X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Toruń i okolice - ginekolog
Odpowiedz

Toruń i okolice - ginekolog

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, byłam bardzo zadowolona, to było nasze pierwsze usg przez brzuszek, był mąż przy nim i doktor po sprawdzeniu wszystkiego stwierdził już w 13 tc, że na jego oko, to będzie dziewczynka i tak już zostało :) Test Pappa też wyszedł dobrze, nawet bardzo dobrze, także polecam w matopacie :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza zapanowała:), więc wymyśliłam pytanie - kto wystawia zaświadczenie o ciąży gin, zwykły lekarz, położna, nie mam jeszcze karty ciążowej na drugiej wizycie będzie założona, a mam ostatnio dziwne sytuacje w pracy i może wyjść, że okoliczności zmuszą mnie do szybszego poinformowania o owym stanie, ale jak na razie nie mam nic

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze jedno, macie już 30 tygodni ciąży za sobą, więc i duże doświadczenie :) pisałyście, że każda z Was chodzi do lekarza, który pracuje w szpitalu, jak to w praktyce wychodzi, korzysta się na tym, jest łatwiej dostać się w razie do szpitala i łatwiej z decyzjami dotyczącymi samego porodu ...

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 19 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o zaświadczeniu nic nie wiem, nie było mi potrzebne, ale chyba lekarz ??
    A co do lekarza, który pracuje w szpitalu, no to okaże się po porodzie dopiero czy to jest pomocne. Ja usg połówkowe miałam w szpitalu zrobione za darmo, dzięki mojej lekarce, a tak to żadnych plusów nie widzę, może jeszcze to, że pracuje na patologii ciąży, więc mnie uspokaja jeśli chodzi o moje dolegliwości i nie faszeruje mnie lekami na byle co.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to db, warto mieć zaufanego lekarza. My zanim zaczęliśmy starania, a w rodzinie była akurat ciężarna, która chodziła do gina z szpitala, mówiła, że jest lepiej z przyjęciem i podobno traktowaniem, trafiła w ostatnim miesiącu na patologię, więc lekarz miał ją na oku, nie była anonimowa. Mi z kolei w matopacie po pytaniu czy jest u nich porodowka (nie ma), myślę sobie.. w razie problemow i leżenia w szpitalu jest to db, gdy lekarz prowadzący jest na miejscu, dostałam odp - poród trwa 3-4 dni, hmm tylko czy tak będzie heh:D

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się akurat nie sugerowałam tym czy lekarz pracuje w szpitalu. Moja gin (dr Marchwińska-Palacz) pracuje chyba na Bielanach (ale nie wiem), a ja będę rodzić w szpitalu Chełmży. Jest tu chyba 4 czy 5 lekarzy i dość małe prawdopodobieństwo, że trafię akurat z porodem na dyżur "mojego lekarza". No chyba, że planowana będzie cesarka - wtedy to co innego. Ale jeśli chodzi o lekarza to ja jeszcze raz z całego serca poledacm dr Marchwińską. Z powodu poprzedniej straconej ciąży i kłopotów z obecną przewinęłam się przez wielu lekarzy i ona moim zdaniem jest najlepsza: najbardziej kompetentna, konkretna, najsympatyczniejsza, ludzka i empatyczna, a to ważne przy rozchwianej emocjonalnie ciężarnej. I poświęca swoim pacjentkom tyle czasu ile trzeba, a nie szybko szybko, bo następni czekają. Zawsze wysłucha, odpowie i ma super sprzęt w gabinecie :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png

Wysłany: 19 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka do niej chodziła, była równie zadowolona jak Ty :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak wasze brzuszki. Ja zdecydowalam się na pozostaniu u wojtynka, byliśmy teraz na wizycie w 10t i 3d, widać bylo juz rączki i paluszki, głowke, nóżki, brzuszek, poza tym już określił płeć dziecka, że wygląda na dziewczynkę :)maluch ma 4 cm, dodatkowo za 2 tygodnie idziemy na wizytę usg genetyczną, a w tym tygodniu pobieram krew pod kątem papa i bhcg, tak się zastanawiam Karola kiedy dostaje się wyniki z badań krwi i usg, to trwa jakiś czas?

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W matopacie te wyniki będą już w karcie, nie dostajesz ich do ręki, tylko na następnej wizycie wyniki zostaną omówione :) Powodzonka!

U nas Wojtynek w 13+1 tc już określił dziewczynkę, później moja lekarka tylko to potwierdzała :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a u nas już określił bez oczywiście 100% pewności w 10t i 3d. :) a na usg idę jakoś w 13t 5d, dzisiaj chciałam zrobić badanie krwi, ale babeczki stwierdziły w laboratorium, że za wcześnie bo to musi byś wraz z usg w przeciągu tygodnia a mi tu wyszło by ponad 1,5, więc idę w poniedziałek

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a jak Twoje samopoczucie na tym etapie ciąży

f2w3tqywlcgkfgv6.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ