X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Szybkie meczenie , wysokie tetno podczas minimalnego wysilku
Odpowiedz

Szybkie meczenie , wysokie tetno podczas minimalnego wysilku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • IlonaUg Debiutantka

Wysłany: 5 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie troche jestem w 35 tyg od 27 tyg szybki puls pojawia sie nawet podczas stania i uczucie ciezkosci w klatce, pomaga powolne glebokie oddychanie lub poprostu jak usiade i odpoczne.Dzisiaj podczas mycia luster myslalam ze serce mi wyskoczy z piersi nawet po jedzeniu serce potrafi szybko bic .Bylam na konsultacji u kardiologa stwierdzil tachykardie i niewielka ilosc pobudzen serca echo ekg i holter zostal zrobiony . Czy komus w ciazy tez tak serce dawalo w kosc

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 10 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi serce bardzo daje w kość podczas ciąży, ale raczej w pierwszym trymestrze. To moja trzecia ciąża i za każdym razem jest to samo. Podobnie jak u Ciebie- wysokie tętno, kołatanie serca i takie dziwne uczucie łaskotania w klatce piersiowej jakby tuż przed zemdleniem. I zmęczenie takie, że ledwo mogę funkcjonować. Kardiolog mi zrobił ekg, echo serca i powiedział, że do czasu rozwiązania to właściwie tyle… Ty miałaś jeszcze holtera, więc to już coś. Jeśli jesteś pod opieką kardiologa, to chyba nie ma się co martwić, tylko jak najwiecej odpoczywać. 😊

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 10 marca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką sytuację w połowie ciąży. Mocne kołatania serca aż musiałam się kłaść. W pozycji spoczynkowej również duże kołatania. Brałam beta bloker już do samego końca i było o wiele lepiej. Po porodzie ani razu nie przydarzyły mi się kołatania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 13:47

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ