X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wady letalne
Odpowiedz

Wady letalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich,
    szukałam ale nie znalazłam na forum wątku poruszającego ciężki temat wad letalnych płodu (bardzo nie lubię tej nazwy).
    Wady letalne nie muszą wiazać się bezpośrednio z wyrokiem śmierci dla dziecka. U nas niestety właśnie tak było. Zdarzyło się to 10 miesięcy temu. Uważam ze rodzice których dotyka ten problem powinni się wspierać.
    W 5 miesiącu ciąży u mojego Leosia odkryto obustronną agenezję nerek. W prawdzie nie od razu było wiadomo że nie ma obu nereczek, dlatego też spędziłam w szpitalu wiele dni. Przeszliśmy z maleństwem trzy amnioinfuzje, mieliśmy wiele konsultacji z różnymi lekarzami, przeszliśmy nawet badanie rezonansem magnetycznym i zawsze wynik był ten sam. Zdrowych nerek brak ale jest cień cienia szansy ponieważ widać "coś" w miejscu lewej nereczki. Walczyliśmy więc. To co przechodziliśmy to temat na bardzo długą opowieść w której przeplatały się skrajne emocje- od szczęścia przez wzruszenie aż po rozpacz rozrywającą serce. I tak w styczniu urodził się mały LEOŚ. Był pięknym dużym jak na moment rozwoju chłopcem. Był z nami niestety tylko cztery godziny które spędził z moim mężem. Ja niestety musiałam leżeć na oddzielnej sali po zabiegu cesarskiego cięcia. Leoś odszedł jeszcze tego samego dnia i teraz gdy zbliża się jego święto- dzień wszystkich świętych dotarło do mnie że nie miałam możliwości rozmowy z kimś kto też to przechodził, a wiem że takie wsparcie może się przydać każdemu. Jestem w stanie juz teraz odpowiedzieć na wszystkie pytania które mogą się wiązać z ciążą, walką, nadzieją i porodem a także pogrzebem. Teraz staramy się o rodzeństwo dla naszego Aniołka. Wiemy że nasz synek gdzieś tam na nas czeka :)

frutka. lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłam w takiej sytuacji, ale z całego serca Ci życzę, aby udało Ci się spełnić marzenie o macierzyństwie.

Duzaa lubi tę wiadomość

f2w3flw16652lysf.png
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj byłam w takiej sytuacji jak ty mój Tymuś dał nam 18godzin swojego życia miał inna wadę od twojego Leosia ale nie to jest ważne w tym momencie mnie również ciężko było mówić bo każdy mówił że rozumie, a tak na prawdę nikt nie wiedział co czuje i przeżywam. Jestem w kolejnej ciąży która nas zaskoczyła(nie chciałam już podejmować się kolejnej ciąży że strachu o powtórkę) jestem w 13 tyg zaraz zaczną się badania a ja już strasznie się boję jest to straszne uczucie zamiast radości z ciąży jest jedna wielka obawa czy tym razem będzie dobrze czy będzie tak samo w tym tygodniu będziemy wykonywać badanie Maternit genome aby zbadać wszystkie geny dzidziusia i mam nadzieję cieszyć się dalej spokojnie ta ciąża. Pozdrawiam cie gdybyś jeszcze tu zajrzała możemy pogadać wiem, że w takim przypadku jak nasz mam które straciły swoje dzieci jest ważna rozmowa z kimś kto na prawdę może to zrozumieć.

Duzaa lubi tę wiadomość

malinka26
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam współczuję. Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić co przeżyłyście i co czujecie. Sama nie byłam w takiej sytuacji. Co prawda walczyłam o każdy dzień w brzuchu dla swojego syna ale u nas mimo wcześniactwa wszystko skończyło się dobrze. Ze swojej strony trzymam kciuki aby te ciążę które macie teraz były bez problemów a dzieciaczki urodziły się śliczne i zdrowe :)

Duzaa lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka26 wrote:
    Witaj byłam w takiej sytuacji jak ty mój Tymuś dał nam 18godzin swojego życia miał inna wadę od twojego Leosia ale nie to jest ważne w tym momencie mnie również ciężko było mówić bo każdy mówił że rozumie, a tak na prawdę nikt nie wiedział co czuje i przeżywam. Jestem w kolejnej ciąży która nas zaskoczyła(nie chciałam już podejmować się kolejnej ciąży że strachu o powtórkę) jestem w 13 tyg zaraz zaczną się badania a ja już strasznie się boję jest to straszne uczucie zamiast radości z ciąży jest jedna wielka obawa czy tym razem będzie dobrze czy będzie tak samo w tym tygodniu będziemy wykonywać badanie Maternit genome aby zbadać wszystkie geny dzidziusia i mam nadzieję cieszyć się dalej spokojnie ta ciąża. Pozdrawiam cie gdybyś jeszcze tu zajrzała możemy pogadać wiem, że w takim przypadku jak nasz mam które straciły swoje dzieci jest ważna rozmowa z kimś kto na prawdę może to zrozumieć.
    Witaj przykro mi że też Cię to spotkało ale gratuluję kolejnej ciąży! Teraz trzeba się tylko cieszyć ja starałam się nie myśleć o możliwości powtórki na początku a teraz już wiem że wszystko jest ok przynajmniej na razie i tego też Tobie życzę! Mamy już małych opiekunów tam na górze.ktorzy nie dadzą rodzeństwu krzywdy zrobić ;)

oar89jcggibdab41.png
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak masz rację mamy swoich opiekunów którzy nie pozwolą zrobić krzywdy wykonaliśmy badania i wiemy że będzie to zdrowa córeczka, mimo wszystko jakieś obawy jeszcze pozostają i strach czy wszystko jednak będzie dobrze ale mamy nadzieję bo wiemy że nasz aniołek jest blisko nas

Duzaa lubi tę wiadomość

malinka26
  • Monika_DM Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie potrafię sobie nawet wyobrazić co przeżylyście. Mam nadzieję, i mocno trzymam kciuki za to żeby Wasze drugie dzieciaczki były pełne zdrowia i przynioslywam podwójne szczęście.

Duzaa Twój Leos urodził się w urodziny mojego synka, tym bardziej czuje poruszenie.

To nie powinno spotkać żadnych rodziców i żadnego malucha. Trzymam za Was mocno kciuki.

Duzaa lubi tę wiadomość

n9b5huo.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dziękujemy za słowa wsparcia. Fakt nikogo nie powinno to spotkać bo większego bólu nie ma. Jednak teraz mamy kogoś kto nad nami czuwa. Nad nami i nad swoim braciszkiem który już niedługo przyjdzie na świat :)
    Zawsze już będziemy tęsknić za Leosiem

oar89jcggibdab41.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ