X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rwący ból po wysiłku
Odpowiedz

Rwący ból po wysiłku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sonrisa Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, obecnie jestem w 12 tyg ciąży (z wyjątkiem poronień w 5 i 8 tyg nie mam doświadczenia w byciu ciężarną) i nie chciałabym ani nadmiernie panikować ani zbagatelizować czegoś ważnego.
    Mam szczeniaka, który wariuje na spacerze i muszę używać czasem sporo siły, by go ciągnąc do siebie lub też on mnie ciągnie biegnąc przed siebie. Dziś pod koniec spaceru zaczęłam czuć silny, rwący ból przy tych szarpnięciach. Trwał tylko chwilkę, akurat w tych momentach. Wróciłam do domu i leżałam, brzuch pobolewał delikatnie jeszcze jakiś czas. Wstawałam dwukrotnie i przy odrobinie ruchu znów czułam ten ból. Jednak gdy leżę, jest w porządku. Czy jest to coś, z czym powinnam niezwłocznie udać się do lekarza? Czy po prostu odpoczywać i czekać na wizytę, która będzie niebawem - za 3 dni mam badania prenatalne a za 7 wizytę u ginekologa. Dziękuję za pomoc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ