Test z sody na płeć dziecka...
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkich
Szwagierka powiedziała mi o teście na płeć dziecka. Znalazłam między innymi taki, który robi się z sody oczyszczonej. Dzisiaj się w to zabawiłam i mi wychodzi chłopiec (a to dopiero 8+3), czy któraś z Was testowała?
Oczywiście biorę to tylko jako zabawę, ale nic się nie traci więc czemu nie spróbować
Szukałam informacje na ten temat w necie i zdania są podzielone, ale jeśli któraś chciałaby się dopisać, to zapraszam
Fajnie, gdyby test zrobiła mamuśka, która zna już płeć z USG, a test robi się tak:
1. wsypać sodę do kubeczka (łyżka stołowa lub dwie)
2. pobrać mocz do drugiego kubeczka
3. wlać mocz do sody
4. odczytać wynik
- jeśli się pieni (jak u mnie) to chłopiec
- jeśli się nic nie dzieje lub jest leciutka pianka to dziewczynka
Kto - w którym tyg. - jaki wynik - czy się zgadzało (z USG lub po rozpakowaniu)
KasiaZ - 8+3 - chłopiec -
MonikaDM - 9/10 - chłopiec -
MalaHD - 5+5 - dziewczynka -
Maniaaaa - 17+3 - dziewczynka - BLIŹNIAKI
candela - 14 - chłopiec -
Paula - 8 - dziewczynka -
Jagah - ?? - chłopiec -
sallvie - 26 - dziewczynka -
Magduśka - ?? - dziewczynka -Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 09:36
Agu1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez sie w to raz bawilam w ciazy i wyszedl mi chlopiec. I akurat u mnie zabawa sie sprawdzila. Moja ciazy w ogole byla potwierdzeniem wszystkich zabobonow odnosnie plci dziecka, tylko jeden bardzo popularny kalendarz chinski mi sie nie sprawdzil
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 21:00
-
nick nieaktualnyOj...nie pamietam, to bylo prawie 3 lata temu. Ale wiem, ze w 13 tyg. lekarz mam powiedzial ze bedzie chlopiec a to z soda robilam wczesniej, moze 9-10 tydzien...
Ale tak Jak pisalam, moglabym byc potwierdzeniem kazdego zabobonu wskazujacego na chlopca: zero mdlosci, wymiotow, podobno ladniej wyglalam, ksztalt brzucha chyba tez byl chlopiecy. Kazda starsza Pani mi mowila ze to na pewno chlopczyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 23:39
-
Niestety, mnie soda oszukala, podobnie jak i wrozba z obraczki.
Na poczatku dlugo i obie wrozby wskazywaly na chlopca, a dopiero USG polowkowe potwierdzilo druga coreczke
Polecam tutaj zajrzec, temacik pelen wrozb i podpowiedzi w sprawie plci
https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/pomylka-w-ocenie-plci-12-tydzien-a-polowkowe,10870.html -
Ja robiłam test w 26 tygodniu, wyszła dziewczynka i faktycznie córeczkę mamKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
A powiedzcie mi, czy to raczej nie jest zależne od diety? Bo tu chyba chodzi o odczyn moczu tylko, a na to wpływ ma przecież dieta.
sallvie gratuluję córeczki, bo to świeżynka jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 10:34
sallvie lubi tę wiadomość