Warszawa - poród, szkoła rodzenia i inne polecajki
-
WIADOMOŚĆ
-
Wilga27 wrote:Hej! No ja właśnie zaczęłam się zastanawiać
Nad Inflancka
Dawno rodziłaś ?Wilga27 lubi tę wiadomość
03.2021 synek 👦🏼
🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼
Prenatalne 3 17.07
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Norkowska wrote:A czy któraś z Was rodziła może w Szpitalu św. Rodziny w Warszawie? Mają bardzo dobre opinie i centrum porodów naturalnych, które mnie trochę kusi, ale nie znam nikogo, kto tam rodził. O Południowym też słyszałam dużo dobrego, ale to niestety kawałek od mojego mieszkania, a wolałabym, żeby partner był w miarę pod ręką w razie czego.
-
Ja rodziłam na Żelaznej 3 lata temu i jestem bardzo zadowolona, mój poród był długi i trudny i był moment że były na sali ze mną 3 położne. Dostałam zzo bardzo szybko, mimo że dużo się działo.
To zależy też od Ciebie na czym Ci zależyja bardzo chciałam urodzin SN i dążyłam do tego a w tym szpitalu jest nacisk na to żeby jak najwięcej porodów kończyło się SN i najlepiej bez nacinania (na tym też mi zależało). Poleciłam rodzenie tam też mojej koleżance która chciała SN a ze względu na wagę dziecka wszędzie jej chcieli robić cc i tam urodziła SN.
Myślę że w innym szpitalu mogłoby się u mnie skończyć cesarka ale że z dzieckiem było wszystko ok to dociągnęliśmy ten poród do końca 😊
Teraz mam bliżej do Południowego a tam rodziło trochę moich koleżanek ostatnio i wszystko zadowolone, ale u mnie jeszcze wcześnie i nie podjęłam ostatecznej decyzji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 23:15
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
starania od 12.2019
3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799 prog 31
21 dpt 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i ❤️ (6+3)
9+3 2,8 cm człowieka
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️
Powrót po rodzeństwo.
Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
23.04.25 Transfer 4.2.2
4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950
6+1 zarodek i ❤️
8+4 2 cm i ❤️ 169/min
12+4 nifty i prenatalne ok 🩵
-
Ja rodziłam teraz 4.07 w Praskim SN i to był piękny poród: cały plan został uwzględniony, bez nacinania, z ochroną, zzo bez gadania. Większość porodu spędziłam we dwoje z mężem. Opieką super - bardzo dyskretna. Szkoła rodzenia też w Praskim i jak dla mnie spoko - jedynie zajęcia z psycholożką średnie, ale cała reszta przydatna.
-
pp2018 wrote:Ja byłam na szkole rodzenia u państwa Ekielskich, zajęcia są przy Wileniaku.
Rodziłam na Żelaznej w połowie maja przy pełnym oblozeniu i nie polecam.
Oo a co było nie tak? Za mało personelu na tyle rodzących?👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
30 07 -> wizyta
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan
-
Hej, też jestem na etapie decyzji co do szpitala i położnej - za to (chyba!) jestem już za etapem paniki
Generalnie rozpytałam absolutnie wszystkie koleżanki, bliższe i dalsze, gdzie rodziły i obraz jaki się z tego wyłania jest taki: o każdym szpitalu słyszałam i dobre i złe historie, ale każdy dał radę nawet w tych trudniejszych sytuacjach. Można oszaleć!Natomiast to co wydaje mi się, że jest ważne, to żeby znaleźć coś fajnego zarówno pod kątem położnych (z opcją prywatnej, jeśli ktoś się decyduje), jak i kadry lekarskiej. Ponoć nie we wszystkich szpitalach idzie to w parze.
Padało pytanie o MSWiA - slyszałam o nim świetne opinie co do lekarzy, mają bardzo mocną kadrę wraz z profesorem kiedyś pracującym na Starynkiewicza.
A co do wózków to też zamówiliśmy z Bryki Smyka na Wilanowie. Oni mają fajną opcję odkupienia zakupionego u nich wózka w ciągu dwóch lat, jeśli kupuje się nowy (średnio za 40-50% ceny). Dla nas ekstra, bo nie jestem w stanie przewidzieć, czy będziemy mieli czas na próbę sprzedaży samodzielnie. -
ag.niema wrote:Hej, też jestem na etapie decyzji co do szpitala i położnej - za to (chyba!) jestem już za etapem paniki
Generalnie rozpytałam absolutnie wszystkie koleżanki, bliższe i dalsze, gdzie rodziły i obraz jaki się z tego wyłania jest taki: o każdym szpitalu słyszałam i dobre i złe historie, ale każdy dał radę nawet w tych trudniejszych sytuacjach. Można oszaleć!Natomiast to co wydaje mi się, że jest ważne, to żeby znaleźć coś fajnego zarówno pod kątem położnych (z opcją prywatnej, jeśli ktoś się decyduje), jak i kadry lekarskiej. Ponoć nie we wszystkich szpitalach idzie to w parze.
Padało pytanie o MSWiA - slyszałam o nim świetne opinie co do lekarzy, mają bardzo mocną kadrę wraz z profesorem kiedyś pracującym na Starynkiewicza.
A co do wózków to też zamówiliśmy z Bryki Smyka na Wilanowie. Oni mają fajną opcję odkupienia zakupionego u nich wózka w ciągu dwóch lat, jeśli kupuje się nowy (średnio za 40-50% ceny). Dla nas ekstra, bo nie jestem w stanie przewidzieć, czy będziemy mieli czas na próbę sprzedaży samodzielnie.
Tak zdecydowanie można oszaleć i na każdy szpital znajdzie się dużo świetnych jak i fatalnych traumatycznych opinii..
Ja po wstępnym rekonesansie skłaniam się w stronę Inflanckiej, ale z prywatną położną. Zobaczymy czy to się nie zmieni 🙃
Co do wózków, muszę koniecznie się wybrać do tego sklepu o którym mówisz, fajna opcjaag.niema lubi tę wiadomość
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
-
Ekstra, o Inflanckiej też słyszałam dobre opinie! Jest u mnie na drugim miejscu, za Szpitalem św. Rodziny na Madalińskiego (też z prywatną opieką okołoporodową) - tu mamy po prostu dużo bliżej
Dobrą opcją są spacery po szpitalach, trochę się człowiek oswaja z tym jak ten szpital wygląda, jak wygląda oddział, w jaki sposób położna opowiada o porodzie etc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 11:56
Wilga27 lubi tę wiadomość
-
Ja na Madalińskiego akurat mam daleko więc wzięłam pod uwagę te bliżej
Idę na spacer w sierpniu więc sprawdzę co i jak👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA