szew lub pesser
-
Hejka
Od 27tyg ciazy mialam zalozony szew na szyje i teraz dzieki temu mam cudownego dwumiesiecznego synusia zaczelo mi sie rozwarcie robic i lekarz podjal decyzje o szwie co prawda po tym jak mialam szew zalozony i tak cale 4 miesiace lezalam plackiem, bo od poczatku mialam nakaz lezenia, ale warto bylo I znam wiele dziewczyn, ktore dzieki szwie lub krazku donosily ciaze, wiec jak tylko masz problemy z szyjka to bez wahania niech Ci lekarz zaklada szew lub krazek
Nawet tu na forum na marcowkach bylo ok 5mam ktore mialy zalozony pessar i teraz ciesza sie szkrabami i to urodzonymi w terminachAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
To tym bardziej nawet sie nie zastanawiaj tylko niech Ci zalozy Mozesz nawet mu sama powiedziec, zeby Ci zalozyl pesser tak w razie "W" on kosztuje cos ok 170zl ale jest pewnosc, ze pomoze U mnie od poczatku bylo mowione ze bedziemy zakladac krazek, ale jak zaczelo sie robic rozwarcie to lekarz stwierdzil, ze zaklada szew, bo bedzie bezpieczniej Przykro mi z powodu Twojej straty tez przez to przechodzilamAniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyWitaj. Ja mam szew od 7 kwietnia poniewaz tak jak u Ciebie moja poprzednia ciaza zakonczyla sie porodem w 24 tc a teraz od 18 tyg szyjka zaczela die skracac i robic wewnątrzne rozwarcie. Bylam w poniedziałek na kontroli i szew trzyma ale szyjka się skraca i ma teraz 23mm na szczęście rozwarcie sie zmniejszylo. Teraz mam wizyte 10 maja. Lekarz pozwolil mi spacerowac ale mam sie oszczedzac.Bede chciala jesli bedzie taka mozliwosc zalozyc jeszcze pessar ale to dodopiero w III trymestrze.
-