X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też chodzę dużo po schodach a nie powinnam, lekarka mi mówiła że przy tym moim ryzyku przedwczesnego porodu powinnam to ograniczyć jak tylko się da. Normalnie to cały czas chodzę góra-dół po 20 razy dziennie 🫣

Te delikatne skurcze/napięcia brzucha też mam, chat gpt mówi że to normalne i dopóki nie jest bardzo bolesne to nie ma co się martwić.

Moja Wiki też już wariuje, wczoraj myślę że z dobre 15-20 razy w ciągu dnia czułam kopniaki i to w seriach. Piękne uczucie ale jak się zapomnę że tak się dzieje to idzie się wystraszyć 😅

Lula powodzenia dzisiaj! Widzę że jutro mamy maraton wizyt w tym połówkowe, będzie się działo ❤️

Miłego dnia wszystkim ❤️

Kokosik, Kroliczek2411, Puszkina lubią tę wiadomość

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula powodzenia na wizycie!

Dziewczyny, ja pewnie zaczynam sie zabierać za temat okolowyprawkowy nie od tej strony co trzeba, z góry uprzedzam że to będą bardzo podstawowe pytania jako first-time mom-to-be ☺️

Mamy wolny pokój który będzie przeznaczony dla synka (wciąż bezimiennego), dodatkowo mamy dużą sypialnie w której właściwie zmieściłyby się wszystkie dzieciowe meble i rzeczy. Bardzo podoba mi się zestaw łóżko + komoda (z przewijakiem) z Ikei model Myllra - łóżeczko ma wyciągany bok. Ale rozumiem że i tak na początku najbardziej wjeżdża dostawka i to łóżeczko to późniejszy etap? Czy takie łóżeczko powinno od początku stać w osobnym pokoju czy w sypialni? Ostatnio kilka osób które mają dzieci strasznie mi wjechały na głowę że trzeba jak najszybciej odstawiać dziecko do jego lozeczka, że unikać dostawki i budzenia co 30 min w nocy (oczywiście nie od razu) i poczułam się po pierwsze nastraszona a po drugie skołowana jak ta przestrzeń najlepiej zorganizować, także będę wdzięczna za wszelkie porady, nawet te najbardziej podstawowe 🙄

7c387248d361d.jpghttps://zapodaj.net/plik-6M96rDAvqO

👩🏻38l❤️🧔🏻‍♂️37l

• 06.21 ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
    • 07.23, 09.23, 11.23 IVF nr 1, 2 i 3. Trzy stymulacje
    • 07.24 I FET ❄️ 3BB, CB 💔
    • 09.24 II FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    • 10.24 III FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3
    • 11.24 mezoterapia jajników 💉
    • 01.25 IVF nr 4 ->4❄️-> PGTA 3 zdrowe ❄️🥹
    • 03.25 Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    • 22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 9dpt: 274.8, 11dpt: 652, 13dpt: 1680,5, 24dpt: pęcherzyk ciążowy, zarodek i ❤️
    • 03.07.25 13+0 I prenatalne ✅ Sanco ✅ chłopiec🩵
    • 21.08.25 20+0 II prenatalne ✅
    • 28.10.25 29+5 III prenatalne ✅ 1650g czlowieka 🥹

Maluchu czekamy na Ciebie po drugiej stronie brzucha🥹

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Dziewczyny ja też chodzę dużo po schodach a nie powinnam, lekarka mi mówiła że przy tym moim ryzyku przedwczesnego porodu powinnam to ograniczyć jak tylko się da. Normalnie to cały czas chodzę góra-dół po 20 razy dziennie 🫣

Te delikatne skurcze/napięcia brzucha też mam, chat gpt mówi że to normalne i dopóki nie jest bardzo bolesne to nie ma co się martwić.

Moja Wiki też już wariuje, wczoraj myślę że z dobre 15-20 razy w ciągu dnia czułam kopniaki i to w seriach. Piękne uczucie ale jak się zapomnę że tak się dzieje to idzie się wystraszyć 😅

Lula powodzenia dzisiaj! Widzę że jutro mamy maraton wizyt w tym połówkowe, będzie się działo ❤️

Miłego dnia wszystkim ❤️

Ja się raz wzdrygnęłam jak dostałam kopniaka 😅😅 u mnie przy tym napięciu też w ogóle ból nie występuje, tylko po prostu takie spięcie jakiś czas :)

Puszkina wrote:

Dziewczyny, ja pewnie zaczynam sie zabierać za temat okolowyprawkowy nie od tej strony co trzeba, z góry uprzedzam że to będą bardzo podstawowe pytania jako first-time mom-to-be ☺️

Mamy wolny pokój który będzie przeznaczony dla synka (wciąż bezimiennego), dodatkowo mamy dużą sypialnie w której właściwie zmieściłyby się wszystkie dzieciowe meble i rzeczy. Bardzo podoba mi się zestaw łóżko + komoda (z przewijakiem) z Ikei model Myllra - łóżeczko ma wyciągany bok. Ale rozumiem że i tak na początku najbardziej wjeżdża dostawka i to łóżeczko to późniejszy etap? Czy takie łóżeczko powinno od początku stać w osobnym pokoju czy w sypialni? Ostatnio kilka osób które mają dzieci strasznie mi wjechały na głowę że trzeba jak najszybciej odstawiać dziecko do jego lozeczka, że unikać dostawki i budzenia co 30 min w nocy (oczywiście nie od razu) i poczułam się po pierwsze nastraszona a po drugie skołowana jak ta przestrzeń najlepiej zorganizować, także będę wdzięczna za wszelkie porady, nawet te najbardziej podstawowe 🙄

Kurde... ja ogólnie nie planuję dostawki :D chciałam od razu łóżeczko właśnie, aby dziecko było nauczone od razu, że śpi "w swoim", mąż chce je w sypialni najpierw aby mieć dziecko "na oku" a później przestawić do innego pokoju :D Czy ja jestem już wyrodną matką, że nie chcę dostawki? 😅

Ogólnie co do łóżeczek to tez podoba mi się rozwiązanie łózeczko + komoda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 10:44

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 460g 🩵
    30.09 900g 🩵
    28.10 1300g 🩵
    24.11 ⌛️

preg.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje i łóżeczko w pokoju dla dziecka i dostawkę. W pokoiku będę miała rozkładany fotel do spania, mój mąż pracuje hybrydowo i te dni które chodzi do biura i musi wstać 2 godziny wcześniej będę spać z młodą w pokoiku. Chciałabym mieć taką elastyczność że może spać dziecko i w sypialni i w pokoju - zależy gdzie będzie wygodniej.

Aga ogólnie jestem tego samego zdania że wolałabym żeby się przyzwyczaiła do łóżeczka w pokoiku, ale jak rozmawiam z koleżankami to każda miała taki plan a kończyło się i tak na dziecku w sypialni albo nawet wspólnym łóżku 🫣 myślę że może być tak że na jakimś etapie skrajnego zmęczenia (jeśli karmi się piersią oczywiście) łatwiej jest wyciągnąć dziecko z dostawki i przystawić do cycka na śpiocha niż wstawać i iść do innego pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 11:10

kropka_aga, Puszkina lubią tę wiadomość

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

4 cykle z ovitrelle

25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ja planuje i łóżeczko w pokoju dla dziecka i dostawkę. W pokoiku będę miała rozkładany fotel do spania, mój mąż pracuje hybrydowo i te dni które chodzi do biura i musi wstać 2 godziny wcześniej będę spać z młodą w pokoiku. Chciałabym mieć taką elastyczność że może spać dziecko i w sypialni i w pokoju - zależy gdzie będzie wygodniej.

Aga ogólnie jestem tego samego zdania że wolałabym żeby się przyzwyczaiła do łóżeczka w pokoiku, ale jak rozmawiam z koleżankami to każda miała taki plan a kończyło się i tak na dziecku w sypialni albo nawet wspólnym łóżku 🫣 myślę że może być tak że na jakimś etapie skrajnego zmęczenia (jeśli karmi się piersią oczywiście) łatwiej jest wyciągnąć dziecko z dostawki i przystawić do cycka na śpiocha niż wstawać i iść do innego pokoju.

Też się tego obawiam, no ale zobaczymy jak to wyjdzie finalnie. Na razie jest taki plan z łóżeczkiem, jak będzie konieczna dostawka to się kupi gdzieś na cito i tyle... chociaż po cichu liczę, że wypali to łóżeczko :D Ja ogólnie chciałam łóżeczko w innym pokoju, bo mówiłam meżowi, że wstawanie będzie częste i nie będę chciała go budzić jak będzie musiał wstać do pracy, a nie chcę, aby wstawał przemęczony, bo ma odpowiedzialną pracę. Ale się uparł, że damy radę no to tak zrobimy, a "w praniu" wyjdzie reszta :D teraz wszystko jest dostępne od ręki to po prostu można wsiąść w auto i pojechać... nawet jeśli się przepłaci trochę, to mimo wszystko opcja jest.

Aaa miałam pisać, że w sobotę dotarł ten adapter BeSafe :) jest spoko, dużo lepiej się jedzie jak pas nie uciska w brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 11:18

Martolina, Puszkina lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 460g 🩵
    30.09 900g 🩵
    28.10 1300g 🩵
    24.11 ⌛️

preg.png
  • klaudia00.. Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula powodzenia dzisiaj 😊 Mi się udało zmienić wizytę z dzisiaj u tego niezbyt fajnego gina na jakąś babeczkę więc zamiast na 18:40 mam na 17:40 😌 Mam nadzieję że poczuje się bardziej zaopiekowana mimo że to tylko jedna wizyta. Bardzo się bałam że znowu będzie robił wszystko z pośpiechu i nawet dobrze małej nie zmierzy tak jak ostatnio. Liczę że ona mi przynajmniej puści serduszko bo ostatni raz słyszałam na prenatalnych 🙄

ellevv lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️ 19.05 🥹
    20.05 beta 24 🤞🏻
    22.05 beta 83 (przyrost 245,8%) 🥹
    26.05 beta 944
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    03.07 2,81cm i ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️

#rodzew2026 ❤️
  • Martolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Też się tego obawiam, no ale zobaczymy jak to wyjdzie finalnie. Na razie jest taki plan z łóżeczkiem, jak będzie konieczna dostawka to się kupi gdzieś na cito i tyle... chociaż po cichu liczę, że wypali to łóżeczko :D Ja ogólnie chciałam łóżeczko w innym pokoju, bo mówiłam meżowi, że wstawanie będzie częste i nie będę chciała go budzić jak będzie musiał wstać do pracy, a nie chcę, aby wstawał przemęczony, bo ma odpowiedzialną pracę. Ale się uparł, że damy radę no to tak zrobimy, a "w praniu" wyjdzie reszta :D teraz wszystko jest dostępne od ręki to po prostu można wsiąść w auto i pojechać... nawet jeśli się przepłaci trochę, to mimo wszystko opcja jest.

Aaa miałam pisać, że w sobotę dotarł ten adapter BeSafe :) jest spoko, dużo lepiej się jedzie jak pas nie uciska w brzuch :)

To też jest prawda, że przy kompletowaniu wyprawki się czasem zachowujemy jakby po urodzeniu dziecka miała nastąpić jakaś apokalipsa i sklepy będą zamknięte 😅
    A tak naprawdę wszystko można od ręki dostać i jak będzie potrzebne to dokupić.

Jako anegdotkę opowiem że mój teść przez 3 pierwsze miesiace swojego życia spał w walizce 😅 jego rodzice za późno się zorientowali że wypadałoby temu dziecko kupić łóżeczko, a jak już się urodził to się tak przyzwyczaili że śpi w walizce że dopiero po czasie mu kupili.

Kokosik, Puszkina, Pogubiona lubią tę wiadomość

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

4 cykle z ovitrelle

25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroliczek2411 wrote:
    Ja mam poukładane już w szafie rozmiarami 😂 ale miałam frajdę jak to robiłam :) ale wiadomo narazie wszystkie z metkami sobie leżą , super to wygląda a nie w siatce gdzies upchane w szafie 😬 ( przyjemniej u mnie tak było).
    Co do ubierania dzieci to jest różnie , ja lubię jak dziecko nosi pajace ze stopkami bo nie ma problemu ze skarpetkami spadającymi , moje dzieci mają chude nogi i nawet te najmniejsze rozmiary po prostu spadały , wkurzało mnie to 🤦🏼‍♀️
    Dzieci od początku spały w rożkach u mnie. Moim zadaniem trzeba poznać swoje dziecko bo serio każdy egzemplarz jest inny i trzeba się po prostu go nauczyć 🙂.
    Ja nie miałam nigdy dziecka z zimy także nowa sytuacja dla mnie .
    Kupiłam śpiworek z cottonmose do wózka i otulacz do fotelika z TESORO i mam jeszcze taki kombinezon miś w razie co chyba na tym poprzestanę narazie :)

To ja odwrotnie, metki poucinane, rzeczy poukładane ale nie rozmiarami. Muszę kupić organizery i sobie do nich układać. Prac będę dopiero listopad/grudzień na świeżo :)

Czyli dziecko ubieramy standardowo i wkładamy do śpiworka i do wózka tak? Też myślałam o takim śpiworku

Puszkina, te łóżko z ikei przepiękne z tym zestawem 🥰
    My mamy malutką sypialnie więc u nas na początek dostawka, która wjedzie na styk dociśnięta do łóżka i szafy. Później będę uczyć młodą spać w pokoiku obok właśnie w takim łóżeczku że szczebelkami. I planuje też kupić je wcześniej żeby już mieć cały pokoik urządzony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 11:39

Puszkina lubi tę wiadomość

31 👩 34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
    08.09 połówkowe 🧸 415 gram kokosika 🥥
    23.10 1103 g księżniczki 🥰

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    To też jest prawda, że przy kompletowaniu wyprawki się czasem zachowujemy jakby po urodzeniu dziecka miała nastąpić jakaś apokalipsa i sklepy będą zamknięte 😅
    A tak naprawdę wszystko można od ręki dostać i jak będzie potrzebne to dokupić.

Jako anegdotkę opowiem że mój teść przez 3 pierwsze miesiace swojego życia spał w walizce 😅 jego rodzice za późno się zorientowali że wypadałoby temu dziecko kupić łóżeczko, a jak już się urodził to się tak przyzwyczaili że śpi w walizce że dopiero po czasie mu kupili.

No dokładnie, przecież nikt nas nie zamknie w domu na kłódkę i nie zamkną wszystkich sklepów 😅😅

hahahaha 😅 komuś się zaspało, a to akurat pewnie były czasy, gdzie jednak dostępność pewnych rzeczy była utrudniona 😅

Kokosik - ja też będę prać na świeżo. teraz chyba nie ma sensu. Na razie nawet nie mam w czym, tzn. chodzi o płyn/proszek 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 11:34

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 460g 🩵
    30.09 900g 🩵
    28.10 1300g 🩵
    24.11 ⌛️

preg.png
  • Ola9896 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, już teraz mogę oficjalnie napisać, że czekamy na synka💙 Będzie miał na imię Kazio, po tacie męża, który niestety nie doczekała wnuka.
    Teraz będę mogła ruszyć z wyprawką już bardziej pod jego kątem.
    A jeśli chodzi o wyprawkę, bo gdzieś mi się to mignęło na grupie. Czy jak wozimy dziecko w foteliku w samochodzie to nie ubieramy kombinezonu tylko grubszy śpiworek? Jak to wyglada w praktyce, bo szczerze mówiąc wcześniej z takim czymś się nie spotkałam. Chatgbt mówi, że jak nie mam grubego kombinezonu to niby może być. Wiem, że chodzi o kwestie bezpieczeństwa itp, ale jak wy planujecie się to rozwiązać. :)

Kokosik, Martolina, kropka_aga, Karola1995, Pogubiona, ellevv, eRKow., Paulina66, Justa28, Puszkina, klaudia00.., Olkafar, Dango, AnnaMD, kasialinkaa, Dariana, ILCIA, gajowa, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola9896 wrote:
    Hej, już teraz mogę oficjalnie napisać, że czekamy na synka💙 Będzie miał na imię Kazio, po tacie męża, który niestety nie doczekała wnuka.
    Teraz będę mogła ruszyć z wyprawką już bardziej pod jego kątem.
    A jeśli chodzi o wyprawkę, bo gdzieś mi się to mignęło na grupie. Czy jak wozimy dziecko w foteliku w samochodzie to nie ubieramy kombinezonu tylko grubszy śpiworek? Jak to wyglada w praktyce, bo szczerze mówiąc wcześniej z takim czymś się nie spotkałam. Chatgbt mówi, że jak nie mam grubego kombinezonu to niby może być. Wiem, że chodzi o kwestie bezpieczeństwa itp, ale jak wy planujecie się to rozwiązać. :)
    Gratulacje chłopczyka <3
    Ja nie mam oczywiście pojęcia, więc poczytam rady doświadczonych :D

Ola9896 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 460g 🩵
    30.09 900g 🩵
    28.10 1300g 🩵
    24.11 ⌛️

preg.png
  • Karola1995 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach 😍😍

Ja juz teraz mała czuje jak siedze czasami zarobie kopniaka jednak najbardzie aktywna jest wieczorem po kolacji jak sie poloze 😊😊

Ciuszki juz mnie denerwowaly wiec wypralam i poskladam do szafy meble dla małej juz też sa uszykowane 😊😊 ciuszkow juz nie kupuje bo poki co dwie pelne pralki do rozmiaru 62 wiec luz 😊😊

W kwestii spiworkow i innych cudów jestem w dupie nie mam Pojecia jak sie do tego zabrac .

Mozecie sie smiac ale ostatnio pani w sklepie musiala mi łopatologicznie wytlumaczyc co to body spiochy polspiochy 🤷🤷 nie ogarniam tematu 🤣🤣

Ja tez z tych wyrodnych co chciała od razu mała dac do swojego pokoju ale poki co łóżeczko wstawie do sypialni i jakos przetrwamy dostawki nie planuje poki co 😊😊

kropka_aga, Martolina, Pogubiona, ellevv lubią tę wiadomość

👧30
    🧔34

27.12.24 ⏸️
    7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
    23.01.25 szpital 7+4 💔

23.04.25 ⏸️
    24.04.25 beta 130 ❤️
    26.04.25 beta 387❤️
    30.04.25 beta 1847❤️
    8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
    19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
    29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
    11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
    26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
    16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
    13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
    10.09.25 600 g księżniczki 🩷
    08.10.25 1100g królewny 🩷
    05.11.25 1997g księżniczki 🩷

Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷

,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1995 wrote:

Ja juz teraz mała czuje jak siedze czasami zarobie kopniaka jednak najbardzie aktywna jest wieczorem po kolacji jak sie poloze 😊😊

Ciuszki juz mnie denerwowaly wiec wypralam i poskladam do szafy meble dla małej juz też sa uszykowane 😊😊 ciuszkow juz nie kupuje bo poki co dwie pelne pralki do rozmiaru 62 wiec luz 😊😊

W kwestii spiworkow i innych cudów jestem w dupie nie mam Pojecia jak sie do tego zabrac .

Mozecie sie smiac ale ostatnio pani w sklepie musiala mi łopatologicznie wytlumaczyc co to body spiochy polspiochy 🤷🤷 nie ogarniam tematu 🤣🤣

Ja tez z tych wyrodnych co chciała od razu mała dac do swojego pokoju ale poki co łóżeczko wstawie do sypialni i jakos przetrwamy dostawki nie planuje poki co 😊😊

Spoko, ja się ogólnie czuję jak debil w niektórych sprawach, czasami szukam takich rzeczy w necie, aby się dowiedzieć, że aż mi głupio :D no ale co za to mogę, że nie ogarniam tematu dzieciowego 🤣

Kokosik lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 460g 🩵
    30.09 900g 🩵
    28.10 1300g 🩵
    24.11 ⌛️

preg.png
  • Karola1995 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Spoko, ja się ogólnie czuję jak debil w niektórych sprawach, czasami szukam takich rzeczy w necie, aby się dowiedzieć, że aż mi głupio :D no ale co za to mogę, że nie ogarniam tematu dzieciowego 🤣

Albo tłumacze jak idiota o co mi chodzi 🤣🤣🤣🤣

kropka_aga lubi tę wiadomość

👧30
    🧔34

27.12.24 ⏸️
    7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
    23.01.25 szpital 7+4 💔

23.04.25 ⏸️
    24.04.25 beta 130 ❤️
    26.04.25 beta 387❤️
    30.04.25 beta 1847❤️
    8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
    19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
    29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
    11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
    26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
    16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
    13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
    10.09.25 600 g księżniczki 🩷
    08.10.25 1100g królewny 🩷
    05.11.25 1997g księżniczki 🩷

Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷

,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,

preg.png
  • Pogubiona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1995 wrote:

Oj, ja dopiero ogarniam, że muszę kupić body kopertowe, spodenki i ew. pajacyki. A tu jeszcze śpiochy / półśpiochy? :O

Znalazłam właśnie coś takiego: https://fazymazy.com/blog/blog-fazymazycom/wyprawka-dla-niemowlaka-jakie-ubranka-kupic

a8f81997a1fbe.pnghttps://zapodaj.net/plik-LJFbgzL3Jq

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 13:09

👱37 🧔43 + 😺😺
    Starania od 02.2023

05.2023 - 5t 💔
    08.2023 - 6t 💔
    02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
    04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])

29.04.25 - beta 77,40mIU/ml
    02.05.25 - beta 294mIU/ml
    05.05.25 - beta 997mIU/ml
    15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - 0,41cm i ❤️
    26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm (tętno 150)
    05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm
    23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm
    24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
    30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm
    24.07.25 - USG (16+4) 14cm
    01.09.25 - USG połówkowe (22+1) 433g
    18.09.25 - USG (24+4) 613g
    16.10.25 - USG (28+4) ok. 1200g
    03.11.25 - USG III trymestru (31+1) - 1700g
    13.11.25 - USG 🤞🤞🤞

preg.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:

Ja przy pierwszej ciąży miałam łóżeczko w pokoju a u nas w sypialni łóżeczko turystyczne (nie miałam wtedy dostawki) jak skończył młody jakieś 3/4 miesiące zaczęłam go kłaść w własnym pokoju na noc ale to też chyba tylko dlatego że chciałam odzyskać swoje 4 ściany i prywatność 😅
    Na początku najważniejsze było dla mnie nauczyć się wzajemnego rytmu.

A jak się kończyło: młody po jakimś czasie kończył u nas w łóżku bo mój mąż miał nocne zmiany wiec byłam sama albo wybierałam sen zamiast co chwile chodzenia do jego pokoju 🤣 a teraz przynajmniej śpimy do 10:30 lub dłużej w ten oto sposób. Chyba uwielbiam jego obecność obok mnie 🙈 czasem mi smutno że nie przyszedł w nocy że mam sama po niego iść hahaha

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34) - lewotyroksyna

🔹️09.10.2025 - 1166 gram, 27t+5d
    🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
    🔹️06.08.2025 - to na pewno dziewczynka 🙈🩷
    🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
    🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.05.2025 - CRL 5.9mm
    🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wyrodne dla dzieci 🤣 a ja wyrodna dla męża.. może pomarzyć że się bedzie wysypiać bo i on w nocy wstawać będzie. Nie ma tak że tylko ja 🤪

kropka_aga, Pogubiona, Ola9896, Dango lubią tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34) - lewotyroksyna

🔹️09.10.2025 - 1166 gram, 27t+5d
    🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
    🔹️06.08.2025 - to na pewno dziewczynka 🙈🩷
    🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
    🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.05.2025 - CRL 5.9mm
    🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Kroliczek2411 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:

Moje łóżeczko 😊 chce je kupić właśnie tylko czemu takie drogie jest 🫣.
    Ja powiem Ci tak , ja nie mam miejsca na dostawki , nigdy nie miałam dostawki i wiem że jej nie potrzebuje. Jeżeli Ty uważasz że będziesz z niej korzystać to nie ma co słuchać innych „dobrych” rad. Moja koleżanka ma takie łóżeczko dostawione do łóżka sypialnianego i też jest dobrze . Z dostawką może jest wygoda brać dziecko tylko na cyca i do spania. Ale ja uważam że i tak dziecko trzeba odbić czasem ma kolki i też trzeba je przebrać więc to też nie jest tak że tylko zje i od razu idzie spać dalej. Ja i tak muszę wstać z łóżka itp więc odstawiam do łóżeczka przy moim łóżku sypialnianym i tyle.
    Nie mam osobnego pokoju dla dziecka bo moje dzieci mniej więcej do 3 roku życia są w sypialni ze mną . Tak mi wygodniej 🙂

👩🏼30l 🧔🏻‍♂️41l
    Starania o rodzeństwo od 01/2023
    10/24 cb❤️‍🩹
    12/24 8tc 💔 (poronienie zatrzymane - zabieg) .
    03/2025 starania wznowione 🤞🏻
    08/05 ⏸9/10 dpo:
    29/05 6.4 mm małego człowieka z bijącym ❤️🥰
    5/06 1,36 cm Króliczka ❤️
    26/06 3,8 cm Króliczka ❤️
    5/07 NIFTY PRO niskie ryzyka , zdrowy bobas ❤️
    10.07 prenatalne 🧬 6,7cm króliczka
    22.07 105 g 🐰
    14.08 215 g 🐰
    21.08 266 g 🐰
    28.08. Połówkowe 320g 🐰
    22.09 krzywa cukrowa 👌
    26.09 652 g 🐰
    09.10 900g ❤️
    13.11 wizyta 🩺
    04.11.2025 III prenatalne 1640 g 🐥
    💊 Acard 150mg
    preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka: jak się Fleiks urodził mieszkaliśmy w małej kawalerce bo byliśmy w trakcie budowy i założenie było że pół roku nam będzie potrzebne do wprowadzenia (niestety opóźnienia i skończyło się na 10 miesiącach), no ale .. w kawalerce emalia miejsca więc mieliśmy dostawkę. Spał w niej, polecam bo ilość nocnych karmień przerażała i jakbym miała wstawać do łóżeczka po niego to chyba byśmy ryczeli oboje pół nocy
    .. a tak to wyciągnęłam i kładłam obok, nie raz sobie tak przysnelismy :-)
    Jak się już przeprowadziliśmy to przeszedł do łóżeczka ale w naszej sypialni cały czas, też ze względu na nocne pobudki na karmienie i wygodę że jest blisko i nie trzeba biegać do drugiego pokoju... (Jestem mega spiocehem i serio bardzo ciężko mi w nocy wstać). Jak byliśmy na wakacjach to spał z nami w łóżku, i jak wróciliśmy to tak został 😅 jeszcze niedawno mówiłam że trzeba go wyprowadzić przed porodem do jego pokoju, ale... Teraz sobie myślę że najwyżej będziemy spać w czwórkę 😅 jest taki malutki i bezbronny jak śpi, i nie wiem jak długo to potrwa, niebawem sam będzie od nas uciekał, więc teraz chce wykorzystać na maksa ten czas wspólnego spania 🥰 a przeci z do 18stki spać z nami nie będzie.

Co do fotelików, to ja ubierałam w kombinezon dresowy + kocyk na wierzch. Ale są fajne otulacze/śpiworki dedykowane do fotelików, które zapina się na pasy, więc nie przeszkadzają we właściwym użytkowaniu fotelika. Tutaj chyba już się kilka stron wczesniej pojawiło że ktoś kupił/zamówił. Ale ja właśnie z racji tego że tej zimy jest mało to nie szłam w to. Wystarczył mi kocyk. Pierwsze miesiące jak gdzieś będziemy jeździć z małą to raczej szczepienia/kontrole u lekarza. A zaraz już wiosna. Z Feliksem też pierwsze 2 miesiące nie jeździliśmy raczej nigdzie. Dopiero na Wielkanoc.

kropka_aga, Ola9896, Puszkina lubią tę wiadomość

MTHFR heteri
    PAI-1 homo
    Problem z utrzymaniem ciąży - immunologia.

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

preg.png
  • Ola9896 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    Co do łóżeczka: jak się Fleiks urodził mieszkaliśmy w małej kawalerce bo byliśmy w trakcie budowy i założenie było że pół roku nam będzie potrzebne do wprowadzenia (niestety opóźnienia i skończyło się na 10 miesiącach), no ale .. w kawalerce emalia miejsca więc mieliśmy dostawkę. Spał w niej, polecam bo ilość nocnych karmień przerażała i jakbym miała wstawać do łóżeczka po niego to chyba byśmy ryczeli oboje pół nocy
    .. a tak to wyciągnęłam i kładłam obok, nie raz sobie tak przysnelismy :-)
    Jak się już przeprowadziliśmy to przeszedł do łóżeczka ale w naszej sypialni cały czas, też ze względu na nocne pobudki na karmienie i wygodę że jest blisko i nie trzeba biegać do drugiego pokoju... (Jestem mega spiocehem i serio bardzo ciężko mi w nocy wstać). Jak byliśmy na wakacjach to spał z nami w łóżku, i jak wróciliśmy to tak został 😅 jeszcze niedawno mówiłam że trzeba go wyprowadzić przed porodem do jego pokoju, ale... Teraz sobie myślę że najwyżej będziemy spać w czwórkę 😅 jest taki malutki i bezbronny jak śpi, i nie wiem jak długo to potrwa, niebawem sam będzie od nas uciekał, więc teraz chce wykorzystać na maksa ten czas wspólnego spania 🥰 a przeci z do 18stki spać z nami nie będzie.

Co do fotelików, to ja ubierałam w kombinezon dresowy + kocyk na wierzch. Ale są fajne otulacze/śpiworki dedykowane do fotelików, które zapina się na pasy, więc nie przeszkadzają we właściwym użytkowaniu fotelika. Tutaj chyba już się kilka stron wczesniej pojawiło że ktoś kupił/zamówił. Ale ja właśnie z racji tego że tej zimy jest mało to nie szłam w to. Wystarczył mi kocyk. Pierwsze miesiące jak gdzieś będziemy jeździć z małą to raczej szczepienia/kontrole u lekarza. A zaraz już wiosna. Z Feliksem też pierwsze 2 miesiące nie jeździliśmy raczej nigdzie. Dopiero na Wielkanoc.
    A mogłabyś mi powiedzieć, czy życie z takim maluchem na małej kawalerce jest do przeżycia?🙈 Prawdopodobnie mnie również to czeka. Jesteśmy w trakcie budowy. Początkowy plan wprowadzenia się był na grudzień, ale wiadomo plany, planami i prawdopodobnie jeszcze koło 3 miesięcy będziemy musieli zostać na kawalerce z dwoma kotami na dodatek 😂😂 miałam jeden dzień kryzysu, ale teraz już myśle jak to ogarnąć żeby wszyscy przeżyli. Mam dostawkę, z którą będę jeździła, ale mimo to chce zrobić kącik dla małego na jego rzeczy, przewijanie itp. 😊

‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ