X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przepuklina pępowinowa
Odpowiedz

Przepuklina pępowinowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy ktoś się spotkał w 10 tygodniu z przepukliną pępowinową u płodu? Pytam, bo jestem w stresie. Byłam w czwartek na USG. Maluszek miał 3.9 cm, FHR 171 i lekarz znalazł właśnie przepuklinę pępowinową. Powiedział, że jest fizjologiczna zawsze w 5-10 tygodniu i do 12 tygodnia powinna zniknąć. Znika w 90 % przypadków. Mówi, że wszystko inne jest w porządku. Ja pomimo wszystko naczytałam się już dużo w internecie i jestem w dużym stresie... A kolejne USG dopiero 21.02 - wtedy też mam prenatalne.
    Proszę o pomoc....
    Dzięki! :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• martek88 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wątku majowe mamusie 2017 jedna z mam miała taki problem, może odszukasz i przeczytasz. U jej synka się w wchłonęła, tylko nie pamiętam w którym tygodniu ciąży, ale na prenatalnych jeszcze miała.

https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
    Synek 11.05.2017 <3
    Aniołek 2016 12 tc <3
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, może ktoś jeszcze?

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Pauli L Nowa

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też miałam taki przypadek. Podczas badania moja ginekolog stwierdziła, że w pępowinie jest jelitko. Byłam wtedy w 11 tc. Też byłam przerażona i oczywiście przeleciałam cały internet z góry na dół. Nie stresuj się niepotrzebnie! Na pewno będzie dobrze☺ Moja gin też mnie uspokajała i mówiła, że na tym etapie ciąży jest to normalne zjawisko. Po prostu jelitka tak się kształtują, a później się chowają do środka. Bądź dobrej myśli☺

• Magda240392 Nowa

Wysłany: 18 lutego, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w którym TC wchłonęła się u was przepuklina pępowinowa?

• Asia2000 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez byla. I lekarz niepotrzebnie o tym mowi bo to fizjolofia i do pewnego czasu normalna sprawa. Ja bylam mega zestresowana. Juz pozniej siedzialo mi to w glowie chodz niepotrzebnie. Na prenatalnych 1 trymesyru nie bylo po tym sladu.
    Slad pozostał w mojej psychice bo zrobilam amniopukncje z mikromacierzami mimo poprawnego genetycznego i biskich ryzyk z pappy.Mam 43 lata wiec sie balam. Mala jest zdrowa🥰ma juz 7 miesiecy.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ