Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Suplementy dla kobiet w ciąży
Odpowiedz

Suplementy dla kobiet w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mam pytanie odnośnie suplementów dla kobiet w ciąży. Jakie bierzecie lub brałyście po informacji, że jesteście w ciąży?
    Patrzę na składy różnych i odrobinę się od siebie różnią. Lekarz wspomniał o czymś na I trymestr ale bez większego znaczenia jakie, wspomniał o Falvicie.

Zastanawiam się czy powinna być w składzie witamina A, bo wiem że w ciąży nie powinno się jej przedawkować.
    Chociaż chyba takie suplementy dla kobiet w ciąży są tak dopasowane, by nie zrobić im krzywdy ? :)

Ja na razie biorę od 3 lat około kwas foliowy, teraz na zimowy sezon łykam tran i witaminy na włosy, ale jak zastąpię suplementem to chyba tylko przy nim zostanę.

• florkka Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nikt Ci nie odpowiedział więc ja się mogę wypowiedzieć ;) Witaminy A chyba nie ma w większości tych takich multisuplementów dla kobiet w ciąży bo rzeczywiście nie powinno się jej brać za dużo. Tak standardowo to oprócz kwasu foliowego pewnie jod i waitamina D :)

leomadia lubi tę wiadomość

• sandra_zog Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam kwas foliowy przez cały pierwszy trymestr potem Pregna Plus.

eiktyx8d41ciyrnj.png
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez całą ciążę biorę mama dha premium ewentualnie omegamed pregna

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• leomadia Debiutantka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym tu jeszcze dorzucila witamine b6, b12, zelazo, selen i choline. oprcz tego oczywiscie zdrowa dieta

• GMarylka Debiutantka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę vitaminer...nie pamiętam ale jakoś tak...mama jest dopisek, poza tym dostałam osobno luteinę i zelazo...bo miałam niskie wyniki

GMarylka
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno warto łykac olej z wiesiołka na produkcje sluzu

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołek to raczej przy staraniach a nie w ciąży ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mogę sama już zacząć brać jakieś suplementy czy czekać do wizyty u gina i według niego się kierować?

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś kwas foliowy brać a co do witamin to różnie lekarze zalecają. Niektórzy dopiero w 2 trymestrze, inni od początku ale jeszcze nie spotkałam się, żeby ginekolog narzucał jakieś konkretne witaminy. Ja osobiście cała ciążę biorę LadeeVit.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kwas foliowy już biorę.
    W takim razie w środę kupię też jakieś witaminy bo do wizyty chyba jeszcze daleko...
    Tylko w Wit. Prenatalnych pewnie też jest kwas foliowy więc czy nie przedawkuje tego jak będę brała jeszcze osobno?
    W tabletkach które biorę jest 0,4mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2016, 22:30

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, nie przedawkujesz ;-) Też brałam kwas foliowy + witaminy na początku. Od 2 trymestru same witaminy.

nowamamusia lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Wiesiołek to raczej przy staraniach a nie w ciąży ;-)
    takie informacje mam od położnej. lepsze nawilzenie pochwy podczas porodu. cala ciąże łykać a pod koniec masaż krocza przy jego użyciu.

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • Aice Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w ciąży trzeba jednak uważać na to co się je. Przy pierwszej ciąży siostra raz w tygodnia piekła mi jakieś zdrowsze ciasto żebym nie jadła śmieciowych słodyczy więc mi się opłacało :D A tak ogólnie to jakiś taki bardziej złożony suplement który zawiera to wszystko co wymieniłyście jest chyba najlepszą opcją żeby nie łykać nie wiadomo ilu tabletek

• leomadia Debiutantka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne. sama zresztą ta robiłam bo brałam prenatal przez prawie całą ciążę i jeszcze w czasie karmienia piersią. wtedy jednak też jeszcze tych witamin potrzebujemy

• ines. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do witamin to ja pół roku przed zajściem i cały I trymestr tylko kwas foliowy, od II trymestru falvit mama i kwas DHA

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ