Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Suplementy w ciąży 2 trymestr
Odpowiedz

Suplementy w ciąży 2 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paul6723 Znajoma

Wysłany: 30 marca 2025, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jakie witaminy bralyscie w 2 trymestrze ciąży?
    Mi lekarz powiedział że prenatal duo jest wporzadu bo są tam wszystkie witaminy odpowiednie i biorę tylko to czy powinnam brac coś więcej? A co w bierzecie ?

• Agaxyz00 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2025, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pueria duo

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2025, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 trymestr Pregna start, a 2 i 3 trymest Pregna plus

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2025, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paul6723 wrote:
    Hej dziewczyny jakie witaminy bralyscie w 2 trymestrze ciąży?
    Mi lekarz powiedział że prenatal duo jest wporzadu bo są tam wszystkie witaminy odpowiednie i biorę tylko to czy powinnam brac coś więcej? A co w bierzecie ?

Jeszcze biorę oprócz tego Prenatal DHA, 2x dziennie - tak jak zalecone na opakowaniu. Z tym że ja mam troszkę podwyższone ryzyko porodu przedwczesnego.

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ