X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Problemy w związku po zajściu w ciążę
Odpowiedz

Problemy w związku po zajściu w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MMaciej Nowa

Wysłany: 27 kwietnia 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja (33lat) Wraz z moją dziewczyną (25lat) spodziewamy się dziecka i wszystko byłoby cudownie gdyby nie fakt że zaraz po zajściu w ciąże stała się wobec mnie zimna, a wręcz obojętna wobec mnie gdy przed ciążą ona była niesamowicie czuła, namiętna i ogólnie bardzo nam się układało, na dodatek ostatnio usłyszałem że ona nie wie co do mnie czuje, byłem w mocnym szoku gdy to usłyszałem.Czuje się z tym strasznie źle, czuje się odrzucony, nie mogę spać po nocach, chodzę cały czas bez energii i myślę tylko o tym. Kocham ją bardzo, jestem cierpliwy i wspieram ją jak tylko mogę ale ciężko być z kimś kto ma najnormalniej w świecie ma cię gdzieś większość czasu choć czasem odrobinę ciepła i zainteresowania potrafi okazać ale bardzo rzadko i na bardzo krótko. Mówiła że nie chodzi tylko o mnie ale teraz nie mam ochoty z nikim przebywać nawet z rodziną mniej rozmawia.Czytałem że to się zdarza i że mogą to powodować hormony i troska o nienarodzone jeszcze dziecko ale od tego wszystkiego po prostu wariuje. Całe szczęści że rozmawiamy i oboje wiemy co czuje druga osoba, tylko że to nie zmienia faktu że aktualnie nasz związek jest strasznie dziwny i nie wiem czy my to oboje przetrwamy.

Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim i jak wasz związek się potoczył dale po tym wszystkim?
    Czy jest szansa że to minie?
    Czy mogę coś w tej sytuacji zrobić?
    Z góry dziękuję.

• rybka8 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przykro mi, że tak to u Ciebie wygląda,
    ale u mnie jest podobnie, z tym, że to mąż trochę się ode mnie oddalił.
    Czuje się bardzo odrzucona i sama w tym wszystkim, aż się boje co będzie później.

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • Karolka89 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Smutne jest to co piszesz ale uważam ,że to normalne... Każda z kobiet inaczej przechodzi czas na nienarodzone dziecko. Sama jestem Tego przykładem, boje się, czy na pewno wszystko będzie dobrze do samego końca . Czasami nie dowierzam, że jestem w ciąży. Nakładają się hormony, od których kobieta nie ma wpływu. Nie zaprogramujesz jej . Musisz być dla Niej wsparciem i dać jej czas jeżeli ją kochasz a kochasz bo otwarcie o tym mówisz ,piszesz. Dajcie sobie czas :)
    U Nas w małżeństwem też jeśli chodzi o zbliżenie jest ciężko w ciąży . Rozmawialiśmy nie raz o tym problemie, każde ze stron powiedziało co i jak... Na szczęście mój mąż jest wyrozumiały i bardzo się wspieramy . Także taki problem to nie problem :)
    Życzę tylko wytrwałości, smacznej kolacji przy świecach :)

rybka8 lubi tę wiadomość

👩🏽 Ja 35 lat
    Pierwsza niespodziewana ciąża 06.2021r. zakończona - nie pojawiło się💔, wyłyżeczkowanie 16.07.21r.
    Od Tego momentu starania .
    05.05.2023r. podjęcie decyzji o klinice niepłodności. GAMETA BYDGOSZCZ
    % endometriozy.
    07.2023r. - Histeroskopia , biopsja : zapalenie endometrium.
    AMH -2,47/ Monitoring ✔️ cykle 30-31

👦Mąż 37lat
    zdrów jak 🐟
    Plemniczki żywe-pracusie ✔️

( Start IVF/ICSI kwiecień 2024
    Zaczynamy :
    - 2x dziennie ( rano wieczorem )Estrofem)

02.05.2024r. Niespodziewane dwie kreski✔️✔️
    04.05.2024r Beta HCG 218mIU/ml
    06.05.2024r. Beta HCG 748 mIU/ml
    08.05.2024r.Beta HCG 2011 mlu/ml
    🩺 22.05.2024r. 6t4d MAMY <3
    preg.png
    22.12.2024r Urodziła się Nasza córka Klementynka <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ