Szybkie meczenie , wysokie tetno podczas minimalnego wysilku
-
Martwie sie troche jestem w 35 tyg od 27 tyg szybki puls pojawia sie nawet podczas stania i uczucie ciezkosci w klatce, pomaga powolne glebokie oddychanie lub poprostu jak usiade i odpoczne.Dzisiaj podczas mycia luster myslalam ze serce mi wyskoczy z piersi nawet po jedzeniu serce potrafi szybko bic .Bylam na konsultacji u kardiologa stwierdzil tachykardie i niewielka ilosc pobudzen serca echo ekg i holter zostal zrobiony . Czy komus w ciazy tez tak serce dawalo w kosc
-
Tak, mi serce bardzo daje w kość podczas ciąży, ale raczej w pierwszym trymestrze. To moja trzecia ciąża i za każdym razem jest to samo. Podobnie jak u Ciebie- wysokie tętno, kołatanie serca i takie dziwne uczucie łaskotania w klatce piersiowej jakby tuż przed zemdleniem. I zmęczenie takie, że ledwo mogę funkcjonować. Kardiolog mi zrobił ekg, echo serca i powiedział, że do czasu rozwiązania to właściwie tyle… Ty miałaś jeszcze holtera, więc to już coś. Jeśli jesteś pod opieką kardiologa, to chyba nie ma się co martwić, tylko jak najwiecej odpoczywać. 😊
-
Ja miałam taką sytuację w połowie ciąży. Mocne kołatania serca aż musiałam się kłaść. W pozycji spoczynkowej również duże kołatania. Brałam beta bloker już do samego końca i było o wiele lepiej. Po porodzie ani razu nie przydarzyły mi się kołatania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 13:47
-