SPRZEDAM DIPHERGAN p.wymiotny od gin.
-
Hej Mamusie, moja gin zapisała mi aż 3 opakowania dipherganu w tabetkach, jednakże wymioty i mdłosci ustapiły mi juz po 1 opakowaniu,teraz jestem juz w 15 tyg ciązy więc dwa leżą odłogiem nieotwierane, chętnie sprzedam,taniej, jestem farmaceutką, więc możecie ufaćZawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Pozwolę sobie zacytować to, co napisała Eta w innym temacie i dodam parę słów od siebie, żeby może i do innych dotarło:
eta wrote:Emilka zlituj się.. farmaceutka i sprzedaje leki w necie.. a etyka zawodu? weźmiesz odpowiedzialność za zdrowie dziewczyny ciężarnej która kupi od Ciebie ten lek? a jak kupi ktoś niezrównoważony i weźmie pół opakowania na raz? Kochana zastanów się.. nie tak postępuje farmaceuta.
Ty piszesz tylko i wyłącznie o tym, że Diphergan jest przeciwwymiotny. Trafisz na jakąś gąskę, która ma dosyć wiszenia nad kiblem w ciąży i stwierdzi, że kupi sobie złoty środek na rzyganie, tymczasem w ulotce jest napisane:
"W okresie ciąży lek Diphergan może być stosowany tylko za zgodą lekarza. Nie zaleca się stosowania leku Diphergan w okresie 2 tygodni poprzedzających planowany termin porodu.
W okresie karmienia piersią lek Diphergan może być stosowany tylko za zgodą lekarza."
Jak również:
"Nie prowadzić pojazdów mechanicznych i nie obsługiwać urządzeń mechanicznych, ponieważ lek może powodować senność, zawroty głowy zaburzenia orientacji."
No bo o tym, że działa również uspokajająco nie ma mowy w Twoim opisie.
Ponadto szczególnie powinny uważać osoby m.in. z cukrzycą, astmą, czy chorobami serca, a te przypadłości wcale nie są rzadkie.
Dlatego podobnie jak eta, jestem ciekawa, czy będziesz brała odpowiedzialność za zdrowie osoby, której ten lek sprzedasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 17:49
eta lubi tę wiadomość
-