Urząd Pracy a ciąża
-
Czesc! Pisze tutaj bo moze ktoras z Was byla lub jest w takiej sytuacji co ja i ma wieksze pojecie na ten temat.
Od wrzesnia/pazdziernika jestem zarejestrowana w urzedzie pracy. Pobieram zasilek dla bezrobotnych i niby mam go do lutego. No ale zaszlam w ciaze jestem w 13 tygodniu. Wczesniej nie mialam zadnych propozycji pracy ze wzgledu,ze mam.male dziecko, ale babka z UP powiedziala,ze przy kolejnym spotkaniu cos mi zaproponuja. I teraz moje pytanie czy od ginekologa mam wziac jakies zaswiadczenie,ze jestem w ciazy,zeby zadnych ofert mi nie dawali, czy trzeba bedzie przynosic jakies zwolnienia?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cinnila ja bylam w ciąży i bralam zasiłek.jak lekarza zapytałam o zwolnienie lub zaświadczenie do urzędu to oczy otwierali ze nigdy czegoś takiego bezrobotnym nie wystawiali.w UP tez twierdzili ze niepotrzebne mi to a ja jako osoba poszukujaca pracy nadaje sie i mogą mnie kierować.Jedyne co pewne jest to to ze i tak nikt w ciąży cie nie zatrudni wiec luzik.tyle tylko ze łazić będziesz musiała.
Szkoda tylko ze nie urodzisz podczas pobierania zasiłku bo wtedy przedłużyłby ci sie o rok czasu i w dodatku byloby to więcej bo od stycznia zmienia sie na kwotę 1000zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:00
-