SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Suplementacja wit C i E
Odpowiedz

Suplementacja wit C i E

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karnor Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😊
    Jestem w drugiej ciąży (5 tydzień). Pierwsza poronienie w 10 tyg. Mieszkam za granicą, więc mam utrudnione zadanie z dostępem do opieki zdrowotnej. Na początku pierwszej ciąży zaczęły mi się plamienia. Po jakimś czasie zaczęło mnie to mocno niepokoić, pojechałam na sor, ale odesłali mnie do domu „bo krwawienia to normalne”. Zero badań, nic.
    Od niedawna korzystam z ouv i przeczytałam, że ginekolodzy często przepisują luteinę w razie plamień. Zastanawiam się, czy problemem w pierwszej ciazy to nie był zbyt mały poziom progesteronu.
    W przyszłym tygodniu lecę do Polski do ginekologa i oczywiście zapytam o to lekarz, ale chciałabym dowiedzieć czy ktoś miał doświadczenie z suplementacją witamin.
    Podobno witamina C i E zwiększa produkcję progesteronu? Czy któraś z was stosowała?
    Boję się kolejnego poronienia, a jeśli te witaminy nie zaszkodzą, a mogą pomóc to jestem ciekawa :)

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ