X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Suplementy w ciąży 2 trymestr
Odpowiedz

Suplementy w ciąży 2 trymestr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paul6723 Znajoma

Wysłany: 30 marca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jakie witaminy bralyscie w 2 trymestrze ciąży?
    Mi lekarz powiedział że prenatal duo jest wporzadu bo są tam wszystkie witaminy odpowiednie i biorę tylko to czy powinnam brac coś więcej? A co w bierzecie ?

• Agaxyz00 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Pueria duo

preg.png
  • ola_r2024 Koleżanka

Wysłany: 30 marca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 trymestr Pregna start, a 2 i 3 trymest Pregna plus

• Deyansu Autorytet

Wysłany: 30 marca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paul6723 wrote:
    Hej dziewczyny jakie witaminy bralyscie w 2 trymestrze ciąży?
    Mi lekarz powiedział że prenatal duo jest wporzadu bo są tam wszystkie witaminy odpowiednie i biorę tylko to czy powinnam brac coś więcej? A co w bierzecie ?

Jeszcze biorę oprócz tego Prenatal DHA, 2x dziennie - tak jak zalecone na opakowaniu. Z tym że ja mam troszkę podwyższone ryzyko porodu przedwczesnego.

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ