X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2022
Odpowiedz

Styczeń 2022

Oceń ten wątek:
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    No nie dawała mi ta glukoza spokoju 😡 Poszłam dzisiaj do tego samego labu- tyle samo godzin na czczo i jadłam wczoraj tak jak zawsze, nawet coś słodkiego.
    I co najlepsze byłam przekonana, że wynik będzie ok. Dzisiaj glukoza 85 💁
    Ciekawe co lekarz na to.

Któraś ma prenatalne na dniach ?🙂

Ja mam w poniedzialek.
    A jutro na 8 wizytę u gin
    Trzymajcie kciuki 😌

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina95 wrote:
    Ja mam w poniedzialek.
    A jutro na 8 wizytę u gin
    Trzymajcie kciuki 😌

Jak się nic nie zmieni to też w poniedziałek😬
    Kciuki za wizyty !!!
    Daj znać co z glukozą 💁🤭

• Lajna Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj wizytowalam I na szczęście wszystko ok :) 1.64 cm więc idealnie na 8+0 :)

summer..86, Nynka, Lilka94, Martyna33, ŻonaMarynarza, Karolina95, Osama, Anna Maria, kate2friend lubią tę wiadomość

rfxg3e3ke5dy9hpj.png
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś miałem prenatlane ,mój chłopiec ma 5,5cm z dzieckiem wszystko idealnie tylko łożysko mam bardzo nisko, jak mi się nie podniesie to chyba zwariuje..bo przodujące łożysko to nic dobrego..ale cieszę się że dziecko zdrowe. Mój mąż strasznie chciał chłopca teraz to będzie miał. Moja córa jak się dowiedziała że chłopak to się poplakała i powiedziała że nie będzie go lubić, mowie jej to może go oddamy ale powiedziała że absolutnie 😂 więc go nie lubi ale kocha hehe aj te dzieci

Nynka, Lajna, KaaiaN, ŻonaMarynarza, Anna Maria, Osama, kate2friend lubią tę wiadomość

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Hej ja dziś miałem prenatlane ,mój chłopiec ma 5,5cm z dzieckiem wszystko idealnie tylko łożysko mam bardzo nisko, jak mi się nie podniesie to chyba zwariuje..bo przodujące łożysko to nic dobrego..ale cieszę się że dziecko zdrowe. Mój mąż strasznie chciał chłopca teraz to będzie miał. Moja córa jak się dowiedziała że chłopak to się poplakała i powiedziała że nie będzie go lubić, mowie jej to może go oddamy ale powiedziała że absolutnie 😂 więc go nie lubi ale kocha hehe aj te dzieci
    Gratuluje❤️ ale myślisz, że w 100 % chłopiec? Moje dziewczyny do 18 tc były chłopcami... Czy robiłaś badania z krwi?

Wysłany: 17 czerwca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział na 80 % ale widziałam siurasa 😂 pape miałam robioną , wyniki za 2tyg . Bardzo fajny lekarz mi robił badanie , każda część ciała dokładnie sprawdzał. Martwi mnie tylko te łożysko

Mag_len lubi tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno na tak wczesnym etapie często z chłopców robią się dziewczynki 🙈 ja znam osobiście dwa takie przypadki 🙈 chociaż nie oznacza to, że lekarz się teraz pomylił, może u Ciebie zostanie chłopak 😁 z córką na prenatalnych też lekarz powiedział, że dziewczynka i później na badaniach zawsze się pięknie wypinała i pokazywala co tam ma 🤣

Znowu wróciły okropne mdłości, całodniowe, jem non stop, wzdęcia i spać bym chciała cały czas. Jutro sobie wolne wzięłam aż przez to 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 21:33

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to obojętnie co będzie. Jurde oczywiście głupia zaczęłam czytać o łożysko przodującym i mam już dość..krwotok,śmierć i takie tam..juz nic nie czytam , mam nadzieję że na tak wczesnym etapie się podniesie i będzie ok

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Powiedział na 80 % ale widziałam siurasa 😂 pape miałam robioną , wyniki za 2tyg . Bardzo fajny lekarz mi robił badanie , każda część ciała dokładnie sprawdzał. Martwi mnie tylko te łożysko

Na tym etapie i dziewczynki i chłopcy mają wyrostek płciowy i ponoc w zależności jak jest ułożony względem płaszczyzny kręgosłupa można ocenić czy chłopiec czy dziewczynka także u obu płci widać niby siusiaka. Mama ginekolog pisała o tym artykuł i załączała zdjęcia jakk to wygląda u chłopca a jak u dziewczynki. Jak znajdę to wkleję link.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2021, 21:50

• Mag_len Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/

Anna Maria, KaaiaN lubią tę wiadomość

• krolik Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag_len wrote:
    Na tym etapie i dziewczynki i chłopcy mają wyrostek płciowy i ponoc w zależności jak jest ułożony względem płaszczyzny kręgosłupa można ocenić czy chłopiec czy dziewczynka także u obu płci widać niby siusiaka. Mama ginekolog pisała o tym artykuł i załączała zdjęcia jakk to wygląda u chłopca a jak u dziewczynki. Jak znajdę to wkleję link.

Właśnie poprzednio w ciąży "studiowałam" to i porównywałam zdjęcia usg mojej córki z innymi 😅 tak mi się oko wprawiło, że teraz koleżanka jak wysłała zdjęcie to od razu powiedziałam, że dziewczynka i faktycznie będzie mieć córkę 😅 ale akurat dobrze ten wyrostek był widoczny u niej.

• kamyczek90 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przygotować się do prentalanych? Pic przed czy nie? Jak się ubrać?
    To moje pierwsze, dlatego głupie pytania 🤣🤭

Letrox 125/100
    Pregna Start
  • Karolina95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wyizycie
    Według usg 12tyd+2dni i termin znowu się przesunął na 29.12 😅 ale już z wami zostaje.
    Dzidzius 56.6 mm ❤ ruszalo rączkami i nóżkami, lekarz powiedział że jest bardzo zadowolony z tej ciąży, wszytko pięknie wygląda.
    A co do glukozy lekarz powiedział że jest ok.

Nynka, krolik, Osama, Anna Maria, KaaiaN, summer..86, Lilka94, ŻonaMarynarza, kate2friend lubią tę wiadomość

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:

To jest usg normalne tylko dłuższe 😊 ale wez jakiegos banana, albo cuksa.
    Ja musialam jeść w trakcie bo poszedl mlody spać i na poczatku bylo ok, a pozniej ciezko bylo zbadać 😂

• Karolina95 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyczek90 wrote:

Ja będę miała usg+badanie z krwi ale nic pani nie mówiła, że trzeba być jakoś specjalnie przygotowanym;)

Anielka ❤️

ojxejw4z1gfzmvbs.png

qdkkj48afj8ws9jp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, moze ktoras z Was bierze leki na zgage, macie cos od lekarza poleconego?
    Mibsie wydaje ze w poprzedniej mialam graviscon ale nie jestem pewna

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka mi na zgagę pomagało tylko Rennie ale to na chwile. Graviscon wgl nie pomagał.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reenie można?

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, można w ciąży.

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Anna Maria Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja miałam zgagę permanentnie przed ciążą i wtedy ratowałam się Gavisconem, praktycznie codziennie. W ciąży odrzuciło mnie od miętowych rzeczy, a zgaga, jak wiadomo, nie odpuściła. Kilka tygodni się męczyłam, a potem co wieczór zaczęłam sobie zalewać wrzątkiem siemie lniane, i piję ten "kisielek" który się z tego robi po jakimś czasie plus czasem rozgryzam nasionka. Baaardzo mi pomaga. Nie wiem jak bym bez tego egzystowała. Może i u Was zadziała. Ja piję już przed samym snem bo wtedy zaczyna mi się zgaga właśnie.

PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ