X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Szybkie meczenie , wysokie tetno podczas minimalnego wysilku
Odpowiedz

Szybkie meczenie , wysokie tetno podczas minimalnego wysilku

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • IlonaUg Debiutantka

Wysłany: 5 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie sie troche jestem w 35 tyg od 27 tyg szybki puls pojawia sie nawet podczas stania i uczucie ciezkosci w klatce, pomaga powolne glebokie oddychanie lub poprostu jak usiade i odpoczne.Dzisiaj podczas mycia luster myslalam ze serce mi wyskoczy z piersi nawet po jedzeniu serce potrafi szybko bic .Bylam na konsultacji u kardiologa stwierdzil tachykardie i niewielka ilosc pobudzen serca echo ekg i holter zostal zrobiony . Czy komus w ciazy tez tak serce dawalo w kosc

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 10 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi serce bardzo daje w kość podczas ciąży, ale raczej w pierwszym trymestrze. To moja trzecia ciąża i za każdym razem jest to samo. Podobnie jak u Ciebie- wysokie tętno, kołatanie serca i takie dziwne uczucie łaskotania w klatce piersiowej jakby tuż przed zemdleniem. I zmęczenie takie, że ledwo mogę funkcjonować. Kardiolog mi zrobił ekg, echo serca i powiedział, że do czasu rozwiązania to właściwie tyle… Ty miałaś jeszcze holtera, więc to już coś. Jeśli jesteś pod opieką kardiologa, to chyba nie ma się co martwić, tylko jak najwiecej odpoczywać. 😊

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 10 marca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką sytuację w połowie ciąży. Mocne kołatania serca aż musiałam się kłaść. W pozycji spoczynkowej również duże kołatania. Brałam beta bloker już do samego końca i było o wiele lepiej. Po porodzie ani razu nie przydarzyły mi się kołatania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 13:47

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ