X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Seks w 25 tygodniu
Odpowiedz

Seks w 25 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • selavy84 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witacie, miałam 3,5 miesiąca przerwy w seksie, dzisiaj współżyłam z partnerem 2 razy dość długo. Mam zwiększone ruchy płodu, troszkę dzidzia się wierci. Czy to est normalne?

Dodam, że aktualnie biorę Luteinę, Nospę, Magnez, gdyż miałam twardnienia brzuszka. Byłam na obserwacji w szpitalu ale stwierdzili, że jest okej. Długość szyjki macicy z ostatniego badania 3,5 cm.

p19ucsqvxiw6ruix.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze rozbudzilas troche dzidziusia :) mysle ze wszystko jest okej. Jezeli szyjka co sie nie skraca to nic dzidziusiowi nie grozi :)/tez biore luteine,nospe i magnez od 21tyg ,teraz 31 ale mimo to troche mam stracha przed skracajaca sie szyjka

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • selavy84 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to że dzidzia wierci się w dole brzucha, zawsze było wyżej. Plus lekkie pobolewanie w dole brzuszka, na wysokości wzgórka łonowego, momentami jakby rozbieranie, mam też tak jakby delikatne pulsowanie od dołu, przy wejściu do pochwy, dzisiaj w sumie cały dzień.. martwię sie

p19ucsqvxiw6ruix.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że dzidzia tak się ułożyła i naciska na coś. W 25tygodniu możliwe że odczuwasz jeszcze nisko ruchy,bynajmniej ja na tym etapie ciąży rzadko wysoko czułam ruchy. Ale jeśli coś cię niepokoi to najlepiej udać się do swojego lekarza lub do położnej zadzwonic

selavy84 lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ