X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wcześniaki 2024/2025
Odpowiedz

Wcześniaki 2024/2025

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolina 26 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie wcześniaków!
    Czy jest tutaj ktoś? Chciałabym się dzielić wiedzą na temat wcześniaków. Urodziłam w 26 tygodniu ciąży. Chciałabym się tutaj nawzajem wspierać 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 11:56

Nati12131 lubi tę wiadomość

• Suprive Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas wczesniaczka z 34 tc, urodzona w czerwcu ;)

• Karolina 26 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprive wrote:
    Hej, u nas wczesniaczka z 34 tc, urodzona w czerwcu ;)

I jak sobie radziła pierwsze doby życia? I jak Ty dawałaś sobie z tym radę? :( byłam dzisiaj pierwszy raz u niego i cały czas płakałam. Jest taki malutki.. tak bardzo się boje, że sobie nie poradzi ..

• AEGO Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    I jak sobie radziła pierwsze doby życia? I jak Ty dawałaś sobie z tym radę? :( byłam dzisiaj pierwszy raz u niego i cały czas płakałam. Jest taki malutki.. tak bardzo się boje, że sobie nie poradzi ..
    Hej, gratuluje i współczuję stresu. Pierwsze odwiedziny są bardzo przejmujące. Samo wejście na neonatologię jest trudne. Przede wszystkim pytaj - lekarzy, położne, nawet studentki wszystko wiedzą jak tam dziecko, co robili, jak sobie radzi, co Ty możesz zrobić, bo domyślam się, że z takim wczesniaczkiem na razie mało. Później powinno być łatwiej wchodzić tam, być z dzieckiem. Może masz możliwość skorzystania w szpitalu z pomocny psychologicznej? Trzymam kciuki za malucha!

age.png
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Pierwsza i druga doba ciezko, cpap, wisiało widomo intubacji nad nami i podanie surfaktantu. Później stopniowa poprawa, powoli schodziliśmy Z tlenu. Mała jak się urodziła miała 2210g , jak zeszły obrzęki to spadła do 1900g. Jak odłączyli tlen tak na prawdę nasza walka to było przybranie na wadze. Ale z racji tego, że to późny wczesniak byłyśmy w szpitalu tylko 13 dni. Na chwilę obecną nie widać po Polci wczesniactwa, ma już prawie 7 miesięcy i 7 kilogramów wagi. Na początku było ciężko, niby ludzie gratulowali a tu strach, nie wiadomo co będzie, ale trzeba myśleć dobrze i pytać, pytać, pytać. Ja na szczęście mogłam być z małą cały czas w szpitalu

• Karolina 26 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety synek zmarł. Serduszko przestało bić 😭

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... Karolina, tak bardzo mi przykro, tak bardzo Was przytulam, tak bardzo... 😢😢😢 Brak mi słów, bo nie ma takich słów.

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Niestety synek zmarł. Serduszko przestało bić 😭
    Ogromnie mi przykro. Nie mam innych słów, ani niczego sensownego do dodania. 😟😢

age.png
  • Suprive Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro...

• Nati12131 Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi przykro, ja urodziłam córkę w24 tygodniu ciąży, dzis jesteśmy w domu.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ