X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wcześniaki 2024/2025
Odpowiedz

Wcześniaki 2024/2025

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolina 26 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie wcześniaków!
    Czy jest tutaj ktoś? Chciałabym się dzielić wiedzą na temat wcześniaków. Urodziłam w 26 tygodniu ciąży. Chciałabym się tutaj nawzajem wspierać 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 11:56

Nati12131 lubi tę wiadomość

• Suprive Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas wczesniaczka z 34 tc, urodzona w czerwcu ;)

• Karolina 26 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprive wrote:
    Hej, u nas wczesniaczka z 34 tc, urodzona w czerwcu ;)

I jak sobie radziła pierwsze doby życia? I jak Ty dawałaś sobie z tym radę? :( byłam dzisiaj pierwszy raz u niego i cały czas płakałam. Jest taki malutki.. tak bardzo się boje, że sobie nie poradzi ..

• AEGO Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    I jak sobie radziła pierwsze doby życia? I jak Ty dawałaś sobie z tym radę? :( byłam dzisiaj pierwszy raz u niego i cały czas płakałam. Jest taki malutki.. tak bardzo się boje, że sobie nie poradzi ..
    Hej, gratuluje i współczuję stresu. Pierwsze odwiedziny są bardzo przejmujące. Samo wejście na neonatologię jest trudne. Przede wszystkim pytaj - lekarzy, położne, nawet studentki wszystko wiedzą jak tam dziecko, co robili, jak sobie radzi, co Ty możesz zrobić, bo domyślam się, że z takim wczesniaczkiem na razie mało. Później powinno być łatwiej wchodzić tam, być z dzieckiem. Może masz możliwość skorzystania w szpitalu z pomocny psychologicznej? Trzymam kciuki za malucha!

age.png
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Pierwsza i druga doba ciezko, cpap, wisiało widomo intubacji nad nami i podanie surfaktantu. Później stopniowa poprawa, powoli schodziliśmy Z tlenu. Mała jak się urodziła miała 2210g , jak zeszły obrzęki to spadła do 1900g. Jak odłączyli tlen tak na prawdę nasza walka to było przybranie na wadze. Ale z racji tego, że to późny wczesniak byłyśmy w szpitalu tylko 13 dni. Na chwilę obecną nie widać po Polci wczesniactwa, ma już prawie 7 miesięcy i 7 kilogramów wagi. Na początku było ciężko, niby ludzie gratulowali a tu strach, nie wiadomo co będzie, ale trzeba myśleć dobrze i pytać, pytać, pytać. Ja na szczęście mogłam być z małą cały czas w szpitalu

• Karolina 26 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety synek zmarł. Serduszko przestało bić 😭

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... Karolina, tak bardzo mi przykro, tak bardzo Was przytulam, tak bardzo... 😢😢😢 Brak mi słów, bo nie ma takich słów.

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Niestety synek zmarł. Serduszko przestało bić 😭
    Ogromnie mi przykro. Nie mam innych słów, ani niczego sensownego do dodania. 😟😢

age.png
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro...

• Nati12131 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro, ja urodziłam córkę w24 tygodniu ciąży, dzis jesteśmy w domu.

• poł. Dominika Nowa

Wysłany: 30 stycznia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Jestem położną i studentką na kierunku Położnictwo II stopnia. Jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej. Prowadzę badania na temat postaw mam wcześniaków wobec ciąży i porodu. Ankieta jest dobrowolna i całkowicie anonimowa.
    Z góry dziękuję chętnym Paniom za udział w badaniu! 😊 Dobrego dnia!
    Link do ankiety:
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeRJUEVqSNCSHOannboBzvZZz0LHHU9l0N4RSO03xgerLC59w/viewform?usp=header

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 18:44

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ