X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne RTG, a ciąża
Odpowiedz

RTG, a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sabkaa Nowa

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Dziś rano ujrzałam na teście dwie szalone kreski. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt że w piątek wykonałam RTG kręgosłupa... Przed zdjęciem dwa-trzy dni przed robiłam testy i były negatywne, a przed RTG miałam wykonane usg brzucha (kamica woreczka żółciowego) no i lekarz stwierdził że lada chwila będzie okres, bo widzi zgrubiale(?) ścianki macicy.. W sumie sama jakoś już czułam, że zaraz mnie zaleje :D
    A tu taki psikus... Zamiast cieszyć się, to ja jestem teraz klebkiem nerwów, czy przypadkiem nie przyczyniłam się do uszkodzenia płodu...
    Czy któraś z Was miała taki przypadek, że zrobiła zdjęcie rtg, a potem okazało się że jest w ciąży?
    Czy wszystko dobrze się skończyło?
    Bardzo się boję, w środę idę do lekarza, mam nadzieję że jednak podniesie mnie na duchu i wszystko będzie ok..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ