X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Szybkie meczenie , wysokie tetno podczas minimalnego wysilku
Odpowiedz

Szybkie meczenie , wysokie tetno podczas minimalnego wysilku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • IlonaUg Debiutantka

Wysłany: 5 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie troche jestem w 35 tyg od 27 tyg szybki puls pojawia sie nawet podczas stania i uczucie ciezkosci w klatce, pomaga powolne glebokie oddychanie lub poprostu jak usiade i odpoczne.Dzisiaj podczas mycia luster myslalam ze serce mi wyskoczy z piersi nawet po jedzeniu serce potrafi szybko bic .Bylam na konsultacji u kardiologa stwierdzil tachykardie i niewielka ilosc pobudzen serca echo ekg i holter zostal zrobiony . Czy komus w ciazy tez tak serce dawalo w kosc

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 10 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi serce bardzo daje w kość podczas ciąży, ale raczej w pierwszym trymestrze. To moja trzecia ciąża i za każdym razem jest to samo. Podobnie jak u Ciebie- wysokie tętno, kołatanie serca i takie dziwne uczucie łaskotania w klatce piersiowej jakby tuż przed zemdleniem. I zmęczenie takie, że ledwo mogę funkcjonować. Kardiolog mi zrobił ekg, echo serca i powiedział, że do czasu rozwiązania to właściwie tyle… Ty miałaś jeszcze holtera, więc to już coś. Jeśli jesteś pod opieką kardiologa, to chyba nie ma się co martwić, tylko jak najwiecej odpoczywać. 😊

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 10 marca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką sytuację w połowie ciąży. Mocne kołatania serca aż musiałam się kłaść. W pozycji spoczynkowej również duże kołatania. Brałam beta bloker już do samego końca i było o wiele lepiej. Po porodzie ani razu nie przydarzyły mi się kołatania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 13:47

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ