X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Suplementacja wit C i E
Odpowiedz

Suplementacja wit C i E

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karnor Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😊
    Jestem w drugiej ciąży (5 tydzień). Pierwsza poronienie w 10 tyg. Mieszkam za granicą, więc mam utrudnione zadanie z dostępem do opieki zdrowotnej. Na początku pierwszej ciąży zaczęły mi się plamienia. Po jakimś czasie zaczęło mnie to mocno niepokoić, pojechałam na sor, ale odesłali mnie do domu „bo krwawienia to normalne”. Zero badań, nic.
    Od niedawna korzystam z ouv i przeczytałam, że ginekolodzy często przepisują luteinę w razie plamień. Zastanawiam się, czy problemem w pierwszej ciazy to nie był zbyt mały poziom progesteronu.
    W przyszłym tygodniu lecę do Polski do ginekologa i oczywiście zapytam o to lekarz, ale chciałabym dowiedzieć czy ktoś miał doświadczenie z suplementacją witamin.
    Podobno witamina C i E zwiększa produkcję progesteronu? Czy któraś z was stosowała?
    Boję się kolejnego poronienia, a jeśli te witaminy nie zaszkodzą, a mogą pomóc to jestem ciekawa :)

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ