X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wege Ciąża
Odpowiedz

Wege Ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Zastanawiałam się, czy są tu jakieś (przyszłe) Mamy na diecie wegetariańskiej / wegańskiej?
    Nie jem mięsa od prawie 3 lat, wyniki mam wzorcowe, ale nie mam doswiadczenia w wege ciazy...

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • Trishka Znajoma

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Majanna! Trochę późno odpisuję ale dopiero dołączyłam do forum :) Od 20 lat nie jem mięsa, więc nie wyobrażałam sobie,że ktoś mnie może do tego zmusić:) W pierwszej ciąży lekarz zasugerował dołączenie do diety ryb 1-2 razy w tygodniu, a że ryby jadam od czasu do czasu nie miałam z tym problemów. Ciąża przebiegała prawidłowo, wyniki miałam bardzo dobre, urodziłam zdrowego synka :) Teraz jestem w 10 tygodniu ciąży i nic się nie zmieniło, nadal nie jem mięsa,wyniki mam dobre :) Dobrze zbilansowana dieta wegetariańska czy wegańska jest bardzo zdrowa i na pewno nie zaszkodzi dziecku.

• Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, ja nie jestem wege, ale moja bliska przyjaciółka tak, zastanawiała się nawet czy w ramach zachcianek ciążowych nie zachce jej się mięsa itp., było wręcz odwrotnie, nawet dla męża nie była w stanie zrobić nic z mięsem przez jakiś czas (bo ją od tego mdliło), lekarz ginekolog powiedział, że niech się nie zmusza, wyniki miała w porządku, córka urodziła się zdrowa

2nn3gov3pka4krpz.png
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, nie jem mięsa od 5 lat, to będzie moja pierwsza ciąża wege, w dwóch poprzednich jadłam drób. Nie jem mięsa, bo mi nie smakuje, mój organizm źle go toleruje. Jako nastolatka przez kilka lat też nie jadłam, potem przeszłam na białe mięso i znów na wege tak wiec czerwonego mięsa nie jadłam gdzieś od 20 lat. Dobrze się czuję mam dobre wyniki tylko martwi mnie czas w szpitalu i w czasie laktacji, bo dieta wege jest pracochłonna

gannyx8dt8d9juc3.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ