X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Suplementacja wit C i E
Odpowiedz

Suplementacja wit C i E

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • karnor Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim 😊
    Jestem w drugiej ciąży (5 tydzień). Pierwsza poronienie w 10 tyg. Mieszkam za granicą, więc mam utrudnione zadanie z dostępem do opieki zdrowotnej. Na początku pierwszej ciąży zaczęły mi się plamienia. Po jakimś czasie zaczęło mnie to mocno niepokoić, pojechałam na sor, ale odesłali mnie do domu „bo krwawienia to normalne”. Zero badań, nic.
    Od niedawna korzystam z ouv i przeczytałam, że ginekolodzy często przepisują luteinę w razie plamień. Zastanawiam się, czy problemem w pierwszej ciazy to nie był zbyt mały poziom progesteronu.
    W przyszłym tygodniu lecę do Polski do ginekologa i oczywiście zapytam o to lekarz, ale chciałabym dowiedzieć czy ktoś miał doświadczenie z suplementacją witamin.
    Podobno witamina C i E zwiększa produkcję progesteronu? Czy któraś z was stosowała?
    Boję się kolejnego poronienia, a jeśli te witaminy nie zaszkodzą, a mogą pomóc to jestem ciekawa :)

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ