X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne pytanie staraczki
Odpowiedz

pytanie staraczki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy to było by mozliwe aby czerwcowy cykl byl bezowulacyjny i dlatego 4 lipca nie przyszla@?

• liri Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak najbardziej. Ja miałam cos takiego w styczniu tego roku. Ostatnia miesiaczka 21 listopada- a nastepna 30 stycznia:( i moja gin powiedziala- ze to cykl bezowulacyjny. Kazda kobieta ma conajmniej jeden taki cykl w roku- czesto niezauwazalny- a czasem- bez miesiaczki

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje slicznie za odpowiedz:) tez tak myslalam ale wolalam sie upewnic. A powiedz mi prosze bo mialam dostac 4 lipca @ i gdybym dostala to 16 lipca mialam wyznaczona ovulke, czy czy jest mozliwosc ze ona wystapila ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli masz zaburzony cykl, to data Twojej owulki nie ma nic wspólnego z regularnymi wyliczeniami, ale nie jest powiedziane, że loterią nie wypadnie akurat w podobną datę. Mam PCOS i całe życie nieregularne cykle, ale jak teraz zaszłam w ciążę, to z owulacji po 60 dniu od ostatniego okresu. Okres 26.11.2012, owulacja około 28.01.2013 i udało się, ale mierzyłam jakoś od 10.01 temperatury już i wiedziałam, kiedy są skoki i ewentualnie się starać. Skok który opada po kilku dniach nie jest owulacją, jedynie ten który trwa minimum 9-10 dni. Mierz temperatury dalej (rano, przed wstaniem z łóżka, miej termometr pod ręką, żeby się jak najmniej ruszać- nie pobudzać krążenia łażeniem itp. bo chodz o podstawową, niezaburzoną temperature ciała), kup sobie testy owulacyjne, albo jeden raz wydaj na test ze śliny- niezawodny, afrodyta czy donna i do dzieła... a tak poza tym, wparwdzie coś nie do końca otwiera mi się Twój wykres, ale z tej miniaturki doliczyłam się 12 dni całkiem wysokiej temperatury (niestety bez porównania z wześniejszą), więc dlaczego tego testu ciążowego dalej nie robisz?

https://www.google.pl/search?q=test+owulacyjny+%C5%9Blina&rlz=1C1LENN_enPL529PL529&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ktDuUYEfkMmyBvPIgMgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1600&bih=767

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2013, 20:55

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2076 moja szwagierka zaszła tak w ciąże miała bardzo nie regularne cykle zdarzały się miesiące że nie miała okresu a tu proszę niespodzianka w ciąży była .

w57v9n73toqtjvh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety z zaburzeniami hormonalnymi moga zachodzić w ciążę, tylko ta owulacja jest jak loteria, czasem może być 2 razy w ciągu miesiąca, a czasem jeden raz w ciągu pół roku, ale da się. Zresztą sama jestem na to przykładem.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ