❤️Sierpień 21❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaeemm123 wrote:Nie wytrzymałam i czekam zaraz będę robić betę 😂😂 przejezdzalam obok diagnostyki i prawie nikogo w kolejce, wiec pomyślałam ze to znak 😂😂 ale ja głupia jestem
Aaeemm123 lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Agata :) wrote:Ostatni przyrost pisałaś że był o 125% to był odstęp dwudniowy? Czy masz już kolejny? i chodzi o ten
Nie mam plamien, krwawień, nic. Pobolewania podbrzusza wcześniej miałam tylko lekkie i tylko momentami. Wczoraj przez godzinę bardziej mnie bolało po jednej stronie, ale przeszło. Teraz mnie tak ćmi od pół godz, no ale w zdrowych ciążach też tak niby miewałam... Ehh
Miałam jedna ciążę biochemiczna, ale ona wyglądała inaczej. Jedna beta dodatnia, później spadek od razu. A teraz rośnie, ale powoli
W tych zdrowych ciążach rosło mi po 200-300% zawsze...
W jednej poronione te dobrze rosło, tylko później serduszko przestało bic.
Boje sie. Martwię się. Chciałabym, aby było dobrze, ale nie wygląda na to... -
Mamma-mia moim zdaniem powinnaś iść zrobić dziś i w środę w tym samym labie i wtedy porównać. Robienie po dobie lub w różnych laboratoriach może tylko zestresowac. Progesteron masz ładny. Trzymam kciuki ✊
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Kika wrote:Mamma-mia moim zdaniem powinnaś iść zrobić dziś i w środę w tym samym labie i wtedy porównać. Robienie po dobie lub w różnych laboratoriach może tylko zestresowac. Progesteron masz ładny. Trzymam kciuki ✊
Kika lubi tę wiadomość
-
Mamma-mia wrote:Tak, to było po 48 h. Coś mi nie dawało spokoju i na testach bardzo wolno ciemniała ta druga kreska, więc po dobie pojechałam raz jeszcze. Z 51,4 urosło tylko do 65,5... Wiem, że to krótszy czas, ale wg kalkulatora się nie zgadzało. Postanowiłam puścić ten wynik w niepamięć i pojechać po 48 h od tego poprzedniego. Kolejny wynik to 79,06... (Minęło ok 50h) fakt, że ten ostatni wynik był robiony w innym labie, bo to z wczoraj i nie dało się nigdzie ndziejzba, no ale jednak to jest tylko 51% przyrostu na tak wczesnym etapie ciąży.. poza tym to już
Nie mam plamien, krwawień, nic. Pobolewania podbrzusza wcześniej miałam tylko lekkie i tylko momentami. Wczoraj przez godzinę bardziej mnie bolało po jednej stronie, ale przeszło. Teraz mnie tak ćmi od pół godz, no ale w zdrowych ciążach też tak niby miewałam... Ehh
Miałam jedna ciążę biochemiczna, ale ona wyglądała inaczej. Jedna beta dodatnia, później spadek od razu. A teraz rośnie, ale powoli
W tych zdrowych ciążach rosło mi po 200-300% zawsze...
W jednej poronione te dobrze rosło, tylko później serduszko przestało bic.
Boje sie. Martwię się. Chciałabym, aby było dobrze, ale nie wygląda na to...
Źle odczytałam Twoj ostatni post,, dlatego pisałam że super wynik
Ja dziewczyny chyba odpadam, miałam 4 pozytywy dzień po dniu, wczoraj negatyw cień cienia cienia, prawie nic, pewnie to biochem i dziś czuje ze okres przyjdzie
-
Agata :) wrote:Ojejku przykro mi
Źle odczytałam Twoj ostatni post,, dlatego pisałam że super wynik
Ja dziewczyny chyba odpadam, miałam 4 pozytywy dzień po dniu, wczoraj negatyw cień cienia cienia, prawie nic, pewnie to biochem i dziś czuje ze okres przyjdzie -
Agata, ehh a to ten sam test? Tzn tej samej firmy?
Ja robię z allegro, więc tej samej firmy i widzę właśnie, że owszem, te sprzed tygodnia były ledwo widoczne drugie kreski, a teraz są solidne, ale jednak w perspektywie ostatnich 3 dni słabo to rośnie -
Mamma-mia wrote:Agata, ehh a to ten sam test? Tzn tej samej firmy?
Ja robię z allegro, więc tej samej firmy i widzę właśnie, że owszem, te sprzed tygodnia były ledwo widoczne drugie kreski, a teraz są solidne, ale jednak w perspektywie ostatnich 3 dni słabo to rośnie
Zazwyczaj jak robiłam testy w poprzednich cyklach to nie było nawet cienia cienia zawsze nagatyw
No trudno, najwyraźniej tak miało być -
Mamma-Mia trzymam kciuki mimo wszystko za Ciebie, może się coś jeszcze wyklaruje u Ciebie i będzie dobrze ❤️
Mamma-mia lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj 52802,20 a ostatnio 24464,99. Wynik po 72 godzinach. Kalkulator Belly pokazuje niby przyrost dwudniowy 65% i że w normie a ja i tak jestem przerażona😱 Do tej pory zawsze przyrosty były powyżej 100%. Poratujcie kobietki co mam o tym myśleć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 16:48
Ona: 30, On: 38lat. Starania ok 2-3 lata.
08.2020.- I CS Lametta [*] 6tc😢💔
11.2020- II CS z Lamettą - 💕
19.05. 2020-III badania prenatalne:
♀️ 2048g 💓150/ min
♂️ 2272g💓 145/min
"Jezu, Ty się tym zajmij. Zawierzam się Tobie" -
Elleen wrote:U mnie dzisiaj 52802,20 a ostatnio 24464,99. Wynik po 72 godzinach. Kalkulator Belly pokazuje niby przyrost dwudniowy 65% i że w normie a ja i tak jestem przerażona😱 Do tej pory zawsze przyrosty były powyżej 100%. Poratujcie kobietki co mam o tym myśleć?
-
Elleen myślę że nie masz się co martwić. To już jest pięknie wysoka beta i chyba nie ma co więcej badać. Przy takich wartościach już nie ma tak spektakularnych przyrostów. Kiedy masz wizytę? Który to tydzień?
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
Witajcie, nieśmiało dołączam
Staraliśmy się 2 lata, udało się po 2 IUI. Belly wyznacza 6 tydzień, ale jako że wiem kiedy była owualcja, wychodzi 5 tydzień (4 tydz 4 D) i tak też wnioskuje po becie. Pierwsza wyniosła 172 15 dpo, następna z dzisiaj 18 dpo 607. Nigdy nie byłam w ciąży, nie poroniłam, także mam nadzieję że po prostu będzie wszystko dobrze.
Termin przypada na 12 sierpnia.
Z racji niskiego progesteronu (12, chociaż ponoć duphaston działa, a nie widać go w wynikach), zapisałam się już jutro do ginekologa, chociaż planowałam za tydzień. Także dam znać co i jak po wizycie
Z objawów codziennie mam lekkie lub mocniejsze mdłości, kluche w gardle, czasem pobolewania podbrzusza i coraz mocniejszy ból piersi. I zmęczenie i sennośc, z którą walczę :p
Cieszę się że mogę w końcu po 2 latach dołączyć do takiego wątku. Myślałam, że nigdy to się nie wydarzy. Mentalnie byłam już na in vitro.
Co do informowania bliskich wiedzą rodzice, przyjaciółki i ich partnerzy i oczywiście mój P.
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki i obyśmy były tu do samego sierpniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 18:34
Monika-87, Mamma-mia, Scotch lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Elleen, na tym etapie już się nie mierzy przyrostów bety, bo jest to niemiarodajne, teraz zostają już tylko pomiary z usg. Ale generalnie wynik bardzo zacny;) w każdym razie nie masz się czym martwić.
Abilify05, ogromne gratulacje!!! Rośnijcie zdrowoAbilify05 lubi tę wiadomość