożony accofil 5dpt -4,6; 7 dpt 21, 10dpt - 83,32 12dpt - 265,33, 14dpt -671,38 17dpt- 2451.69
    04.08.2023 - 18dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym
    11.08.2023 - 25 dpt - mamy serduszko <3
    18.09.2023 - I prenatalne -wszystko ok
    27.11.2023 - II prenatalne -wszystko ok
    30.01.2024 - III prenatalne - wszystko o
    29.03.2024 - 3280 g szczęścia <3

age.png
  • Lani Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_orni wrote:
    Ja po dużym krwawieniu miałam potem plamienia cały miesiąc.
    Może dlatego tak długo ze łożysko było nisko osadzone i nachodziło na ujście.

Wiec skoro z maluszkiem jest wszystko ok to pozostaje czekać aż się oczyści. :)
    Dzięki, to pocieszające :*

K_orni lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ