Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Testy prenatalne - Felia test - czy któraś z was go robiła?
Odpowiedz

Testy prenatalne - Felia test - czy któraś z was go robiła?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eden Znajoma

Wysłany: 4 czerwca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! przede mną badania prenatalne, z uwagi na wiek gin zalecił mi też zrobienie testu typu NIPT Pro - ale przy okazji sprawdzania różnych opcji znalazłam jeszcze test Felia Test Karyo Plus, który wykrywa jeszcze więcej wad, a jest niewiele droższy - żaden z moich lekarzy o nim nie słyszał, ale powiedzieli że to mój wybór i mogę zrobić Felie - czy któraś z Was ma doświadczenie z tym testem? Czy Wasi lekarze słyszeli o nim/polecali go?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 11:55

🙎🏻‍♀️40 🙍🏻35

08.25 💔 5/6 tc 🏥

09.2025 - 01-2026 In vitro x3 w klinice Fertina 😖
    -> 03.2026 zmiana kliniki na KrakOvi 😍

04.2026 Dwie kreski !!
    05.2026 Serduszko ❤️
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja robiłam Felia Test, wyniki przyszły w 5 dzień roboczy od pobrania ☺️. Moja ginekolog się nie odniosła, sugerowała po prostu test NIPT, bez konkretnej marki.

Eden lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja robiłam ten test ze względu na to, że przy nim nie trzeba odstawiać heparyny i leków immunosupresyjnych. Wynik przyszedł szybko i był akceptowany przez lekarza.
    Natomiast gdybym jeszcze kiedykolwiek była w drugiej ciąży, to pewnie zdecydowałabym się na Panoramę - dłuższy czas oczekiwania na wyniki, ale zdecydowanie większa baza badanych. FeliaTest jest stosunkowo nowym na rynku testem ..

Eden lubi tę wiadomość

♀️34 & ♂️37 --> 2,5 roku starań ⏸️
    niepłodność immunologiczna, adenomioza?, obniżona morfologia nasienia

IVF - I PROCEDURA: 4x 4AA+ 4AB zdegenerował przy rozmrożeniu + 6 oocytów, 🧬FET: 1.❌2.❌3. CB💔4.❌

IVF - II PROCEDURA: 2x 5AA, 💉 2mc Diphereline, leczenie immunologiczne i przeciwzakrzepowe, 🧬FET: 5.💓

"Życie nie pyta czy masz siłę. Życie każe iść dalej."

preg.png
  • Wiktoria● Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eden wrote:
    Hej dziewczyny! przede mną badania prenatalne, z uwagi na wiek gin zalecił mi też zrobienie testu przesiewowego typu NIPT Pro - ale przy okazji sprawdzania różnych opcji znalazłam jeszcze test Felia Test Karyo Plus, który wykrywa jeszcze więcej wad, a jest niewiele droższy - żaden z moich lekarzy o nim nie słyszał, ale powiedzieli że to mój wybór i mogę zrobić Felie - czy któraś z Was ma doświadczenie z tym testem? Czy Wasi lekarze słyszeli o nim/polecali go?

Witaj .Sama sporo czytałam na ten temat Felia Test jest właśnie badaniem stosunkowo nowym lepiej zrobić później ze względu na problemy z frakcją płodu . Osobiście robiłam panoramę najbardziej "dokładny " jeśli chcesz sprawdzić więcej wad Nifty Pro można jeszcze robić VERAgene ,VERACITY dłużej na rynku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 11:40

Eden lubi tę wiadomość

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 08.06 .2026 ⏳
    preg.png
  • Eden Znajoma

Wysłany: 4 czerwca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria● wrote:
    Witaj .Sama sporo czytałam na ten temat Felia Test jest właśnie badaniem stosunkowo nowym lepiej zrobić później ze względu na problemy z frakcją płodu . Osobiście robiłam panoramę najbardziej "dokładny " jeśli chcesz sprawdzić więcej wad Nifty Pro można jeszcze robić VERAgene ,VERACITY dłużej na rynku

Dzieki, o tym nawet nie słyszałam, trudny wybór!

🙎🏻‍♀️40 🙍🏻35

08.25 💔 5/6 tc 🏥

09.2025 - 01-2026 In vitro x3 w klinice Fertina 😖
    -> 03.2026 zmiana kliniki na KrakOvi 😍

04.2026 Dwie kreski !!
    05.2026 Serduszko ❤️
  • Mimi7 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja robiłam felia test, wyniki po niecałym tygodniu. Mój ginekolog też nie znał wcześniej tego testu, ale bardzo się nim zainteresował, głównie ze względu na jego szeroki zakres i aktualnie wprowadził go do oferty w swoim gabinecie 😉

Eden lubi tę wiadomość

👩🏻 31 👱🏻‍♂️ 33

❌AMH 0,43, niedoczynność tarczycy
    ❌obniżone parametry nasienia

IVF
    04.08.25 start stymulacji
    16.08.25 punkcja: 3🥚→ 2MII → ❄️ 3.2.2
    14.10.25 transfer
    6dpt 34, 8dpt 112, 10dpt 299, 13dpt 933, 20dpt 16369
    27dpt jest ❤️🥹 CRL 0,7 cm
    7+6 CRL 1,53 cm, 9+5 CRL 3,1 cm, 11+4 CRL 5,21 cm, 12+4 CRL 6,91 cm, 15+6 158g, 18+6 285g, 21+6 505g, 25+4 973g, 29+5 1608g, 31+4 2190g, 33+6 2550g, 35+6 3150g

08.12.25 FeliaTest - zdrowa dziewczynka 🩷🥹✨
    22.12.25 I prenatalne - ryzyka niskie ✅
    25.02.26 połówkowe ✅
    04.05.26 III prenatalne ✅

preg.png
  • Magnes Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja też robiłam Felia Test, planowo miałam robić Nifty ale pani konsultantka mnie namówiła. Podobno to nie jest nowy test, ale zmieniono jego nazwę, gdzie wcześniej nazywał się Prenatal Test Dna. Ja miałam pobierana krew w czwartek i wyniki w poniedziałek za 1,5 tygodnia więc u mnie delikatnie się przesunęło.

👫 30&33
    02.2019 🤱🩵
    01.25 💔 (8 tydz.)
    04.25 cb 💔

27.06 ⏸️
    Będzie dziewczynka 🩷
    21.10 połówkowe - 430 g cudu 💞

event.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ