X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Udało sie wygrać z pco!
Odpowiedz

Udało sie wygrać z pco!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie (przyszłe) mamy (które miały stwierdzone pco) podzielcie sie informacjami jak udało sie wam je pokonac i zajść w ciaze. Piszcie proszę wg schematu.
    Wiek (w momencie zajścia w ciaze)
    Ile miesięcy sie staralyscie
    Jakie leki bralyscie, w jakiej dawce (w udanym cyklu)
    Jakie suplementy/ziola bralyscie, w jakiej dawce (w udanym cyklu)
    Jakie ewentualne zabiegi przeszlyscie podczas starań (laparo, hsg, iui, ivf itp.)
    Ewentualne uwagi, porady dla tych co ciagle sie starają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:51

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zaczne ja ;-) pco czyli policystyczne jajniki to nie wyrok i jestem tego przykladem. Mam corke 4 latka i teraz jestem w ciazy (jutro zaczynam 14 tydzien).
    Statania w miesiacach: 3 cykl staran i teraz 4 cykl staran;
    Leki: pierwsza ciaza - Nic; teraz - duphaston na regulacje cyklu (od 16 dc do 25dc);
    Inofolic przez trzy miesiace - po 3 miesiacach wyrazne zmniejszenie pecherzykow!
    Mysle ze pomogly tez wczasy nad Polskim morzem i wyluzowanie sie. Dwa tyg. po wczasach test pozytywny!
    Nie bralam ziol nie mialam zabiegow. Tsh w normie.
    Powodzenia dziewczyny, terzymam kciuki bo wszystko jest mozliwe. Tylko to myslenie o ciazy tworzy blokade - takbuwazam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 14:49

Agi83 lubi tę wiadomość

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt już sie więcej nie wypowie...?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się dołączę jako świeżynka :-)

Mam 28 lat.
    Staramy się od czerwca (tego) 2014 roku.
    W udanym cyklu z leków stałych: euthyrox 50 - 1 tabletka 1h przed jedzeniem, bromergon 2x1/2 tabletki i luteina (chociaż niepotrzebnie) 2x2 tabletki od 24 do 30 dc.
    Wcześniej euthyrox j.w., bromergon 1x1/2 (poprosiłam o zwiększenie dawki) i luteina od 16 do 25 dc, ale okazało się chyba, że owu mam później - 23 dc w szczęśliwym cyklu.

Z suplementów - dostałam Inofolic 2x1 saszetka, który genialnie pomógł na pracę jajników! Na własną rękę dokupiłam olej z wiesiołka (brany do wykrycia owulki) i magnez (MBE) od "zawsze" przez cały cykl, bo po nim nie chce mi się tak słodkiego. Kilka dni również małe odkwaszanie organizmu octem jabłkowym - 1-2 łyżki na szklankę wody rano przed jedzeniem.

Uwagi i porady? Mierzyć temperaturę i robić testy owu (chociaż nie przez cały miesiąc ;-)). Kochać się z miłości, a nie dla robienia dziecka. Najlepiej co drugi dzień, bo ponoć to dobre na nasienie (ale można i częściej). Pozytywnie się nastawić. Ja od początku cyklu miałam przeczucie, że to właśnie ten będzie, potem tylko się nasilało. Już po owu ściągnęłam i ustawiłam aplikacje ciążowe w telefonie :-) Od początku też głaskałam się po brzuszku i powtarzałam "bąbelku niedługo tu będziesz" :-) Może to głupie, ale ja lubię wierzyć w siłę przyciągania :-)

Agi83 lubi tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam i ja.
    Wiek - 27 lat i niecałe 2 lata starań.
    W szczęśliwym cyklu brałam 2x1 Symletrol, 2x1 Glucophage, 1x1 Encorton i 2 saszetki Inofolic. Dodatkowo mierzenie temperatury i testy owulacyjne (potwierdzona owulacja w 18dc).
    Podczas leczenia przeszłam laparoskopię jajników z drożnością jajowodów (nie wiem tylko czy potrzebnie, bo w ciążę zaszłam ponad rok po zabiegu).

Polecam walczyć i nie załamywać się:) Połową sukcesu jest też dobry lekarz. Mi w końcu udało się dzięki Klinice Angelius w Katowicach.

Agi83 lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ingebjorg Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja też się dopiszę ku pokrzepieniu serc starających się PCO-wiczek :)

Obecnie jestem w 27 tc i to moja druga ciąża - pierwsza w 2007 r. Mam 30 lat i stwierdzone PCO.

Z pierwszą ciążą staraliśmy się 9 miesięcy i w pierwszym cyklu z CLO się udało.
    Z drugą ciążą było trudniej bo staraliśmy się ponad dwa lata. Ostatni rok intensywnego leczenia w klinice leczenia niepłodności Gameta.
    Przed szczęśliwym cyklem było 6 cykli na clo, bromergonie, ziołach o. sroki nr 6 i hsg (wyszło ok). Mieliśmy podejść do inseminacji ale byliśmy już tak zmęczeni i zniechęceni, że daliśmy sobie spokój. Postanowiliśmy 3 miesiące wakacyjne odpocząć i we wrześniu podejść do inseminacji. Jedyne co zaczęłam robić to stosować dietę na PCO. Zaczęłam ją miesiąc przed zajściem w ciążę.
    Jak odstawiłam wszystkie leki (łącznie z kwasem foliowym), przestałam myśleć o ciąży, pojechałam na urlop to po 5 dniach od spodziewanego terminu miesiączki na teście były dwie kreski :)

kami1, Agi83 lubią tę wiadomość

relganli06k8eu81.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny zapraszam Was do naszej grupy na facebooku https://www.facebook.com/groups/892213587475132/ o naszym pcos, grupa jest zamknięta więc możecie czuć się tam bezpiecznie,wasi znajomi z fb nie widzą kiedy i co piszecie...dziewczyny piszą tam o sobie,pytają jak i doradzają w grupie raźniej,można przeczytać tam o naszych historiach a co do mnie:
    wiek 22lata,staraliśmy się prawie dwa lata,w udanym cyklu brałam eutyhyrox 25, piłam dwa razy dziennie inofolic(od marca),witamina b6,d i magnez,rada dla starających się warto porobić badania hormonalne i wyregulować miesiączke,zrzucenie paru kilo też dużo daje,dieta o niskim indeksie glikemicznym branie witamin,rzucenie palenia mi to pomogło:)

Agi83 lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • bunia211 Znajoma

Wysłany: 7 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja mam 25 lat, od 9 miesięcy się staraliśmy, ale od ok 4-5 miesięcy wiem o PCO i od razu brałam siofor 850 od początku kiedy się dowiedziałam następnie lutke na wywolanie okresu i dodatkowo clo i dupek. To był mój 2 cykl z clo w którym po owulacji nie brałam dupka po czym w 14 dc nie było owulacji natomiast dużo pecherzykow, i lekarz powiedział ze w najbliższych dniach raczej jej nie będzie, przyszla jednak niespodziewanie w 20 dc i w sumie odpuściliśmy sobie bo 16 maja wylatulemy do turcji i tu taka niespodzianka jestem w 7 tc. Teraz mam dodatkowo dupek i lutka w razie wu i 11 maja na usg:) już się doczekać nie umiem tylko boję się co mi powie na ten lot, co wy o tym śadzicie?? czytałam wiele forum i dużo dzierwczyn leciało i nic się nie stało nawet lekarze się wypowiadali ze prędzej się tu cos by stało niż w czasie lotku ale ten strach jednak jest co powie :(.:(.

cdb5db382fd1ec8eb4332e3b7e703aac.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

bunia211
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ