X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Martolina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też chodzę dużo po schodach a nie powinnam, lekarka mi mówiła że przy tym moim ryzyku przedwczesnego porodu powinnam to ograniczyć jak tylko się da. Normalnie to cały czas chodzę góra-dół po 20 razy dziennie 🫣

Te delikatne skurcze/napięcia brzucha też mam, chat gpt mówi że to normalne i dopóki nie jest bardzo bolesne to nie ma co się martwić.

Moja Wiki też już wariuje, wczoraj myślę że z dobre 15-20 razy w ciągu dnia czułam kopniaki i to w seriach. Piękne uczucie ale jak się zapomnę że tak się dzieje to idzie się wystraszyć 😅

Lula powodzenia dzisiaj! Widzę że jutro mamy maraton wizyt w tym połówkowe, będzie się działo ❤️

Miłego dnia wszystkim ❤️

Kokosik lubi tę wiadomość

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹 -> 12 dpt beta 540 -> 14 dpt beta 1100 -> 19 dpt beta 6500
    20.05.2025 25dpt - CRL 0,32cm, mamy 🩷
    03.06.2025 - CRL 1,88 cm
    17.06.2025 - CRL 3,49 cm 🕺💃
    01.07.2025 - USG prenatalne 🧬 -

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula powodzenia na wizycie!

Dziewczyny, ja pewnie zaczynam sie zabierać za temat okolowyprawkowy nie od tej strony co trzeba, z góry uprzedzam że to będą bardzo podstawowe pytania jako first-time mom-to-be ☺️

Mamy wolny pokój który będzie przeznaczony dla synka (wciąż bezimiennego), dodatkowo mamy dużą sypialnie w której właściwie zmieściłyby się wszystkie dzieciowe meble i rzeczy. Bardzo podoba mi się zestaw łóżko + komoda (z przewijakiem) z Ikei model Myllra - łóżeczko ma wyciągany bok. Ale rozumiem że i tak na początku najbardziej wjeżdża dostawka i to łóżeczko to późniejszy etap? Czy takie łóżeczko powinno od początku stać w osobnym pokoju czy w sypialni? Ostatnio kilka osób które mają dzieci strasznie mi wjechały na głowę że trzeba jak najszybciej odstawiać dziecko do jego lozeczka, że unikać dostawki i budzenia co 30 min w nocy (oczywiście nie od razu) i poczułam się po pierwsze nastraszona a po drugie skołowana jak ta przestrzeń najlepiej zorganizować, także będę wdzięczna za wszelkie porady, nawet te najbardziej podstawowe 🙄

7c387248d361d.jpghttps://zapodaj.net/plik-6M96rDAvqO

👩🏻38l❤️🧔🏻‍♂️37l

06.21 ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
    07.23, 09.23, 11.23 IVF nr 1, 2 i 3. Trzy stymulacje
    07.24 I FET ❄️ 3BB, CB 💔
    09.24 II FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    10.24 III FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3
    11.24 mezoterapia jajników 💉
    01.25 IVF nr 4 ->4❄️-> PGTA 3 zdrowe ❄️🥹
    03.25 Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 9dpt: 274.8, 11dpt: 652, 13dpt: 1680,5, 24dpt: pęcherzyk ciążowy, zarodek i 🤍
    13+0 Sanco&prenatalne ✅ chłopiec🩵
    Maluchu zostań ze mną i rośnij 🍀🥹

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Dziewczyny ja też chodzę dużo po schodach a nie powinnam, lekarka mi mówiła że przy tym moim ryzyku przedwczesnego porodu powinnam to ograniczyć jak tylko się da. Normalnie to cały czas chodzę góra-dół po 20 razy dziennie 🫣

Te delikatne skurcze/napięcia brzucha też mam, chat gpt mówi że to normalne i dopóki nie jest bardzo bolesne to nie ma co się martwić.

Moja Wiki też już wariuje, wczoraj myślę że z dobre 15-20 razy w ciągu dnia czułam kopniaki i to w seriach. Piękne uczucie ale jak się zapomnę że tak się dzieje to idzie się wystraszyć 😅

Lula powodzenia dzisiaj! Widzę że jutro mamy maraton wizyt w tym połówkowe, będzie się działo ❤️

Miłego dnia wszystkim ❤️

Ja się raz wzdrygnęłam jak dostałam kopniaka 😅😅 u mnie przy tym napięciu też w ogóle ból nie występuje, tylko po prostu takie spięcie jakiś czas :)

Puszkina wrote:
    Lula powodzenia na wizycie!

Dziewczyny, ja pewnie zaczynam sie zabierać za temat okolowyprawkowy nie od tej strony co trzeba, z góry uprzedzam że to będą bardzo podstawowe pytania jako first-time mom-to-be ☺️

Mamy wolny pokój który będzie przeznaczony dla synka (wciąż bezimiennego), dodatkowo mamy dużą sypialnie w której właściwie zmieściłyby się wszystkie dzieciowe meble i rzeczy. Bardzo podoba mi się zestaw łóżko + komoda (z przewijakiem) z Ikei model Myllra - łóżeczko ma wyciągany bok. Ale rozumiem że i tak na początku najbardziej wjeżdża dostawka i to łóżeczko to późniejszy etap? Czy takie łóżeczko powinno od początku stać w osobnym pokoju czy w sypialni? Ostatnio kilka osób które mają dzieci strasznie mi wjechały na głowę że trzeba jak najszybciej odstawiać dziecko do jego lozeczka, że unikać dostawki i budzenia co 30 min w nocy (oczywiście nie od razu) i poczułam się po pierwsze nastraszona a po drugie skołowana jak ta przestrzeń najlepiej zorganizować, także będę wdzięczna za wszelkie porady, nawet te najbardziej podstawowe 🙄

7c387248d361d.jpghttps://zapodaj.net/plik-6M96rDAvqO

Kurde... ja ogólnie nie planuję dostawki :D chciałam od razu łóżeczko właśnie, aby dziecko było nauczone od razu, że śpi "w swoim", mąż chce je w sypialni najpierw aby mieć dziecko "na oku" a później przestawić do innego pokoju :D Czy ja jestem już wyrodną matką, że nie chcę dostawki? 😅

Ogólnie co do łóżeczek to tez podoba mi się rozwiązanie łózeczko + komoda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:44

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 prenatalne 👍 6,8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 ⌛️

preg.png
  • Martolina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje i łóżeczko w pokoju dla dziecka i dostawkę. W pokoiku będę miała rozkładany fotel do spania, mój mąż pracuje hybrydowo i te dni które chodzi do biura i musi wstać 2 godziny wcześniej będę spać z młodą w pokoiku. Chciałabym mieć taką elastyczność że może spać dziecko i w sypialni i w pokoju - zależy gdzie będzie wygodniej.

Aga ogólnie jestem tego samego zdania że wolałabym żeby się przyzwyczaiła do łóżeczka w pokoiku, ale jak rozmawiam z koleżankami to każda miała taki plan a kończyło się i tak na dziecku w sypialni albo nawet wspólnym łóżku 🫣 myślę że może być tak że na jakimś etapie skrajnego zmęczenia (jeśli karmi się piersią oczywiście) łatwiej jest wyciągnąć dziecko z dostawki i przystawić do cycka na śpiocha niż wstawać i iść do innego pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:10

kropka_aga lubi tę wiadomość

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

4 cykle z ovitrelle

25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹 -> 12 dpt beta 540 -> 14 dpt beta 1100 -> 19 dpt beta 6500
    03.06.2025 - CRL 1,88 cm

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ja planuje i łóżeczko w pokoju dla dziecka i dostawkę. W pokoiku będę miała rozkładany fotel do spania, mój mąż pracuje hybrydowo i te dni które chodzi do biura i musi wstać 2 godziny wcześniej będę spać z młodą w pokoiku. Chciałabym mieć taką elastyczność że może spać dziecko i w sypialni i w pokoju - zależy gdzie będzie wygodniej.

Aga ogólnie jestem tego samego zdania że wolałabym żeby się przyzwyczaiła do łóżeczka w pokoiku, ale jak rozmawiam z koleżankami to każda miała taki plan a kończyło się i tak na dziecku w sypialni albo nawet wspólnym łóżku 🫣 myślę że może być tak że na jakimś etapie skrajnego zmęczenia (jeśli karmi się piersią oczywiście) łatwiej jest wyciągnąć dziecko z dostawki i przystawić do cycka na śpiocha niż wstawać i iść do innego pokoju.

Też się tego obawiam, no ale zobaczymy jak to wyjdzie finalnie. Na razie jest taki plan z łóżeczkiem, jak będzie konieczna dostawka to się kupi gdzieś na cito i tyle... chociaż po cichu liczę, że wypali to łóżeczko :D Ja ogólnie chciałam łóżeczko w innym pokoju, bo mówiłam meżowi, że wstawanie będzie częste i nie będę chciała go budzić jak będzie musiał wstać do pracy, a nie chcę, aby wstawał przemęczony, bo ma odpowiedzialną pracę. Ale się uparł, że damy radę no to tak zrobimy, a "w praniu" wyjdzie reszta :D teraz wszystko jest dostępne od ręki to po prostu można wsiąść w auto i pojechać... nawet jeśli się przepłaci trochę, to mimo wszystko opcja jest.

Aaa miałam pisać, że w sobotę dotarł ten adapter BeSafe :) jest spoko, dużo lepiej się jedzie jak pas nie uciska w brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:18

Martolina lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 ⌛️

preg.png
  • klaudia00.. Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula powodzenia dzisiaj 😊 Mi się udało zmienić wizytę z dzisiaj u tego niezbyt fajnego gina na jakąś babeczkę więc zamiast na 18:40 mam na 17:40 😌 Mam nadzieję że poczuje się bardziej zaopiekowana mimo że to tylko jedna wizyta. Bardzo się bałam że znowu będzie robił wszystko z pośpiechu i nawet dobrze małej nie zmierzy tak jak ostatnio. Liczę że ona mi przynajmniej puści serduszko bo ostatni raz słyszałam na prenatalnych 🙄

preg.png

⏸️ 19.05 🥹
    20.05 beta 24 🤞🏻
    22.05 beta 83 (przyrost 245,8%) 🥹
    26.05 beta 944
    11.06 0,71cm człowieczka z ❤️
    03.07 2,81cm i ❤️
    21.07 prenatalne 🧬 zdrowa DZIEWCZYNKA!! 🥹❤️

#rodzew2026 ❤️
  • Martolina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Też się tego obawiam, no ale zobaczymy jak to wyjdzie finalnie. Na razie jest taki plan z łóżeczkiem, jak będzie konieczna dostawka to się kupi gdzieś na cito i tyle... chociaż po cichu liczę, że wypali to łóżeczko :D Ja ogólnie chciałam łóżeczko w innym pokoju, bo mówiłam meżowi, że wstawanie będzie częste i nie będę chciała go budzić jak będzie musiał wstać do pracy, a nie chcę, aby wstawał przemęczony, bo ma odpowiedzialną pracę. Ale się uparł, że damy radę no to tak zrobimy, a "w praniu" wyjdzie reszta :D teraz wszystko jest dostępne od ręki to po prostu można wsiąść w auto i pojechać... nawet jeśli się przepłaci trochę, to mimo wszystko opcja jest.

Aaa miałam pisać, że w sobotę dotarł ten adapter BeSafe :) jest spoko, dużo lepiej się jedzie jak pas nie uciska w brzuch :)

To też jest prawda, że przy kompletowaniu wyprawki się czasem zachowujemy jakby po urodzeniu dziecka miała nastąpić jakaś apokalipsa i sklepy będą zamknięte 😅
    A tak naprawdę wszystko można od ręki dostać i jak będzie potrzebne to dokupić.

Jako anegdotkę opowiem że mój teść przez 3 pierwsze miesiace swojego życia spał w walizce 😅 jego rodzice za późno się zorientowali że wypadałoby temu dziecko kupić łóżeczko, a jak już się urodził to się tak przyzwyczaili że śpi w walizce że dopiero po czasie mu kupili.

Kokosik, Puszkina lubią tę wiadomość

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

4 cykle z ovitrelle

25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    03.06.2025 - CRL 1,88 cm

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroliczek2411 wrote:
    Ja mam poukładane już w szafie rozmiarami 😂 ale miałam frajdę jak to robiłam :) ale wiadomo narazie wszystkie z metkami sobie leżą , super to wygląda a nie w siatce gdzies upchane w szafie 😬 ( przyjemniej u mnie tak było).
    Co do ubierania dzieci to jest różnie , ja lubię jak dziecko nosi pajace ze stopkami bo nie ma problemu ze skarpetkami spadającymi , moje dzieci mają chude nogi i nawet te najmniejsze rozmiary po prostu spadały , wkurzało mnie to 🤦🏼‍♀️
    Dzieci od początku spały w rożkach u mnie. Moim zadaniem trzeba poznać swoje dziecko bo serio każdy egzemplarz jest inny i trzeba się po prostu go nauczyć 🙂.
    Ja nie miałam nigdy dziecka z zimy także nowa sytuacja dla mnie .
    Kupiłam śpiworek z cottonmose do wózka i otulacz do fotelika z TESORO i mam jeszcze taki kombinezon miś w razie co chyba na tym poprzestanę narazie :)

To ja odwrotnie, metki poucinane, rzeczy poukładane ale nie rozmiarami. Muszę kupić organizery i sobie do nich układać. Prac będę dopiero listopad/grudzień na świeżo :)

Czyli dziecko ubieramy standardowo i wkładamy do śpiworka i do wózka tak? Też myślałam o takim śpiworku

Puszkina, te łóżko z ikei przepiękne z tym zestawem 🥰
    My mamy malutką sypialnie więc u nas na początek dostawka, która wjedzie na styk dociśnięta do łóżka i szafy. Później będę uczyć młodą spać w pokoiku obok właśnie w takim łóżeczku że szczebelkami. I planuje też kupić je wcześniej żeby już mieć cały pokoik urządzony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:39

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
    02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
    31.07 130 gram szczęścia 🎀

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    To też jest prawda, że przy kompletowaniu wyprawki się czasem zachowujemy jakby po urodzeniu dziecka miała nastąpić jakaś apokalipsa i sklepy będą zamknięte 😅
    A tak naprawdę wszystko można od ręki dostać i jak będzie potrzebne to dokupić.

Jako anegdotkę opowiem że mój teść przez 3 pierwsze miesiace swojego życia spał w walizce 😅 jego rodzice za późno się zorientowali że wypadałoby temu dziecko kupić łóżeczko, a jak już się urodził to się tak przyzwyczaili że śpi w walizce że dopiero po czasie mu kupili.

No dokładnie, przecież nikt nas nie zamknie w domu na kłódkę i nie zamkną wszystkich sklepów 😅😅

hahahaha 😅 komuś się zaspało, a to akurat pewnie były czasy, gdzie jednak dostępność pewnych rzeczy była utrudniona 😅

Kokosik - ja też będę prać na świeżo. teraz chyba nie ma sensu. Na razie nawet nie mam w czym, tzn. chodzi o płyn/proszek 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:34

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 ⌛️

preg.png
  • Ola9896 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, już teraz mogę oficjalnie napisać, że czekamy na synka💙 Będzie miał na imię Kazio, po tacie męża, który niestety nie doczekała wnuka.
    Teraz będę mogła ruszyć z wyprawką już bardziej pod jego kątem.
    A jeśli chodzi o wyprawkę, bo gdzieś mi się to mignęło na grupie. Czy jak wozimy dziecko w foteliku w samochodzie to nie ubieramy kombinezonu tylko grubszy śpiworek? Jak to wyglada w praktyce, bo szczerze mówiąc wcześniej z takim czymś się nie spotkałam. Chatgbt mówi, że jak nie mam grubego kombinezonu to niby może być. Wiem, że chodzi o kwestie bezpieczeństwa itp, ale jak wy planujecie się to rozwiązać. :)

Kokosik lubi tę wiadomość

‹‹ 416 417 418 419 420
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ