Podróż samolotem w ciąży
-
Witam kobietki! Jakie są Wasze doświadczenia w lataniu samolotem w tym szczególnym okresie? Mnie czeka podróż, kiedy będę w 22/23 tc. Nie ukrywam, że trochę sie tym stesuję...
[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Hello, ja podróżowałam w 21 tygodiniu ciąży do californii, długi lot bo prawie 18 h, miałam zaświadczenie od lekarza o braku przeciwskazań (choć nikt nie sprawdzał), dostałam zastrzyk clexane 40 na chwilę przed. Podróż męcząca, bo sama leciałam z wielką walizką i z 2 przesiadkami, ale zniosłam podróż super. Najważniejsze to co pół godziny chodzić, ja wstawałam i chodziłam non stop pić i sikać-wbrew pozorom im więcej pijesz tym mniejsze ryzyko obrzęków. Maluszek był ruchliwy przy starcie i odlocie
Trafiła mi się sąsiadka pasażerka chyba z jelitówką obok, co przynosili jedzenie ona odmawiała, a jak ja zaczynałam jeść to miała odruch wymiotny i biegała do toalety-albo bała się latać. Nie miałam możliwość się przesiąść, w głowie miałam myśl, że może mnie zarazić. Na szczęście dobrze wszystko się skończyło, jet laga nie było. 2 tygodnie urdziłam zdrowego bobasa.
Martek32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Przede wszystkim opisz swoje plany, które zostały pokrzyżowane z powodu opóźnienia. Czy to ważne spotkanie, spotkanie biznesowe, czy długo wyczekiwany wypoczynek, podziel się, jakie miałeś oczekiwania wobec tego lotu. Pomoże to stworzyć obraz Twoich osobistych lub biznesowych strat. Nie zapomnij dołączyć wszelkich możliwych dowodów, które wesprą Twoją skargę. Mogą to być zrzuty ekranu informacji o locie, potwierdzenia rezerwacji, a także inne dokumenty, które mogą potwierdzić fakt opóźnienia i jego wpływ na Twoje plany. Pamiętaj o znaczeniu zachowania spokojnego tonu w swojej korespondencji. Podkreśl, że Twoim celem jest nie tylko uzyskanie rekompensaty, ale także przekazanie firmie, jak poważnie opóźnienie wpłynęło na Twoje życie. Nie zapominaj również sprawdź post tutaj, podając link do bardziej szczegółowych informacji. Ostatecznie ważne jest, aby podkreślić nie tylko swoje straty, ale także oczekiwania w odpowiedzi firmy, aby Twoja korespondencja była bardziej skuteczna i celowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 16:44
-
Martek32 wrote:Witam kobietki! Jakie są Wasze doświadczenia w lataniu samolotem w tym szczególnym okresie? Mnie czeka podróż, kiedy będę w 22/23 tc. Nie ukrywam, że trochę sie tym stesuję...
W aktualnej również leciałam już raz, chyba ok 7 tygodnia, bo dowiedzialam się o ciąży niedługo przed delegacją.
W każdym przypadku wszystko było ok, ciąża sama w sobie nie jest przeciwwskazaniem do latania.
Dodam, że wszystkie loty były po EuropieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 20:04
-