X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Waga dziecka 24 tydzien
Odpowiedz

Waga dziecka 24 tydzien

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosicza Debiutantka

Wysłany: 28 września 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa i moja młoda waży w 24 tygodniu 624 gramy ..Ginekolog powiedzial,że jest to dolna norma .Jak waga waszych dzieciaczków wyglądała w tym tygodniu ?Trochę się martwię,że to mało. Będę wdzięczna za odpowiedź.

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🥰
    U mnie młody w 25+1 ważył 707 g i też był w dolnej granicy, ale w normie. Był 4-5 dni do tyłu względem rówieśników. Ale ginekolog mówiła, że najważniejsze, że wszystkie wymiary są równomierne i ważne, by po prostu kontrolować na wizytach przyrost wagi, żeby był miarowy.
    Kolejną wizytę mam w ta środę więc mam nadzieję że synek podrósł i jest wszystko dobrze.
    Może po prostu nasze dzidziony będą z tych mniejszych i można się pocieszyć tym, ze będzie łatwiej może urodzić 😅☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2024, 13:44

Gosicza lubi tę wiadomość

• Gosicza Debiutantka

Wysłany: 28 września 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksia199825 wrote:
    Hej 🥰
    U mnie młody w 25+1 ważył 707 g i też był w dolnej granicy, ale w normie. Był 4+5 dni do tyłu względem rówieśników. Ale ginekolog mówiła, że najważniejsze, że wszystkie wymiary są równomierne i ważne, by po prostu kontrolować na wizytach przyrost wagi, żeby był miarowy.
    Kolejną wizytę mam w ta środę więc mam nadzieję że synek podrósł i jest wszystko dobrze.
    Może po prostu nasze dzidziony będą z tych mniejszych i można się pocieszyć tym, ze będzie łatwiej może urodzić 😅☺️

Dziękuję Aleksia za odpowiedź:) Pozostałe parametry u młodej w normie .Także zobaczymy jak na kolejnej wizycie to będzie wyglądać:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ