X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wdychanie szkodliwych substancji a zdrowie dziecka
Odpowiedz

Wdychanie szkodliwych substancji a zdrowie dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edziorro Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 8tyg. zaplanowanej, swiadomej ciazy. Nie uzywam w domu chemii, wylaczylam wszystkie odswiezacze powietrza, dymu papierosowego unikam jak ognia..
    A dzis pod gorke, w pracy mielismy wyciek amoniaku na tylach firmy.. Zaczelo sie niewinnie, poczulam dziwny zapach (nie wszyscy czuli), wyszlam wiec na swieze powietrze. W tym czasie dostalam informacje, ze to tylko niemily zapach wody z drenow. Wrocilam wiec z zaciagnietym na nos golfem uznajac ze to moja nadwrazliwosc na zapachy. Zapach nie nalezal do milych choc nie byl szczegolnie drazniacy i nie przypominal znanych mi do tej pory zapachow. Po chwili jednak znow wyszlam bo sama swiadomosc ze cos dziwnie smierdzi nie dawala mi spokoju. Intuicja mnie nie zawiodla, okazalo sie ze to wyciek amoniaku ktory przywedrowal przez klimatyzacje. Odeslali nas do domu, zadnej wiekszej akcji nie bylo (uk), zostal mechanik ktory mial zajac sie sprawą. Na jutro wypisalam urlop, nie chce narazac swojego dziecka, boje sie wracac do pracy, jestem przerazona.. Nie mam zadnych objawow zatrucia. Pije wode hektolitrami bo tylko taki sposob oczyszczania organizmu z ewentualnych toksyn przyszedl mi do glowy. Choc nie wiem czy to ma znaczenie w przypadku toksyn z powietrza.. Nie wiem co jeszcze moge zrobic, czy cokolwiek moge..
    Czy ktoras z mam miala w czasie ciazy kontakt ze szkodliwymi substacjami? Czy z dzieciatkiem wszystko dobrze? Czy jest jakies badanie ktore mozna wykonac zeby upewnic sie czy jest ok??

hashi, levothyroxine 37.5mg
    1cs
    oar83e3kx7q1e7jy.png
  • ankaa81 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) Ja pracuję w laboratorium chemicznym i przez pierwsze trzy miesiące miałam styczność z takimi substancjami w tym amoniakiem również. Nie martw się on nie ma działania kancerogennego na płód. Wszystko będzie dobrze. U nas dziecko jest zdrowe.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ