X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Poród w Poznaniu - szpital
Odpowiedz

Poród w Poznaniu - szpital

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martynamart Nowa

Wysłany: 29 października, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam zaplanowany termin na początek kwietnia. Do momentu porodu zostało jeszcze sporo czasu jednak chciałabym na spokojnie podjąć decyzję i rozważyć wszystkie za i przeciw. Wspomnę że jeżeli nie będzie przeciwskazań chciałabym rodzić silami natury. Moje pytanie czy macie jakieś opinie na temat szpitali w Poznaniu ? :)

• AEGO Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką opinię, że nigdy w życiu z własnego wyboru nie rodziłabym na Polnej. Innych szpitali nie znam niestety, bo tam nie rodziłam, aczkolwiek chwalona jest sw Rodzina ostatnio.

age.png
  • Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynamart wrote:
    Cześć dziewczyny, mam zaplanowany termin na początek kwietnia. Do momentu porodu zostało jeszcze sporo czasu jednak chciałabym na spokojnie podjąć decyzję i rozważyć wszystkie za i przeciw. Wspomnę że jeżeli nie będzie przeciwskazań chciałabym rodzić silami natury. Moje pytanie czy macie jakieś opinie na temat szpitali w Poznaniu ? :)

Polna jedynie przed 32 tygodniem i przy dużych problemach ze względu na sprzęt i neonatologie. Polna ma bardzo dobry przekaz internetowy ,ale rzeczywistość w dużej części wygląda inaczej.Na pierwszym miejscu SW Rodzina potem Lutycka.

2017. 39 tc Gaja 💔👼
    2 procedury ivf
    2023. 🌈 synek Ignaś 38 tc.
    2024. 3 ivf
    Pcos, zespół antyfosfolipidowy, zaburzenia cytokin.

12.07.2024 Dipherelina
    29.07.2024 start stymulacja
    8.08 2024 punkcja
    6 zapłodnien 7 komórek zamrożonych
    5❄️
    26.08.224 endometrium scan
    19.09.2024 star przygotowanie do transferu

400mg Quensyl od pół roku
    100 mg Clexana.
    25.09.2024 transfer 5.1.1
    2.10.2024 bhcg 78 ,progesteron 52
    4.19.2024 bhcg 181
    07.10.2924 bhcg 601
    14.10.2024 wizyta ✔️
    28.10.2024 wizyta ♥️
    Plaquenil200,clexane 0,8 ,acard ,wapno ,l-arginina,
    30.10.2024 wizyta ♥️
    Czekamy na dziewczynkę 🐻
  • Tika Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mumslife.pl/poznanskie-porodowki-czyli-gdzie-rodzic-w-poznaniu/

+ Artykuły fundacji rodzic po ludzku
    Polecam

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤

s-preg.png
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w św Rodziny. Ogólnie jestem zadowolona, ale musisz (myślę w każdym szpitalu) mieć rękę na pulsie i reagować. Pytać, upominać się, zgłaszać wszystko.
    Położne były świetne, lekarz też (dr Kujawa) podszedł z szacunkiem do mnie w porodzie. Zanim coś zrobił to mówił co i pytał czy może (cewnikować, naciąć kroczę itp)
    Opieka po, była w porządku, ale poradnia laktacyjna to żart, nie było takiej (rodziłam 2022). Położne chodziły sprawdzać rany, pytały jak się czujemy, dawały przeciwbólowe, były na prawdę dostępne nawet w środku nocy :) Mogłabym tam rodzić drugi raz.

• AEGO Autorytet

Wysłany: 1 listopada, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena🌺 wrote:
    Polna jedynie przed 32 tygodniem i przy dużych problemach ze względu na sprzęt i neonatologie. Polna ma bardzo dobry przekaz internetowy ,ale rzeczywistość w dużej części wygląda inaczej.Na pierwszym miejscu SW Rodzina potem Lutycka.
    Zdecydowanie, ja z pprom w środku nocy po prostu ruszyłam na Polną bez większego zastanowienia. Ale jak przed porodem było okej, położne miłe, można było nawet z nimi pogadać na luzie, to poród masakra - położna w sumie to nie nawiązała ze mną kontaktu w ogóle (a była to młoda laska, takie mają naczęściej dobre opinie), jak się pytałam o niektóre rzeczy to „tak robimy” no generalnie tragedia, po porodzie też musiałam się raz wręcz z położna pokłócić, także tak, może i SM mają fajne i mogłoby się wydawać, że fajny szpital to no nigdy w życiu go nie polecę.
    Na plus tylko doradczynię laktacyjne, poświęciły mi wiele czasu no i pracownicy na neonatologii, bo przez ten tydzień jak dziecko tam było byli cudowni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 21:42

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda jeszcze nie rodziłam dopiero to przede mną ale jeśli chodzi o oddział to mogę polecić lutycką byłam tam kilka razy. Łyżeczkowanie, zakładany szew w ciąży i bakteria w ciąży i za każdym razem super obsługa. Przede wszystkim to nie jest masówka jak na Polnej . Wiadomo, że przed 32 TC to tylko Polna innej opcji nie ma ale też mają najlepszy sprzęt. Natomiast sama z siebie bym tam nie chciała rodzić.

age.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam na lutyckiej i poród wspominam super. Cały personel bloku porodowego był ekstra. Natomiast już później na położnictwie gorzej, nie było opieki laktacyjnej i ogólnie średnie wsparcie położnych.

preg.png
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶07.06.2023, 39+3, 3690g/56cm
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 03.2021
    👩92'
    🧔90'
  • Fredziae Nowa

Wysłany: 10 listopada, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w 2022 na Lutyckiej, ostatecznie CC ale opiekę od początku do końca wspominam bardzo dobrze. Mogę polecić.

• Dina Ekspertka

Wysłany: 17 listopada, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynamart wrote:
    Hejka,
    u mnie też pierwszy poród planowo w kwietniu i też jestem ciekawa opinii.
    Ogólnie rozważam między Polną a Św. Rodziny bo w zeszłym roku tylko tam były ZZO ,a raczej się na to nastawiam. Polną już znam, niestety z poronień ale generalnie jak czytam historie dziewczyn to uważam, że jednak zadbali o mnie dobrze i nie spotkałam się ze złym traktowaniem poza 1 razem kiedy oddziałowa odmówiła podania leków przeciwbólowych. Nauczyłam się z czasem już walczyć o swoje i zaznaczać na początku swoje potrzeby i to respektowali.
    Św. Rodzina widzę, że w Poznaniu przoduje jeśli chodzi o znieczulenia i ponoć jest kameralna, na Polnej zdarzało mi się gubić na korytarzach😉

preg.png
    21dpt ❤️
    15dpt 3395
    11dpt 798
    7pt beta 98
    29.07.24 FET 🌟✊
    VII.24 IVIG 💉
    ALLO MLR 0 ➡️szczepienia➡️nadal 0

XI. 2023 - III stymulacja
    13🥚➡️2❄️➡️zdrowe !🍀

31.05 transfer FET❄️ beta 0 😞
    1❄️4BB➡️zdrowa
    Styczeń 2023 - II stymulacja

Lipiec 2022 - I IVF, 5 ❄️➡️PGD➡️aneuplodie 😔

4 poronienia zatrzymane ok. 10 t. c.
    2022 - aneuploidia
    2020 - aneuploidia
    2019 - nie zbadane
    2018 aneuploidia

Kariotypy ✅, wiek 39
    Hashimoto, IO już uregulowana
    USG 3D ✅
    AMH styczeń 2023 -3.06
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ