Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,ja dopiero pierwsza wizyta we wtorek.Mam nadzieję zobaczyć juz serduszko.
Macie czasami napady gorąca i duszności?W domu bylo wszystko w porządku.Wzięłam prysznic,zjadłam śniadanie i wszystko było w porządku.Wsiadłam do auta i po 5 minutach jazdy zaczęło sie:duszności,gorąco i ciężko na żołądku.W pracy przez dwie godziny to samo.
Po nocy macałam cyce,bo jakieś miękkie i bezbolesne wydawały się.Teraz czuję ból przy dotyku.Szczerze to dopóki nie zobaczę na usg to nie uwierzę w tę ciąże. -
Ja mam wizytę jutro z jednej strony nie mogę się już doczekać a z drugiej boję się że czar pryśnie i wyjdzie puste jajo albo coś gorszego
-
Tigra wrote:Cześć dziewczyny,ja dopiero pierwsza wizyta we wtorek.Mam nadzieję zobaczyć juz serduszko.
Macie czasami napady gorąca i duszności?W domu bylo wszystko w porządku.Wzięłam prysznic,zjadłam śniadanie i wszystko było w porządku.Wsiadłam do auta i po 5 minutach jazdy zaczęło sie:duszności,gorąco i ciężko na żołądku.W pracy przez dwie godziny to samo.
Po nocy macałam cyce,bo jakieś miękkie i bezbolesne wydawały się.Teraz czuję ból przy dotyku.Szczerze to dopóki nie zobaczę na usg to nie uwierzę w tę ciąże.
Miałam właśnie pytać czy macie napady gorąca, ja mam bez duszności ale wypieki mam od 2 h takie, jakbym wyszła z sauny.
Wtorek już bardzo niedługo :*Tigra lubi tę wiadomość
-
Iza. wrote:Ja mam wizytę jutro z jednej strony nie mogę się już doczekać a z drugiej boję się że czar pryśnie i wyjdzie puste jajo albo coś gorszego
Bardzo wierzę w Twojego Kropka i zaciskam kciuki!Iza. lubi tę wiadomość
-
Domi.Nika wrote:Ja już po lekarzu, miałam usg pęcherzyk jest w macicy, widać ciałko żółte lekarka powiedziała ze to dobrze bo nie będzie to puste jajo płodowe. Mam infekcje i przez to mogę czuć silniejsze ciągniecie mam za Ok 2 tyg wrócić na ponowna wizytę.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 😊
Wspaniale wiadomości! Niech się Kropek trzyma!
-
Iza. wrote:Ja mam wizytę jutro z jednej strony nie mogę się już doczekać a z drugiej boję się że czar pryśnie i wyjdzie puste jajo albo coś gorszego
Iza. lubi tę wiadomość
-
U mnie po wizycie wszystko super, mamy jeden pęcherzyk 9 mm, wyliczone na 5+5 według tego 🤣❤️ ale wpisany 6 styczeń według miesiączki. Trafiłam na super ginekolog i tak jak myślałam mam iść na nfz aby mieć darmowe badania - sama to zasugerowała, więc mega w porządku babka! Chłop też wszedł zobaczyć na usg i tłumaczyła mu mega zabawnie to wszystko "tu jest jakby kuchnia zarodka" 🤣 Mam iść na bete jutro i w sobotę i wysłać jej a potem umówimy mnie tak, żeby było już serduszko. Mamy kilka zdjęć więc jade i tylko je oglądam 🥺 Mega stres ze mnie zszedł
Liyss🧚🏻, Potfforek, Rahia, Nosa, Iza., Nomeolvides, Domi.Nika, Holibka, kknn, Fermina, Zuszek lubią tę wiadomość
-
kinia982 wrote:U mnie po wizycie wszystko super, mamy jeden pęcherzyk 9 mm, wyliczone na 5+5 według tego 🤣❤️ ale wpisany 6 styczeń według miesiączki. Trafiłam na super ginekolog i tak jak myślałam mam iść na nfz aby mieć darmowe badania - sama to zasugerowała, więc mega w porządku babka! Chłop też wszedł zobaczyć na usg i tłumaczyła mu mega zabawnie to wszystko "tu jest jakby kuchnia zarodka" 🤣 Mam iść na bete jutro i w sobotę i wysłać jej a potem umówimy mnie tak, żeby było już serduszko. Mamy kilka zdjęć więc jade i tylko je oglądam 🥺 Mega stres ze mnie zszedł
kinia982 lubi tę wiadomość
-
A no i mam już założoną karte ciąży! różowiutką! ❤️
Rahia, Iza., Nosa, Potfforek, Holibka, Fermina, Zuszek lubią tę wiadomość
-
@Kinia super, cieszę się że wszystko okej, fajny kontakt z lekarzam to naprawde wiele znaczy.
Ja ostatnio oblałam się potem i to takim śmierdzącym gdzie nigdy tak się nie poce tylko stojąc w kolejce do kasy....kinia982 lubi tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Domi.Nika i Kinia, wspaniale wieści 🍀🍀🍀🤗💖 mozna odetchnac spokojnie 🌞
@Tigra, u mnie też momentami cycki-flaki 😅 ale bol lub wrażliwość, szczególnie sutkow, nie przechodzi. Dziąsła jakieś bolesne za to, dziwne, ale też czytałam, że to przez ukrwienie dodatkowe. A z tą dusznością i bólem żołądka- może kwestia tego co jadłaś na śniadanie?
A jak u Was z jedzeniem? Przepraszam za temat dziewczyny, które mają nudnosci🙂 u mnie jakas niechęć do sera żółtego 😅kinia982 lubi tę wiadomość
-
Nosa wrote:Domi.Nika i Kinia, wspaniale wieści 🍀🍀🍀🤗💖 mozna odetchnac spokojnie 🌞
@Tigra, u mnie też momentami cycki-flaki 😅 ale bol lub wrażliwość, szczególnie sutkow, nie przechodzi. Dziąsła jakieś bolesne za to, dziwne, ale też czytałam, że to przez ukrwienie dodatkowe. A z tą dusznością i bólem żołądka- może kwestia tego co jadłaś na śniadanie?
A jak u Was z jedzeniem? Przepraszam za temat dziewczyny, które mają nudnosci🙂 u mnie jakas niechęć do sera żółtego 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 18:23
-
Domi.nika - sama nie mam pojęcia od czego 🤣 ale mam na niej takie mega zdawkowe info jeszcze więc pewnie ją dokończy uzupełniać dopiero gdy będzie serduszko
Nosa - ja jestem głodna ale jak myśle, że mam coś zjeść to nie wiem co i nie mam ochoty na nic... 🤣
Dziękuje wam dziewczyny za wsparcie i trzymam za wasze wszystkie wizyty które będą kciuki, dzisiaj zamawiam coś do jedzonka i odpoczywam psychicznie! Przesyłam wam fotkę kropka ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 18:41
Atika, Iza., Zuszek, Rahia, KittyKiller, Potfforek, Nosa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, przyjmiecie mnie tutaj? ja mam termin na 31.12 ale na grudniowym dziewczyny już są po prenatalnych i ok 11tc i jest to jednak zupełnie inny etap i tak się tam czuje samotnie z moim 6t. 🙈
A tu widzę że tematy bardziej na moim czasie i chętnie bym z Wami tu została 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 18:40
Nomeolvides, kinia982, Domi.Nika, Iza., Holibka, Atika, Zuszek, Rahia, kknn, Nosa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Witajcie 😁
Jestem, jak widać w stopce, po przejściach.
Mam dziecko z poprzedniego małżeństwa.
Z obecnym partnerem staraliśmy się długie lata.
W końcu ktoś wysłał nas do kliniki. Tam badania, leczenie.
Mój M pięknie poprawił swoje parametry, ale w miedzyczasie, niestety, albo stety wciąż pojawiały się przeszkody.
W kwietniu spóźniał mi się okres, zrobiłam, jak prawie co miesiąc od niechcenia test i wyszedł pozytywny. 🫣 Wg miesiączki to już 7 tydzień.
Nie wiem jak się udało, ale się udało. 😁
Jak się czuję?
Myślałam, że dobrze, ale szybko się męczę. Wystarczy kilkuminutowa aktywność, jak sprzątanie i zaczynają się mdłości, taki ciężar na brzuchu, nawet majtki mnie wtedy uciskają, bleeeHolibka lubi tę wiadomość
Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Uff. Jestem po wizycie. Kropek 2,5 mm, prawidłowo umieszczony (daleko od blizn po cc), wszystko wygląda prawidłowo. Tętno 115.
Dostałam duphaston 2x. Tak na wszelki wypadek. I mam brać dodatkowy kwas foliowy ze względu na wadę z poprzedniej ciąży. Biorę 0,8 w femibionie i dostałam jeszcze dodatkowe 0,8 actifolin.
Jako profilaktykę infekcji urosept i wit c.
Do przemywania gdyby coś się działo tantum rosa. I to w sumie polecam i wam, mi nieraz uratowało pipke.
Wg USG 6t2d.
Następna wizyta 5.06. i wtedy będzie karta ciąży.
Uf. Ogromne emocje.kinia982, Nomeolvides, Rahia, Zuszek, kknn, Fermina, Nosa, Liyss🧚🏻, Beza27 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Beza27 wrote:Hej dziewczyny, przyjmiecie mnie tutaj? ja mam termin na 31.12 ale na grudniowym dziewczyny już są po prenatalnych i ok 11tc i jest to jednak zupełnie inny etap i tak się tam czuje samotnie z moim 6t. 🙈
A tu widzę że tematy bardziej na moim czasie i chętnie bym z Wami tu została 😛
Też wg miesiączki mam na końcówkę grudnia.Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
Holibka - cudownie!! same dobre wiadomości dzisiaj 🥰 odpoczywaj kochana i zrób coś dla siebie dzisiaj ❤️
Holibka lubi tę wiadomość