X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Urząd Pracy a ciąża
Odpowiedz

Urząd Pracy a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Pisze tutaj bo moze ktoras z Was byla lub jest w takiej sytuacji co ja i ma wieksze pojecie na ten temat.
    Od wrzesnia/pazdziernika jestem zarejestrowana w urzedzie pracy. Pobieram zasilek dla bezrobotnych i niby mam go do lutego. No ale zaszlam w ciaze jestem w 13 tygodniu. Wczesniej nie mialam zadnych propozycji pracy ze wzgledu,ze mam.male dziecko, ale babka z UP powiedziala,ze przy kolejnym spotkaniu cos mi zaproponuja. I teraz moje pytanie czy od ginekologa mam wziac jakies zaswiadczenie,ze jestem w ciazy,zeby zadnych ofert mi nie dawali, czy trzeba bedzie przynosic jakies zwolnienia?

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że jeśli pobierasz zasiłek to normalnie będziesz musiała dostarczać zwolnienia, ale najlepiej byłoby zadzwonić i zapytać.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienia musisz pobierac

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzien mam usg prenatalne, a za dwa podpis w zusie. Myslicie,ze powinnam to zalatwic przed podpisem? Czy na razie jako niedoswiadczona przyniesc tylko zaswiadcznie o ciazy?

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpis w zusie czy w up ?

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urzad Pracy. Mysle o jednym, pisze o drugim... :-/

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to przy najbliższej wizycie poproś lekarza o zwolnienie i zanieś do urzędu.

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reszta lekarz na pewno bedzie wiedziec co w takiej sytuacji ma zrobic, prawda? ;-)

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy obowiązkiem lekarza jest to wiedzieć. to Ty pobierasz zasiłek więc Ty musisz przedstawić zwolnienie jako że nie jesteś zdolna do podjęcia pracy, a ubezpiecza Cię UP. Pamiętaj żeby mieć NIP swojego urzędu.

• Wendy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnila ja bylam w ciąży i bralam zasiłek.jak lekarza zapytałam o zwolnienie lub zaświadczenie do urzędu to oczy otwierali ze nigdy czegoś takiego bezrobotnym nie wystawiali.w UP tez twierdzili ze niepotrzebne mi to a ja jako osoba poszukujaca pracy nadaje sie i mogą mnie kierować.Jedyne co pewne jest to to ze i tak nikt w ciąży cie nie zatrudni wiec luzik.tyle tylko ze łazić będziesz musiała.

Szkoda tylko ze nie urodzisz podczas pobierania zasiłku bo wtedy przedłużyłby ci sie o rok czasu i w dodatku byloby to więcej bo od stycznia zmienia sie na kwotę 1000zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 10:00

pmzt5tj.png

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy no niestety, ja nawet nie wiedzialam,ze z UP cos takiego przysluguje. Domyslam sie,ze ciezarnej nikt nie zatrudni, z reszta ja sie nie nadaje,zeby isc na staz czy gdziekolwiek bo w tej ciazy sie kiepsko czuje.

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ