X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Suplementacja wit C i E
Odpowiedz

Suplementacja wit C i E

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karnor Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😊
    Jestem w drugiej ciąży (5 tydzień). Pierwsza poronienie w 10 tyg. Mieszkam za granicą, więc mam utrudnione zadanie z dostępem do opieki zdrowotnej. Na początku pierwszej ciąży zaczęły mi się plamienia. Po jakimś czasie zaczęło mnie to mocno niepokoić, pojechałam na sor, ale odesłali mnie do domu „bo krwawienia to normalne”. Zero badań, nic.
    Od niedawna korzystam z ouv i przeczytałam, że ginekolodzy często przepisują luteinę w razie plamień. Zastanawiam się, czy problemem w pierwszej ciazy to nie był zbyt mały poziom progesteronu.
    W przyszłym tygodniu lecę do Polski do ginekologa i oczywiście zapytam o to lekarz, ale chciałabym dowiedzieć czy ktoś miał doświadczenie z suplementacją witamin.
    Podobno witamina C i E zwiększa produkcję progesteronu? Czy któraś z was stosowała?
    Boję się kolejnego poronienia, a jeśli te witaminy nie zaszkodzą, a mogą pomóc to jestem ciekawa :)

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ