X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Położna środowiskowa
Odpowiedz

Położna środowiskowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam właśnie, że położną środowiskową powinno się wybrać w 21 tc, i że jeszcze w ciąży ma się z nią spotkania, najpierw raz w tygodniu, potem 2 razy przed porodem.
    Czy ktoś mógłby mi napisać jak to wygląda? Czy warto się tak szybko zapisywać? Czy to jakiś odpowiednik szkoły rodzenia?
    Nie jestem zapisana u siebie w okolicy do żadnej publicznej przychodni, czy żeby skorzystać z takiej położnej to powinnam zapisać się do najbliższej? Czy ta sama osoba przychodzi oglądać dziecko po porodzie?

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha do położnej ja zgłosiłam się może 2 tygodnie temu.Wiem że te wizyty należą się do 2 razy w tygodniu i jest to pewien odpowiednik szkoły rodzenia.Możesz sobie wybrać położną ale nie musi ona pracować w szpitalu gdzie chciałabyś rodzić.Ja nie miałam wyboru i mam taką jaka jest mi przypisana z przychodni ale rodzić zamierzam w innym mieście niż ona przyjmuje.Spotykać się możesz z nią w szpitalu lub jeśli jest taka możliwość może przyjeżdżać do domu.To już kwestia dogadania się bo każda funkcjonuje inaczej.Ja będę miała spotkania na zmianę:raz w domu innym w szpitalu.Pierwsze spotkanie miałam mieć jutro ale jej coś wypadło i muszę przełożyć spotkanie.Po porodzie też może przychodzić do was to 4 wizyty w czasie połogu ale trzeba to zgłosić jak sie dziecko urodzi.jeśli chcesz by sprawdziła jak sie ma dziecko,jak Ty się goisz,pomoże pokazywać jak przystawiać do karmienia,powie jak kąpać itp. Mam nadzieje że pomogłam choć trochę w tym temacie.najlepiej iść do przychodni i się wypytać lub sprawdzić w necie.Pozdrawiam.

:(
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ