Test ciążowy pozytywny w 19dc (7dpo) i to jeszcze z wieczornego moczu?
-
nick nieaktualnyWitajcie, serduszkowaliśmy się z partnerem w dzień, w którym testy owulacyjne wykazały mi owulację (13dc).
Wczoraj wieczorem (7dpo) cos mnie tknęło i zrobiłam test ciążowy. Zdaję sobie sprawę, że mówi się, że powinnam poczekać do spodziewanego okresu i jeszcze z porannego moczu, a nie wieczornego. Test odłożyłam na półkę, bo wczoraj nic mi się nie pokazało, ale dzisiaj rano odczytałam 2 kreski
Ucieszyłam się ogromnie, ale czy to jest możliwe? Czy wychodzą testy pozytywne z wieczornego moczu, jeszcze w 7dpo?
Któraś z Was ta miała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 12:44
-
O co chodzi z tym serduszkowaniem? Nie można napisać normalnie jak ludzie dorośli.. np. uprawialiśmy seks?? Te dziwne określenia na tym forum są dla mnie jakieś takie infantylne, ale spoko.. Tu po prostu powstał jakiś nowy język komunikowania się, bardzo dziecinny dla mnie. Nie gniewaj się.. to nie jest zarzut do Twojej osoby, tylko ogólnie... musiałam to w końcu z siebie wyrzucić
Po tylu godzinach wynik testu jest nieważny. Miarodajny wynik pokazuje się w przeciągu 10 min. Po tym czasie wynik może być sfałszowany. Z czasem test ciemnieje. Mi osobiście w 8 dpo wyszedł negatywny. Mój pierwszy pozytywny test wyszedł w 11 dpo. Spróbuj jeszcze raz za kilka dni, powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 14:02
kapturnica, polkosia, Laurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZastanawiałam się jak opisać to, że się kochaliśmy Faktycznie, często na forum pojawia się słownictwo typu serduszkować czy przytulać, nic złego. Mnie się nawet podoba
Faktycznie poczekam kilka dni i zrobię kolejny test.
Dziękuję AnnaE za Twoją opinię.AnnaE. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj zrobiłam kolejny test, który po kilku godzinach dał drugą kreskę.
Rano dzisiaj z kolei zrobiłam test z pierwszego moczu, cała kreska nie wyszła, ale jest malutki kawałek tej kreski. Boże, nie wiem co mam na ten temat myśleć.
Czy czekać na okres (jeszcze tydzień), czy iść do lekarza?
Czy któraś z Was miała? -
Najlepiej idź do laboratorium i zrób betę POWODZENIA!
PrzyszłaMamuńka lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Na testy, które przeleżały kilka godzin, w ogóle nie zwracaj uwagi - ich wyniki mogą być mylące.
Najlepiej byłoby poczekać kilka dni i zrobić test jeszcze raz. Ewentualnie, jeśli wiesz, że nie wysiedzisz to leć do laboratorium i poproś o wykonanie testu z krwi (tzw. beta HCG). On jest nieporównywalnie pewniejszy i czulszy niż testy z moczu.
Nawet jeśli jesteś w ciąży, to lekarz nic jeszcze nie zobaczy.PrzyszłaMamuńka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny robię testy jak szalona, w 2 dni zrobiłam je aż 4! I co ciekawe na 3 z nich pojawiła się 2 kreska. Miałam zaplanowaną wizytę u ginekologa na czwartek, powiem mu o tej sytuacji i poproszę o skierowanie na betę. Jestem w Luxmedzie, a tam się sporo płaci za to badanie bez skierowania.
Miałam też objawy grypopodobne oraz ciągle mi się odbija, czego nigdy wcześniej aż tak często nie miałam. Mam nadzieję na dobre nowiny -
PrzyszłaMamuńka wrote:Dziękuję dziewczyny robię testy jak szalona, w 2 dni zrobiłam je aż 4! I co ciekawe na 3 z nich pojawiła się 2 kreska. Miałam zaplanowaną wizytę u ginekologa na czwartek, powiem mu o tej sytuacji i poproszę o skierowanie na betę. Jestem w Luxmedzie, a tam się sporo płaci za to badanie bez skierowania.
Miałam też objawy grypopodobne oraz ciągle mi się odbija, czego nigdy wcześniej aż tak często nie miałam. Mam nadzieję na dobre nowiny
Ja w dniu zagnieżdżenia (tak myślę, że to to) dostałam silnej zgagi w łóżku o 5 rano, aż z bólu żołądka obudziłam się, a po wstaniu miałam mdłości. W dniu spodziewanej miesiączki i kolejny dzień miałam silne objawy grypopodobne. Leć na betę jeśli nie możesz wytrzymaćPrzyszłaMamuńka lubi tę wiadomość
-