Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Torbiel 5 cm ciąża 5 tydzień
Odpowiedz

Torbiel 5 cm ciąża 5 tydzień

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ann22 Znajoma

Wysłany: 13 grudnia 2019, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Jestem w 5 tc tak więc sam początek, i mam 5 cm torbiel na lewym jajniku. Mam prowadzić oszczędny tryb życia i uważać, cizki to temat gdy ma się w domu 3 latke, ake większości czas staram się leżeć i odpoczywać, a jednocześnie martwię się. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i wszystko dobrze się skończyło?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja byłam w takiej sytuacji. Szybko się wchłonęła i nie było żadnych problemów. Tylko stresu się przez to najadłam.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na samym początku ciąży miałam torbiel 10 cm na prawym jajniku i 2 latka w domu. Na USG I trymestru w 12tc nie było już po niej śladu :) także nie martw się :)

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie. Startowałam z torbielą bo już widzieli to dokładnie przy zabiegu pick up, miałam in vitro. I przy transfrze zarodka lekarz powiedział że nie ma co się marwtić ale sprawdzic już po porodzie.

age.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam również 5cm torbiel w 5 tyg ciąży,na usg w 12 nie było jej już widać. Mój synek skonczył właśnie 3 tygodnie :) także bądz dobrej myśli. W domu mam 4latkę i przez całą ciążę nie nosiłam jej. A tak normalnie funkcjonowałam, pracowałam (biuro) do końca 8 miesiąca.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ale dużo większą (w stopce wymiary) 🙈
    Także Twoja to malutka i powinna się wchłonąć.
    U mnie ze względu na wymiary była operacja w 12 tc i jak widać szczęśliwe zakończenie

• Ann22 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź, podniosłyście mnie na duchu.23.12 kolejne usg już się nie mogę doczekać. Trzymajcie kciuki aby było wszystko dobrze.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ