X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przepuklina pępowinowa
Odpowiedz

Przepuklina pępowinowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy ktoś się spotkał w 10 tygodniu z przepukliną pępowinową u płodu? Pytam, bo jestem w stresie. Byłam w czwartek na USG. Maluszek miał 3.9 cm, FHR 171 i lekarz znalazł właśnie przepuklinę pępowinową. Powiedział, że jest fizjologiczna zawsze w 5-10 tygodniu i do 12 tygodnia powinna zniknąć. Znika w 90 % przypadków. Mówi, że wszystko inne jest w porządku. Ja pomimo wszystko naczytałam się już dużo w internecie i jestem w dużym stresie... A kolejne USG dopiero 21.02 - wtedy też mam prenatalne.
    Proszę o pomoc....
    Dzięki! :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• martek88 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wątku majowe mamusie 2017 jedna z mam miała taki problem, może odszukasz i przeczytasz. U jej synka się w wchłonęła, tylko nie pamiętam w którym tygodniu ciąży, ale na prenatalnych jeszcze miała.

https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
    Synek 11.05.2017 <3
    Aniołek 2016 12 tc <3
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, może ktoś jeszcze?

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Pauli L Nowa

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też miałam taki przypadek. Podczas badania moja ginekolog stwierdziła, że w pępowinie jest jelitko. Byłam wtedy w 11 tc. Też byłam przerażona i oczywiście przeleciałam cały internet z góry na dół. Nie stresuj się niepotrzebnie! Na pewno będzie dobrze☺ Moja gin też mnie uspokajała i mówiła, że na tym etapie ciąży jest to normalne zjawisko. Po prostu jelitka tak się kształtują, a później się chowają do środka. Bądź dobrej myśli☺

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ