X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daję soli, wlewam jeszcze 1/3 szklanki oleju tak, że później nie muszę natłuszczać patelni. Może chodzi o to że, jeszcze ciepłe je zawijam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam już zdjęć ze ślubu na laptopie, więc się pochwalę tym z FB :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd2d50d1d34d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:50

magdalenka, isabelle, rastafanka, Cynamonek30, Gwiazdeczka27, jonka91, M4DZI4, bluegirl89, szpilka lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Nie mam już zdjęć ze ślubu na laptopie, więc się pochwalę tym z FB :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd2d50d1d34d.jpg
    Świetne zdjęcie, chyba robione na koniec sesji z racji przemoczenia sukni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam odebrać wyniki mężulka z gr krwi po ponad 2 tyg bo wiecznie ich nie przywozili z laboratorium.
    Zahaczyłam od razu o Hebe po kosmetyki, obok było stoisko z ciasteczkami Fornetti mmm wzięłam z twarożkiem i jagodami :D
    Wczoraj na śniadanie misie bezowe, dziś fornetti.. mały to ma się dobrze ze mną :)

Mam nieziemską ochotę na kopytka, zakupy zrobione więc zaraz idę kulać :)

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Jesli chodzi o apetyt to mam taki sam jak przed ciążą. Zawsze pochałaniałam duże ilości nabiału i mam tak do teraz bardzo lubię jogurt, mleko, serki, twarożki, dania mączne. Mięso też jem.
    Kurczę dziewczyny poradźcie, zawsze jak robię nalesniki i składam je w taki rożek, to pękają na zgjęciach. Po usmażeniu są elastyczne nie podpieczone, nie są sztywne a jak następnego dnia wyciągam z lodówki to popękane.

bluegirl faktycznie różnica kolosalna, ile masz w obwodzie??

jak pękają Ci złożone w rożek to może je zroluj?

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Świetne zdjęcie, chyba robione na koniec sesji z racji przemoczenia sukni.

Dokładnie, na dodatek w połowie września już ciepło nie ma, tym bardziej o 19 wieczorem...aleee rozgrzewałam się od środka, winko i te sprawy bo po trzeźwemu to by się nie dało haha :P

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie zdjęcia z sesji!! :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka zawsze odóżniam w ten sposób te z dżemem (zrolowane) od tych z twarogiem (rożek) ;p następnym razem pozawijam jak już całkiem wystygną.

• MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, śliczne zdjęcie :D Podobają mi się takie wodne, sama też o tym myślałam, ale z drugiej strony nie chciało mi się jeździć w poszukiwaniu miejsc do "kąpieli", bo w pobliżu sama susza ;)

Dziewczyny, kupując łóżeczko, szukacie nówek, czy używanych też?
    Ja przeglądałam dzisiaj tablice i naprawdę niektórzy mają ładne łóżeczka i niedrogie. Zastanawia mnie tylko czy taki materacyk z odzysku jest higieniczny, czy może lepiej zainwestować w nowy?

Kawa lubi tę wiadomość

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne panny młode! :) Będą śliczne dzieciaczki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:33

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:43

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKA wg mnie lepiej materacyk kupić nowy, bo nie wiadomo gdzie ten używany był trzymany np w piwnicy czy na strychu gdzie wilgoć czy inne robactwo, czy nie jest w środku gdzieś nadpleśniały (przecież nie będziesz rozpruwać by zobaczyć).. no chyba że od znajomych kupisz i masz pewność że nie są z higieną na bakier:)

a łóżeczko ja szukam nowe, nie są takie drogie :) komplet mebli dla dzidzi który sobie upatrzyłam kosztuje tylko 1400zł :) ewentualnie łóżeczko 192zł plus komoda z przewijakiem 358zł praktycznie groszowe sprawy w porównaniu z innymi...

MonikaDM na Tako mówią czołgi bo się sugerują którymś rodzajem Captivi która waży prawie 20kg-Pani w sklepie bardzo je odradzała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:37

MonikaDM, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKA84 wrote:
    Dziewczyny, kupując łóżeczko, szukacie nówek, czy używanych też?
    Ja przeglądałam dzisiaj tablice i naprawdę niektórzy mają ładne łóżeczka i niedrogie. Zastanawia mnie tylko czy taki materacyk z odzysku jest higieniczny, czy może lepiej zainwestować w nowy?

Łóżeczko to nieduży wydatek, podobnie jak materacyk (w porównaniu np. do wózka), więc na pewno kupimy nowe. Materacyka nie wyobrażam sobie używanego: mógł być przemoczony, źle przechowywany (np. wilgoć w domu), a z praniem to chyba za dużo zachodu, a i efekt może być wątpliwy.

Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Piękne wszystkie fotki ślubne!!! Zgadzam się że Polki to niezłe laseczki ;)
    A ja wczoraj mimo złej pogody dałam się wyciągnąc dla małża na rocznicową obiado-kolacje. Dostałam telefon z instrukcjami gdzie i o której mam byc i koniec i kropka i nie było wyjścia :p Były piękne kwiaty i romantyczna atmosferka w restauracji a ja w końcu powiedziałam małżowi że będziemy mieli synka prawdopodobnie hihi żeby się nie nastawiał na 100% no ale jak to facet już musiał wszystkich obdzwonic i się pochwalic.
    Udanego dzionka :) !

magdalenka, Kawa, rastafanka, Gwiazdeczka27, bluegirl89 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:41

• MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co, oglądałam łóżeczka i wózki tylko na internecie, do żadnego sklepu jeszcze się nie wybrałam :P Jakoś tak odwlekam to w czasie, bo boję się zapeszyć. Może po połówkowym zdecyduję się ruszyć w teren. Liczę też po cichu, że maluch będzie grzeczny i pokaże co tam między nóżkami jest, wtedy inaczej by się oglądało dodatki ;)
    Na razie kupiliśmy tylko meble do pokoju dziecka, mają przywieźć w sobotę. Już się zaczynam przygotowywać na ilość przekleństw mojego męża, jak będzie je skręcał :P

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • MKA84 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeśli się zdecydujemy na używane łóżeczko, to materacyk też raczej zakupię nowy. Nie wiadomo w sumie ile razy poprzedni dzieć go zasikał ;)

1usa20mmczym2zt6.png
    39b4207dc37b7907.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKA84 wrote:
    My jeśli się zdecydujemy na używane łóżeczko, to materacyk też raczej zakupię nowy. Nie wiadomo w sumie ile razy poprzedni dzieć go zasikał ;)

i właściwie ile dzieci materacyk odchował :)

MKA84 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie musze pochwalic ze moj M zaskoczyl mnie dzis kwiatami, ktore przyniósł pan kurier:D
    no i zas ryczę :)

a ponizej po 1 zdjeciu z sesji narzeczenskiej, slubnej i z sesji plenerowej:) mysle ze moj M nie bedzie mial nic przeciwko:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5396c5ad6311.png

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee36538cf5f6.png

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f38b6f1167d4.png

ale sie zmienilam od tego czasu jak tak patrze:D

Gwiazdeczka ja z czarnego zeszlam przez rudosci do blondu. Najpierw dekoloryzacja a pozniej koloryzacje u fryzjera i fajnie mozna zejsc z koloru bez zniszczenia wlosow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 14:02

MKA84, rastafanka, magdalenka, isabelle, Kawa, Gwiazdeczka27, jonka91, ania_29, M4DZI4, bluegirl89, szpilka, Cynamonek30, agnb6 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, no same piękne kobiety tu mamy! :)

Nasze dzidzie będą śliczne!

Ag..., Gwiazdeczka27, M4DZI4, bluegirl89 lubią tę wiadomość

‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ