Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyrost beta HCG po 48h - za wysoki?
Odpowiedz

Przyrost beta HCG po 48h - za wysoki?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie :)
    Chciałam się podpytać czy robiłyście może betę i powtarzałyście po 48h?
    Ja robiłam w sobotę (30 dzień cyklu) i wynosiła 332,4, dzisiaj po 48h powtórzyłam i wyszła 829,4.

Czytałam, że przyrost po 48h powinien być około 66%, u mnie jest aż 150%.

Czy któraś z Was też miała tak duży przyrost, czy powinnam się martwić?

Lekarz dopiero za tydzień dlatego pytam tutaj, żeby cokolwiek się już dowiedzieć :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost 66% to minimum, zwykle wynosi ok 100%, często więcej. Ciesz się ładnym przyrostem :).

Martita25 lubi tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Witam przyszłe mamusie :)
    Chciałam się podpytać czy robiłyście może betę i powtarzałyście po 48h?
    Ja robiłam w sobotę (30 dzień cyklu) i wynosiła 332,4, dzisiaj po 48h powtórzyłam i wyszła 829,4.

Czytałam, że przyrost po 48h powinien być około 66%, u mnie jest aż 150%.

Czy któraś z Was też miała tak duży przyrost, czy powinnam się martwić?

Lekarz dopiero za tydzień dlatego pytam tutaj, żeby cokolwiek się już dowiedzieć :)
    Wszystko powinno być ok :) czasami wysoki przyrost może świadczyć o ciąży bliźniaczej.

Martita25 lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ