Przepuklina pępowinowa
-
Hej dziewczyny. Czy ktoś się spotkał w 10 tygodniu z przepukliną pępowinową u płodu? Pytam, bo jestem w stresie. Byłam w czwartek na USG. Maluszek miał 3.9 cm, FHR 171 i lekarz znalazł właśnie przepuklinę pępowinową. Powiedział, że jest fizjologiczna zawsze w 5-10 tygodniu i do 12 tygodnia powinna zniknąć. Znika w 90 % przypadków. Mówi, że wszystko inne jest w porządku. Ja pomimo wszystko naczytałam się już dużo w internecie i jestem w dużym stresie... A kolejne USG dopiero 21.02 - wtedy też mam prenatalne.
Proszę o pomoc....
Dzięki!Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Na wątku majowe mamusie 2017 jedna z mam miała taki problem, może odszukasz i przeczytasz. U jej synka się w wchłonęła, tylko nie pamiętam w którym tygodniu ciąży, ale na prenatalnych jeszcze miała.https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
Synek 11.05.2017
Aniołek 2016 12 tc -
Hej, ja też miałam taki przypadek. Podczas badania moja ginekolog stwierdziła, że w pępowinie jest jelitko. Byłam wtedy w 11 tc. Też byłam przerażona i oczywiście przeleciałam cały internet z góry na dół. Nie stresuj się niepotrzebnie! Na pewno będzie dobrze☺ Moja gin też mnie uspokajała i mówiła, że na tym etapie ciąży jest to normalne zjawisko. Po prostu jelitka tak się kształtują, a później się chowają do środka. Bądź dobrej myśli☺
-