X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Położna środowiskowa
Odpowiedz

Położna środowiskowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam właśnie, że położną środowiskową powinno się wybrać w 21 tc, i że jeszcze w ciąży ma się z nią spotkania, najpierw raz w tygodniu, potem 2 razy przed porodem.
    Czy ktoś mógłby mi napisać jak to wygląda? Czy warto się tak szybko zapisywać? Czy to jakiś odpowiednik szkoły rodzenia?
    Nie jestem zapisana u siebie w okolicy do żadnej publicznej przychodni, czy żeby skorzystać z takiej położnej to powinnam zapisać się do najbliższej? Czy ta sama osoba przychodzi oglądać dziecko po porodzie?

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha do położnej ja zgłosiłam się może 2 tygodnie temu.Wiem że te wizyty należą się do 2 razy w tygodniu i jest to pewien odpowiednik szkoły rodzenia.Możesz sobie wybrać położną ale nie musi ona pracować w szpitalu gdzie chciałabyś rodzić.Ja nie miałam wyboru i mam taką jaka jest mi przypisana z przychodni ale rodzić zamierzam w innym mieście niż ona przyjmuje.Spotykać się możesz z nią w szpitalu lub jeśli jest taka możliwość może przyjeżdżać do domu.To już kwestia dogadania się bo każda funkcjonuje inaczej.Ja będę miała spotkania na zmianę:raz w domu innym w szpitalu.Pierwsze spotkanie miałam mieć jutro ale jej coś wypadło i muszę przełożyć spotkanie.Po porodzie też może przychodzić do was to 4 wizyty w czasie połogu ale trzeba to zgłosić jak sie dziecko urodzi.jeśli chcesz by sprawdziła jak sie ma dziecko,jak Ty się goisz,pomoże pokazywać jak przystawiać do karmienia,powie jak kąpać itp. Mam nadzieje że pomogłam choć trochę w tym temacie.najlepiej iść do przychodni i się wypytać lub sprawdzić w necie.Pozdrawiam.

:(
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ