X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Warszawa - poród, szkoła rodzenia i inne polecajki
Odpowiedz

Warszawa - poród, szkoła rodzenia i inne polecajki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Korki Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Hej! No ja właśnie zaczęłam się zastanawiać
    Nad Inflancka :-)
    Dawno rodziłaś ?
    Ja tam chodzę prowadzić ciążę i robi ogólnie super wrażenie. I też czytam dużo dobrych opinii na tej wspomnianej tu grupie z fb. Tylko ostatecznie tam nie idę bo nie przyjmują ostatniej fazy porodu do wody, a bym chciała jeśli się będzie dało

Wilga27 lubi tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼

Prenatalne 3 17.07

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norkowska wrote:
    A czy któraś z Was rodziła może w Szpitalu św. Rodziny w Warszawie? Mają bardzo dobre opinie i centrum porodów naturalnych, które mnie trochę kusi, ale nie znam nikogo, kto tam rodził. O Południowym też słyszałam dużo dobrego, ale to niestety kawałek od mojego mieszkania, a wolałabym, żeby partner był w miarę pod ręką w razie czego.
    W tym szpitalu nie rodziłam,ale jeśli interesuje Cię poród naturalny to w sw Zofii mają dom narodzin,na podobnej zasadzie jak centrum porodów naturalnych. Byłam na kwalifikacji do domu narodzin, niestety moje dziecko urodziło się wcześniej i nie mogłam tam rodzić, poród skończył się cc,a drugi poród naturalny vbac,ale na zwykłej sali porodowej

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • AnnaMD Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam na Żelaznej 3 lata temu i jestem bardzo zadowolona, mój poród był długi i trudny i był moment że były na sali ze mną 3 położne. Dostałam zzo bardzo szybko, mimo że dużo się działo.
    To zależy też od Ciebie na czym Ci zależy ;) ja bardzo chciałam urodzin SN i dążyłam do tego a w tym szpitalu jest nacisk na to żeby jak najwięcej porodów kończyło się SN i najlepiej bez nacinania (na tym też mi zależało). Poleciłam rodzenie tam też mojej koleżance która chciała SN a ze względu na wagę dziecka wszędzie jej chcieli robić cc i tam urodziła SN.
    Myślę że w innym szpitalu mogłoby się u mnie skończyć cesarka ale że z dzieckiem było wszystko ok to dociągnęliśmy ten poród do końca 😊

Teraz mam bliżej do Południowego a tam rodziło trochę moich koleżanek ostatnio i wszystko zadowolone, ale u mnie jeszcze wcześnie i nie podjęłam ostatecznej decyzji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 23:15

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

starania od 12.2019
    3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane

Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
    27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
    8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799 prog 31
    21 dpt 2,5 mm zarodek
    29 dpt 6 mm zarodek i ❤️ (6+3)
    9+3 2,8 cm człowieka :)
    12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
    06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️

age.png

Powrót po rodzeństwo.
    Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
    23.04.25 Transfer 4.2.2
    4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
    6+1 zarodek i ❤️
    8+4 2 cm i ❤️ 169/min
    12+4 nifty i prenatalne ok 🩵
    preg.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 14 lipca, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam teraz 4.07 w Praskim SN i to był piękny poród: cały plan został uwzględniony, bez nacinania, z ochroną, zzo bez gadania. Większość porodu spędziłam we dwoje z mężem. Opieką super - bardzo dyskretna. Szkoła rodzenia też w Praskim i jak dla mnie spoko - jedynie zajęcia z psycholożką średnie, ale cała reszta przydatna.

preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 14 lipca, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Ja byłam na szkole rodzenia u państwa Ekielskich, zajęcia są przy Wileniaku.
    Rodziłam na Żelaznej w połowie maja przy pełnym oblozeniu i nie polecam.

Oo a co było nie tak? Za mało personelu na tyle rodzących?

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka
    16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
    21.07 2prenatalne 🩷
    30 07 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan

preg.png
  • ag.niema Nowa

Wysłany: 17 lipca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, też jestem na etapie decyzji co do szpitala i położnej - za to (chyba!) jestem już za etapem paniki :)

Generalnie rozpytałam absolutnie wszystkie koleżanki, bliższe i dalsze, gdzie rodziły i obraz jaki się z tego wyłania jest taki: o każdym szpitalu słyszałam i dobre i złe historie, ale każdy dał radę nawet w tych trudniejszych sytuacjach. Można oszaleć! :) Natomiast to co wydaje mi się, że jest ważne, to żeby znaleźć coś fajnego zarówno pod kątem położnych (z opcją prywatnej, jeśli ktoś się decyduje), jak i kadry lekarskiej. Ponoć nie we wszystkich szpitalach idzie to w parze.

Padało pytanie o MSWiA - slyszałam o nim świetne opinie co do lekarzy, mają bardzo mocną kadrę wraz z profesorem kiedyś pracującym na Starynkiewicza.

A co do wózków to też zamówiliśmy z Bryki Smyka na Wilanowie. Oni mają fajną opcję odkupienia zakupionego u nich wózka w ciągu dwóch lat, jeśli kupuje się nowy (średnio za 40-50% ceny). Dla nas ekstra, bo nie jestem w stanie przewidzieć, czy będziemy mieli czas na próbę sprzedaży samodzielnie.

Warszawa

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag.niema wrote:
    Hej, też jestem na etapie decyzji co do szpitala i położnej - za to (chyba!) jestem już za etapem paniki :)

Generalnie rozpytałam absolutnie wszystkie koleżanki, bliższe i dalsze, gdzie rodziły i obraz jaki się z tego wyłania jest taki: o każdym szpitalu słyszałam i dobre i złe historie, ale każdy dał radę nawet w tych trudniejszych sytuacjach. Można oszaleć! :) Natomiast to co wydaje mi się, że jest ważne, to żeby znaleźć coś fajnego zarówno pod kątem położnych (z opcją prywatnej, jeśli ktoś się decyduje), jak i kadry lekarskiej. Ponoć nie we wszystkich szpitalach idzie to w parze.

Padało pytanie o MSWiA - slyszałam o nim świetne opinie co do lekarzy, mają bardzo mocną kadrę wraz z profesorem kiedyś pracującym na Starynkiewicza.

A co do wózków to też zamówiliśmy z Bryki Smyka na Wilanowie. Oni mają fajną opcję odkupienia zakupionego u nich wózka w ciągu dwóch lat, jeśli kupuje się nowy (średnio za 40-50% ceny). Dla nas ekstra, bo nie jestem w stanie przewidzieć, czy będziemy mieli czas na próbę sprzedaży samodzielnie.

Tak zdecydowanie można oszaleć i na każdy szpital znajdzie się dużo świetnych jak i fatalnych traumatycznych opinii..
    Ja po wstępnym rekonesansie skłaniam się w stronę Inflanckiej, ale z prywatną położną. Zobaczymy czy to się nie zmieni 🙃

Co do wózków, muszę koniecznie się wybrać do tego sklepu o którym mówisz, fajna opcja

ag.niema lubi tę wiadomość

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳

preg.png
  • ag.niema Nowa

Wysłany: 17 lipca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra, o Inflanckiej też słyszałam dobre opinie! Jest u mnie na drugim miejscu, za Szpitalem św. Rodziny na Madalińskiego (też z prywatną opieką okołoporodową) - tu mamy po prostu dużo bliżej ;)

Dobrą opcją są spacery po szpitalach, trochę się człowiek oswaja z tym jak ten szpital wygląda, jak wygląda oddział, w jaki sposób położna opowiada o porodzie etc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 11:56

Wilga27 lubi tę wiadomość

Warszawa

preg.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Madalińskiego akurat mam daleko więc wzięłam pod uwagę te bliżej :)

Idę na spacer w sierpniu więc sprawdzę co i jak

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳

preg.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ