X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne progesteron a poronienie
Odpowiedz

progesteron a poronienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie, moze bedziecie umialy mi odpowiedziec.
    Wiele ciaz ulega w I trymastrze poronierniu i jest to najczescie spowodowane jakimis wadami plodu. Duzo kobiet bierze jednak progesteron ktory poronieniu przeciwdziala. Czy oznacza to, ze nawet taki wadliwy plod bedzie rozwijal sie wtedy dalej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron bierze sie dlatego ze ma sie za niski poziom a nie dlatego zeby przeciwdzialac wszystkim powodom poronienia. Jesli zarodek jest wadliwy to i tak sie nie rozwinie i nie wazne jakie dawki progesteronu bedziesz w niwgo pakowac. To sa zupelnie niezalezne sprawy.

Limerikowo lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ