X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Strach obawy ciąża niepewność
Odpowiedz

Strach obawy ciąża niepewność

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mimitka Nowa

Wysłany: 18 maja, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dowiedziałam się o ciazy dzis. 5 tydzień ja lat 32. Nie wiedziałam że uda się już teraz tak szybko. Gdy zobaczyłam test wystraszyłam się, mam ścisk w brzuchu, wątpliwości i bardzo się denerwuje. Oczekiwałam innych uczuć. Czy coś jest ze mną nie tak ? Proszę mnie nie krytykować :(

• Morethanwords Znajoma

Wysłany: 18 maja, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! To co czujesz jest bardzo normalne ! Ja mam 31 lat i między dziećmi będę miała 10 lat różnicy, także jestem przerażona myślą jak to będzie i czy dam radę, tyle rzeczy się pozmieniało odkąd miałam w rękach niemowlaka… teraz w naszym ciele zachodzą różne zmiany i hormony również robią swoje, ale powiem Ci z własnego doświadczenia, że jeśli tych złych myśli będzie za dużo to lepiej poprosić o pomoc specjalistę … przesyłam Ci dużo ciepła 🤞🫶

• Ania89gdynia Nowa

Wysłany: 20 maja, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ! Ja również po zobaczeniu dwóch kresek na teście miałam różne odczucia. Staraliśmy się 7 lat,gdy odpuściliśmy i zaczęliśmy planować wymarzoną podróż to okazało się, że jestem w ciąży. Plus zaczęłam w październiku studia podyplomowe 😅Dodatkowo na pokładzie jest 15 letnia córka, więc wracamy do pieluch po dłuższym czasie. Niepewności było pełno, czy dziecko będzie zdrowe, czy dam radę w ciąży bo jednak jak byłam w pierwszej to miałam 20 lat, teraz 35 😅 dasz radę ☺️

• Paczula Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś sama. Ja zaszłam w ciążę mimo zabezpieczenia 😬 więc dowiedziałam się o niej dopiero pod koniec 6 tygodnia, do tego czasu żyjąc jakbym w ciąży nie była 🫣
    1 trymestr był dla mnie mega ciężki, w ogóle nie przepadam za dziećmi więc było to dla mnie trudne… Ale aktualnie jestem w 6 miesiącu, od kilku tygodni odczuwam ruchy małej.. i to jakoś wzbudziło we mnie uczucia i instynkt, jestem odpowiedzialna za tą małą istotkę 🥹 Może u Ciebie będzie podobnie. Pozwalaj sobie na wszystkie uczucia, które masz i oswajaj z nową sytuacją w swoim tempie 😉 Jeśli tego nie czujesz to nie szukaj ciuszków i filmików z noworodkami, tylko zadbaj o siebie i swój komfort ❤️
    Co też mogę polecić do na Netflix jest fajny serial The Letdown. Jest zabawny 😅

Też mam 32 lata a czuję się na 22 🤭

Morethanwords lubi tę wiadomość

• Szu_szu Autorytet

Wysłany: 22 maja, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie normalne uczucie. Ja dziecko planowałam, a jak zobaczyłam dwie kreski to i tak czułam skurcz w brzuchu i panikę, że to już, że właśnie wszystko się zmieniło. Momentami nadal jestem spanikowana, dobrze, że ciąża trochę trwa

👩🏻👦🏻😺😺🐶

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025

12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
    23.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml

9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯

11.05 🍓🍓🍓 rosną, 3,87 cm, 3,85 i 3,34 cm dzieciaczków

27.05 prenatalne usg

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ