STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja też chodzę dużo po schodach a nie powinnam, lekarka mi mówiła że przy tym moim ryzyku przedwczesnego porodu powinnam to ograniczyć jak tylko się da. Normalnie to cały czas chodzę góra-dół po 20 razy dziennie 🫣
Te delikatne skurcze/napięcia brzucha też mam, chat gpt mówi że to normalne i dopóki nie jest bardzo bolesne to nie ma co się martwić.
Moja Wiki też już wariuje, wczoraj myślę że z dobre 15-20 razy w ciągu dnia czułam kopniaki i to w seriach. Piękne uczucie ale jak się zapomnę że tak się dzieje to idzie się wystraszyć 😅
Lula powodzenia dzisiaj! Widzę że jutro mamy maraton wizyt w tym połówkowe, będzie się działo ❤️
Miłego dnia wszystkim ❤️Kokosik, Kroliczek2411, Puszkina lubią tę wiadomość
-
Lula powodzenia na wizycie!
Dziewczyny, ja pewnie zaczynam sie zabierać za temat okolowyprawkowy nie od tej strony co trzeba, z góry uprzedzam że to będą bardzo podstawowe pytania jako first-time mom-to-be ☺️
Mamy wolny pokój który będzie przeznaczony dla synka (wciąż bezimiennego), dodatkowo mamy dużą sypialnie w której właściwie zmieściłyby się wszystkie dzieciowe meble i rzeczy. Bardzo podoba mi się zestaw łóżko + komoda (z przewijakiem) z Ikei model Myllra - łóżeczko ma wyciągany bok. Ale rozumiem że i tak na początku najbardziej wjeżdża dostawka i to łóżeczko to późniejszy etap? Czy takie łóżeczko powinno od początku stać w osobnym pokoju czy w sypialni? Ostatnio kilka osób które mają dzieci strasznie mi wjechały na głowę że trzeba jak najszybciej odstawiać dziecko do jego lozeczka, że unikać dostawki i budzenia co 30 min w nocy (oczywiście nie od razu) i poczułam się po pierwsze nastraszona a po drugie skołowana jak ta przestrzeń najlepiej zorganizować, także będę wdzięczna za wszelkie porady, nawet te najbardziej podstawowe 🙄
https://zapodaj.net/plik-6M96rDAvqO
👩🏻38l❤️🧔🏻♂️37l
• 06.21 ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
• 07.23, 09.23, 11.23 IVF nr 1, 2 i 3. Trzy stymulacje
• 07.24 I FET ❄️ 3BB, CB 💔
• 09.24 II FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
• 10.24 III FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3
• 11.24 mezoterapia jajników 💉
• 01.25 IVF nr 4 ->4❄️-> PGTA 3 zdrowe ❄️🥹
• 03.25 Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
• 22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 9dpt: 274.8, 11dpt: 652, 13dpt: 1680,5, 24dpt: pęcherzyk ciążowy, zarodek i 🤍
• 13+0 I prenatalne ✅ Sanco ✅ chłopiec🩵
• 20+0 II prenatalne ✅
Maluchu zostań ze mną i rośnij 🍀🥹
-
Martolina wrote:Dziewczyny ja też chodzę dużo po schodach a nie powinnam, lekarka mi mówiła że przy tym moim ryzyku przedwczesnego porodu powinnam to ograniczyć jak tylko się da. Normalnie to cały czas chodzę góra-dół po 20 razy dziennie 🫣
Te delikatne skurcze/napięcia brzucha też mam, chat gpt mówi że to normalne i dopóki nie jest bardzo bolesne to nie ma co się martwić.
Moja Wiki też już wariuje, wczoraj myślę że z dobre 15-20 razy w ciągu dnia czułam kopniaki i to w seriach. Piękne uczucie ale jak się zapomnę że tak się dzieje to idzie się wystraszyć 😅
Lula powodzenia dzisiaj! Widzę że jutro mamy maraton wizyt w tym połówkowe, będzie się działo ❤️
Miłego dnia wszystkim ❤️
Ja się raz wzdrygnęłam jak dostałam kopniaka 😅😅 u mnie przy tym napięciu też w ogóle ból nie występuje, tylko po prostu takie spięcie jakiś czas
Puszkina wrote:Lula powodzenia na wizycie!
Dziewczyny, ja pewnie zaczynam sie zabierać za temat okolowyprawkowy nie od tej strony co trzeba, z góry uprzedzam że to będą bardzo podstawowe pytania jako first-time mom-to-be ☺️
Mamy wolny pokój który będzie przeznaczony dla synka (wciąż bezimiennego), dodatkowo mamy dużą sypialnie w której właściwie zmieściłyby się wszystkie dzieciowe meble i rzeczy. Bardzo podoba mi się zestaw łóżko + komoda (z przewijakiem) z Ikei model Myllra - łóżeczko ma wyciągany bok. Ale rozumiem że i tak na początku najbardziej wjeżdża dostawka i to łóżeczko to późniejszy etap? Czy takie łóżeczko powinno od początku stać w osobnym pokoju czy w sypialni? Ostatnio kilka osób które mają dzieci strasznie mi wjechały na głowę że trzeba jak najszybciej odstawiać dziecko do jego lozeczka, że unikać dostawki i budzenia co 30 min w nocy (oczywiście nie od razu) i poczułam się po pierwsze nastraszona a po drugie skołowana jak ta przestrzeń najlepiej zorganizować, także będę wdzięczna za wszelkie porady, nawet te najbardziej podstawowe 🙄
Kurde... ja ogólnie nie planuję dostawkichciałam od razu łóżeczko właśnie, aby dziecko było nauczone od razu, że śpi "w swoim", mąż chce je w sypialni najpierw aby mieć dziecko "na oku" a później przestawić do innego pokoju
Czy ja jestem już wyrodną matką, że nie chcę dostawki? 😅
Ogólnie co do łóżeczek to tez podoba mi się rozwiązanie łózeczko + komodaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 10:44
-
Ja planuje i łóżeczko w pokoju dla dziecka i dostawkę. W pokoiku będę miała rozkładany fotel do spania, mój mąż pracuje hybrydowo i te dni które chodzi do biura i musi wstać 2 godziny wcześniej będę spać z młodą w pokoiku. Chciałabym mieć taką elastyczność że może spać dziecko i w sypialni i w pokoju - zależy gdzie będzie wygodniej.
Aga ogólnie jestem tego samego zdania że wolałabym żeby się przyzwyczaiła do łóżeczka w pokoiku, ale jak rozmawiam z koleżankami to każda miała taki plan a kończyło się i tak na dziecku w sypialni albo nawet wspólnym łóżku 🫣 myślę że może być tak że na jakimś etapie skrajnego zmęczenia (jeśli karmi się piersią oczywiście) łatwiej jest wyciągnąć dziecko z dostawki i przystawić do cycka na śpiocha niż wstawać i iść do innego pokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 11:10
kropka_aga, Puszkina lubią tę wiadomość
-
Martolina wrote:Ja planuje i łóżeczko w pokoju dla dziecka i dostawkę. W pokoiku będę miała rozkładany fotel do spania, mój mąż pracuje hybrydowo i te dni które chodzi do biura i musi wstać 2 godziny wcześniej będę spać z młodą w pokoiku. Chciałabym mieć taką elastyczność że może spać dziecko i w sypialni i w pokoju - zależy gdzie będzie wygodniej.
Aga ogólnie jestem tego samego zdania że wolałabym żeby się przyzwyczaiła do łóżeczka w pokoiku, ale jak rozmawiam z koleżankami to każda miała taki plan a kończyło się i tak na dziecku w sypialni albo nawet wspólnym łóżku 🫣 myślę że może być tak że na jakimś etapie skrajnego zmęczenia (jeśli karmi się piersią oczywiście) łatwiej jest wyciągnąć dziecko z dostawki i przystawić do cycka na śpiocha niż wstawać i iść do innego pokoju.
Też się tego obawiam, no ale zobaczymy jak to wyjdzie finalnie. Na razie jest taki plan z łóżeczkiem, jak będzie konieczna dostawka to się kupi gdzieś na cito i tyle... chociaż po cichu liczę, że wypali to łóżeczkoJa ogólnie chciałam łóżeczko w innym pokoju, bo mówiłam meżowi, że wstawanie będzie częste i nie będę chciała go budzić jak będzie musiał wstać do pracy, a nie chcę, aby wstawał przemęczony, bo ma odpowiedzialną pracę. Ale się uparł, że damy radę no to tak zrobimy, a "w praniu" wyjdzie reszta
teraz wszystko jest dostępne od ręki to po prostu można wsiąść w auto i pojechać... nawet jeśli się przepłaci trochę, to mimo wszystko opcja jest.
Aaa miałam pisać, że w sobotę dotarł ten adapter BeSafejest spoko, dużo lepiej się jedzie jak pas nie uciska w brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 11:18
Martolina, Puszkina lubią tę wiadomość
-
Lula powodzenia dzisiaj 😊 Mi się udało zmienić wizytę z dzisiaj u tego niezbyt fajnego gina na jakąś babeczkę więc zamiast na 18:40 mam na 17:40 😌 Mam nadzieję że poczuje się bardziej zaopiekowana mimo że to tylko jedna wizyta. Bardzo się bałam że znowu będzie robił wszystko z pośpiechu i nawet dobrze małej nie zmierzy tak jak ostatnio. Liczę że ona mi przynajmniej puści serduszko bo ostatni raz słyszałam na prenatalnych 🙄
ellevv lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:Też się tego obawiam, no ale zobaczymy jak to wyjdzie finalnie. Na razie jest taki plan z łóżeczkiem, jak będzie konieczna dostawka to się kupi gdzieś na cito i tyle... chociaż po cichu liczę, że wypali to łóżeczko
Ja ogólnie chciałam łóżeczko w innym pokoju, bo mówiłam meżowi, że wstawanie będzie częste i nie będę chciała go budzić jak będzie musiał wstać do pracy, a nie chcę, aby wstawał przemęczony, bo ma odpowiedzialną pracę. Ale się uparł, że damy radę no to tak zrobimy, a "w praniu" wyjdzie reszta
teraz wszystko jest dostępne od ręki to po prostu można wsiąść w auto i pojechać... nawet jeśli się przepłaci trochę, to mimo wszystko opcja jest.
Aaa miałam pisać, że w sobotę dotarł ten adapter BeSafejest spoko, dużo lepiej się jedzie jak pas nie uciska w brzuch
To też jest prawda, że przy kompletowaniu wyprawki się czasem zachowujemy jakby po urodzeniu dziecka miała nastąpić jakaś apokalipsa i sklepy będą zamknięte 😅
A tak naprawdę wszystko można od ręki dostać i jak będzie potrzebne to dokupić.
Jako anegdotkę opowiem że mój teść przez 3 pierwsze miesiace swojego życia spał w walizce 😅 jego rodzice za późno się zorientowali że wypadałoby temu dziecko kupić łóżeczko, a jak już się urodził to się tak przyzwyczaili że śpi w walizce że dopiero po czasie mu kupili.
Kokosik, Puszkina, Pogubiona lubią tę wiadomość
-
Kroliczek2411 wrote:Ja mam poukładane już w szafie rozmiarami 😂 ale miałam frajdę jak to robiłam
ale wiadomo narazie wszystkie z metkami sobie leżą , super to wygląda a nie w siatce gdzies upchane w szafie 😬 ( przyjemniej u mnie tak było).
Co do ubierania dzieci to jest różnie , ja lubię jak dziecko nosi pajace ze stopkami bo nie ma problemu ze skarpetkami spadającymi , moje dzieci mają chude nogi i nawet te najmniejsze rozmiary po prostu spadały , wkurzało mnie to 🤦🏼♀️
Dzieci od początku spały w rożkach u mnie. Moim zadaniem trzeba poznać swoje dziecko bo serio każdy egzemplarz jest inny i trzeba się po prostu go nauczyć 🙂.
Ja nie miałam nigdy dziecka z zimy także nowa sytuacja dla mnie .
Kupiłam śpiworek z cottonmose do wózka i otulacz do fotelika z TESORO i mam jeszcze taki kombinezon miś w razie co chyba na tym poprzestanę narazie
To ja odwrotnie, metki poucinane, rzeczy poukładane ale nie rozmiarami. Muszę kupić organizery i sobie do nich układać. Prac będę dopiero listopad/grudzień na świeżo
Czyli dziecko ubieramy standardowo i wkładamy do śpiworka i do wózka tak? Też myślałam o takim śpiworku
Puszkina, te łóżko z ikei przepiękne z tym zestawem 🥰
My mamy malutką sypialnie więc u nas na początek dostawka, która wjedzie na styk dociśnięta do łóżka i szafy. Później będę uczyć młodą spać w pokoiku obok właśnie w takim łóżeczku że szczebelkami. I planuje też kupić je wcześniej żeby już mieć cały pokoik urządzony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 11:39
Puszkina lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
31.07 130 gram szczęścia 🎀
26.08 290 gram ananaska 🍍
08.09 połówkowe 🧸 415 gram kokosika 🥥
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Martolina wrote:To też jest prawda, że przy kompletowaniu wyprawki się czasem zachowujemy jakby po urodzeniu dziecka miała nastąpić jakaś apokalipsa i sklepy będą zamknięte 😅
A tak naprawdę wszystko można od ręki dostać i jak będzie potrzebne to dokupić.
Jako anegdotkę opowiem że mój teść przez 3 pierwsze miesiace swojego życia spał w walizce 😅 jego rodzice za późno się zorientowali że wypadałoby temu dziecko kupić łóżeczko, a jak już się urodził to się tak przyzwyczaili że śpi w walizce że dopiero po czasie mu kupili.
No dokładnie, przecież nikt nas nie zamknie w domu na kłódkę i nie zamkną wszystkich sklepów 😅😅
hahahaha 😅 komuś się zaspało, a to akurat pewnie były czasy, gdzie jednak dostępność pewnych rzeczy była utrudniona 😅
Kokosik - ja też będę prać na świeżo. teraz chyba nie ma sensu. Na razie nawet nie mam w czym, tzn. chodzi o płyn/proszek 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 11:34
-
Hej, już teraz mogę oficjalnie napisać, że czekamy na synka💙 Będzie miał na imię Kazio, po tacie męża, który niestety nie doczekała wnuka.
Teraz będę mogła ruszyć z wyprawką już bardziej pod jego kątem.
A jeśli chodzi o wyprawkę, bo gdzieś mi się to mignęło na grupie. Czy jak wozimy dziecko w foteliku w samochodzie to nie ubieramy kombinezonu tylko grubszy śpiworek? Jak to wyglada w praktyce, bo szczerze mówiąc wcześniej z takim czymś się nie spotkałam. Chatgbt mówi, że jak nie mam grubego kombinezonu to niby może być. Wiem, że chodzi o kwestie bezpieczeństwa itp, ale jak wy planujecie się to rozwiązać.Kokosik, Martolina, kropka_aga, Karola1995, Pogubiona, ellevv, eRKow., Paulina66, Justa28, Puszkina, klaudia00.., Olkafar, Dango, AnnaMD, kasialinkaa, Dariana, ILCIA, gajowa, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
-
Ola9896 wrote:Hej, już teraz mogę oficjalnie napisać, że czekamy na synka💙 Będzie miał na imię Kazio, po tacie męża, który niestety nie doczekała wnuka.
Teraz będę mogła ruszyć z wyprawką już bardziej pod jego kątem.
A jeśli chodzi o wyprawkę, bo gdzieś mi się to mignęło na grupie. Czy jak wozimy dziecko w foteliku w samochodzie to nie ubieramy kombinezonu tylko grubszy śpiworek? Jak to wyglada w praktyce, bo szczerze mówiąc wcześniej z takim czymś się nie spotkałam. Chatgbt mówi, że jak nie mam grubego kombinezonu to niby może być. Wiem, że chodzi o kwestie bezpieczeństwa itp, ale jak wy planujecie się to rozwiązać.
Ja nie mam oczywiście pojęcia, więc poczytam rady doświadczonychOla9896 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach 😍😍
Ja juz teraz mała czuje jak siedze czasami zarobie kopniaka jednak najbardzie aktywna jest wieczorem po kolacji jak sie poloze 😊😊
Ciuszki juz mnie denerwowaly wiec wypralam i poskladam do szafy meble dla małej juz też sa uszykowane 😊😊 ciuszkow juz nie kupuje bo poki co dwie pelne pralki do rozmiaru 62 wiec luz 😊😊
W kwestii spiworkow i innych cudów jestem w dupie nie mam Pojecia jak sie do tego zabrac .
Mozecie sie smiac ale ostatnio pani w sklepie musiala mi łopatologicznie wytlumaczyc co to body spiochy polspiochy 🤷🤷 nie ogarniam tematu 🤣🤣
Ja tez z tych wyrodnych co chciała od razu mała dac do swojego pokoju ale poki co łóżeczko wstawie do sypialni i jakos przetrwamy dostawki nie planuje poki co 😊😊kropka_aga, Martolina, Pogubiona, ellevv lubią tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️
26.04.25 beta 387❤️
30.04.25 beta 1847❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
10.09.25 600 g księżniczki 🩷
Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Karola1995 wrote:Powodzenia na wizytach 😍😍
Ja juz teraz mała czuje jak siedze czasami zarobie kopniaka jednak najbardzie aktywna jest wieczorem po kolacji jak sie poloze 😊😊
Ciuszki juz mnie denerwowaly wiec wypralam i poskladam do szafy meble dla małej juz też sa uszykowane 😊😊 ciuszkow juz nie kupuje bo poki co dwie pelne pralki do rozmiaru 62 wiec luz 😊😊
W kwestii spiworkow i innych cudów jestem w dupie nie mam Pojecia jak sie do tego zabrac .
Mozecie sie smiac ale ostatnio pani w sklepie musiala mi łopatologicznie wytlumaczyc co to body spiochy polspiochy 🤷🤷 nie ogarniam tematu 🤣🤣
Ja tez z tych wyrodnych co chciała od razu mała dac do swojego pokoju ale poki co łóżeczko wstawie do sypialni i jakos przetrwamy dostawki nie planuje poki co 😊😊
Spoko, ja się ogólnie czuję jak debil w niektórych sprawach, czasami szukam takich rzeczy w necie, aby się dowiedzieć, że aż mi głupiono ale co za to mogę, że nie ogarniam tematu dzieciowego 🤣
Kokosik lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:Spoko, ja się ogólnie czuję jak debil w niektórych sprawach, czasami szukam takich rzeczy w necie, aby się dowiedzieć, że aż mi głupio
no ale co za to mogę, że nie ogarniam tematu dzieciowego 🤣
Albo tłumacze jak idiota o co mi chodzi 🤣🤣🤣🤣kropka_aga lubi tę wiadomość
👧30
🧔34
27.12.24 ⏸️
7.01.25 mamy pecherzyk ❤️
22.01.25 pusty pecherzyk 💔💔
23.01.25 szpital 7+4 💔
23.04.25 ⏸️
24.04.25 beta 130 ❤️
26.04.25 beta 387❤️
30.04.25 beta 1847❤️
8.05.25 mamy dzidziusia 2,7mm z pikajacym serduszkiem ❤️
19.05.25 dzidzia ma 1.3 cm ❤️
29.05.25 kropeczka ma 2.4 cm ❤️
11.06.25 maleństwo ma 4.5cm ❤️
26.06.25 dzidzia ma 6.9 cm ❤️ ❤️
16.07.25mamy 160g bobasa ❤️
13.08.25 dziewczynka 340 g 🩷
10.09.25 600 g księżniczki 🩷
Czekamy na ciebie słoneczko 🩷🩷
,, Kiedyś ktoś taki sam jak my opowiedział mi ze wszystko jest możliwe ,,
-
Karola1995 wrote:Powodzenia na wizytach 😍😍
Ja tez z tych wyrodnych co chciała od razu mała dac do swojego pokoju ale poki co łóżeczko wstawie do sypialni i jakos przetrwamy dostawki nie planuje poki co 😊😊
Oj, ja dopiero ogarniam, że muszę kupić body kopertowe, spodenki i ew. pajacyki. A tu jeszcze śpiochy / półśpiochy?
Znalazłam właśnie coś takiego: https://fazymazy.com/blog/blog-fazymazycom/wyprawka-dla-niemowlaka-jakie-ubranka-kupic
https://zapodaj.net/plik-LJFbgzL3Jq
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 13:09
👱37 🧔43 + 😺😺
Starania od 02.2023
05.2023 - 5t 💔
08.2023 - 6t 💔
02.2024 - pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności
04.2024 - diagnoza trombofilii (PAI-1 i MTHFR [homo])
15.05.25 - pierwsze USG 7(6+1) - mamy 0,41cm i ❤️
26.05.25 - USG (7+4) - 1,40cm i ❤️ (tętno 150)
05.06.25 - USG (9+1) 2,35cm ❤️
23.06.25 - USG (11+5) 5,33cm ♥️
24.06.25 - NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka 🩷
30.06.25 - USG (12+5) 5,93cm ♥️
24.07.25 - USG (16+4) 14cm ♥️
01.09.25 - USG połówkowe (22+1) 433g ♥️
18.09.25 - USG (24+4) 613g ♥️ lewy przepływ do obserwacji
16.10.25 - USG 🤞🤞🤞
-
Ja przy pierwszej ciąży miałam łóżeczko w pokoju a u nas w sypialni łóżeczko turystyczne (nie miałam wtedy dostawki) jak skończył młody jakieś 3/4 miesiące zaczęłam go kłaść w własnym pokoju na noc ale to też chyba tylko dlatego że chciałam odzyskać swoje 4 ściany i prywatność 😅
Na początku najważniejsze było dla mnie nauczyć się wzajemnego rytmu.
A jak się kończyło: młody po jakimś czasie kończył u nas w łóżku bo mój mąż miał nocne zmiany wiec byłam sama albo wybierałam sen zamiast co chwile chodzenia do jego pokoju 🤣 a teraz przynajmniej śpimy do 10:30 lub dłużej w ten oto sposób. Chyba uwielbiam jego obecność obok mnie 🙈 czasem mi smutno że nie przyszedł w nocy że mam sama po niego iść hahahaPuszkina lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga
🔹️wysokie TSH (4,34) - lewotyroksyna
🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
🔹️06.08.2025 - to na pewno dziewczynka 🙈🩷
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Wy wyrodne dla dzieci 🤣 a ja wyrodna dla męża.. może pomarzyć że się bedzie wysypiać bo i on w nocy wstawać będzie. Nie ma tak że tylko ja 🤪
kropka_aga, Pogubiona, Ola9896, Dango lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga
🔹️wysokie TSH (4,34) - lewotyroksyna
🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
🔹️06.08.2025 - to na pewno dziewczynka 🙈🩷
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Ja powiem Ci tak , ja nie mam miejsca na dostawki , nigdy nie miałam dostawki i wiem że jej nie potrzebuje. Jeżeli Ty uważasz że będziesz z niej korzystać to nie ma co słuchać innych „dobrych” rad. Moja koleżanka ma takie łóżeczko dostawione do łóżka sypialnianego i też jest dobrze . Z dostawką może jest wygoda brać dziecko tylko na cyca i do spania. Ale ja uważam że i tak dziecko trzeba odbić czasem ma kolki i też trzeba je przebrać więc to też nie jest tak że tylko zje i od razu idzie spać dalej. Ja i tak muszę wstać z łóżka itp więc odstawiam do łóżeczka przy moim łóżku sypialnianym i tyle.
Nie mam osobnego pokoju dla dziecka bo moje dzieci mniej więcej do 3 roku życia są w sypialni ze mną . Tak mi wygodniej 🙂Puszkina lubi tę wiadomość
👩🏼30l 🧔🏻♂️41l
Starania o rodzeństwo od 01/2023
10/24 cb❤️🩹
12/24 8tc 💔 (poronienie zatrzymane - zabieg) .
03/2025 starania wznowione 🤞🏻
08/05 ⏸9/10 dpo:
29/05 6.4 mm małego człowieka z bijącym ❤️🥰
5/06 1,36 cm Króliczka ❤️
26/06 3,8 cm Króliczka ❤️
5/07 NIFTY PRO niskie ryzyka , zdrowy bobas ❤️
10.07 prenatalne 🧬 6,7cm króliczka
22.07 105 g 🐰
14.08 215 g 🐰
21.08 266 g 🐰
28.08. Połówkowe 320g 🐰
22.09 krzywa cukrowa 😬
25.09 wizyta 🩺
04.11.2025 III prenatalne 🧬
💊 Acard 150mg
-
Co do łóżeczka: jak się Fleiks urodził mieszkaliśmy w małej kawalerce bo byliśmy w trakcie budowy i założenie było że pół roku nam będzie potrzebne do wprowadzenia (niestety opóźnienia i skończyło się na 10 miesiącach), no ale .. w kawalerce emalia miejsca więc mieliśmy dostawkę. Spał w niej, polecam bo ilość nocnych karmień przerażała i jakbym miała wstawać do łóżeczka po niego to chyba byśmy ryczeli oboje pół nocy
.. a tak to wyciągnęłam i kładłam obok, nie raz sobie tak przysnelismy
Jak się już przeprowadziliśmy to przeszedł do łóżeczka ale w naszej sypialni cały czas, też ze względu na nocne pobudki na karmienie i wygodę że jest blisko i nie trzeba biegać do drugiego pokoju... (Jestem mega spiocehem i serio bardzo ciężko mi w nocy wstać). Jak byliśmy na wakacjach to spał z nami w łóżku, i jak wróciliśmy to tak został 😅 jeszcze niedawno mówiłam że trzeba go wyprowadzić przed porodem do jego pokoju, ale... Teraz sobie myślę że najwyżej będziemy spać w czwórkę 😅 jest taki malutki i bezbronny jak śpi, i nie wiem jak długo to potrwa, niebawem sam będzie od nas uciekał, więc teraz chce wykorzystać na maksa ten czas wspólnego spania 🥰 a przeci z do 18stki spać z nami nie będzie.
Co do fotelików, to ja ubierałam w kombinezon dresowy + kocyk na wierzch. Ale są fajne otulacze/śpiworki dedykowane do fotelików, które zapina się na pasy, więc nie przeszkadzają we właściwym użytkowaniu fotelika. Tutaj chyba już się kilka stron wczesniej pojawiło że ktoś kupił/zamówił. Ale ja właśnie z racji tego że tej zimy jest mało to nie szłam w to. Wystarczył mi kocyk. Pierwsze miesiące jak gdzieś będziemy jeździć z małą to raczej szczepienia/kontrole u lekarza. A zaraz już wiosna. Z Feliksem też pierwsze 2 miesiące nie jeździliśmy raczej nigdzie. Dopiero na Wielkanoc.kropka_aga, Ola9896, Puszkina lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Co do łóżeczka: jak się Fleiks urodził mieszkaliśmy w małej kawalerce bo byliśmy w trakcie budowy i założenie było że pół roku nam będzie potrzebne do wprowadzenia (niestety opóźnienia i skończyło się na 10 miesiącach), no ale .. w kawalerce emalia miejsca więc mieliśmy dostawkę. Spał w niej, polecam bo ilość nocnych karmień przerażała i jakbym miała wstawać do łóżeczka po niego to chyba byśmy ryczeli oboje pół nocy
.. a tak to wyciągnęłam i kładłam obok, nie raz sobie tak przysnelismy
Jak się już przeprowadziliśmy to przeszedł do łóżeczka ale w naszej sypialni cały czas, też ze względu na nocne pobudki na karmienie i wygodę że jest blisko i nie trzeba biegać do drugiego pokoju... (Jestem mega spiocehem i serio bardzo ciężko mi w nocy wstać). Jak byliśmy na wakacjach to spał z nami w łóżku, i jak wróciliśmy to tak został 😅 jeszcze niedawno mówiłam że trzeba go wyprowadzić przed porodem do jego pokoju, ale... Teraz sobie myślę że najwyżej będziemy spać w czwórkę 😅 jest taki malutki i bezbronny jak śpi, i nie wiem jak długo to potrwa, niebawem sam będzie od nas uciekał, więc teraz chce wykorzystać na maksa ten czas wspólnego spania 🥰 a przeci z do 18stki spać z nami nie będzie.
Co do fotelików, to ja ubierałam w kombinezon dresowy + kocyk na wierzch. Ale są fajne otulacze/śpiworki dedykowane do fotelików, które zapina się na pasy, więc nie przeszkadzają we właściwym użytkowaniu fotelika. Tutaj chyba już się kilka stron wczesniej pojawiło że ktoś kupił/zamówił. Ale ja właśnie z racji tego że tej zimy jest mało to nie szłam w to. Wystarczył mi kocyk. Pierwsze miesiące jak gdzieś będziemy jeździć z małą to raczej szczepienia/kontrole u lekarza. A zaraz już wiosna. Z Feliksem też pierwsze 2 miesiące nie jeździliśmy raczej nigdzie. Dopiero na Wielkanoc.