Wege Ciąża
-
Witaj Majanna! Trochę późno odpisuję ale dopiero dołączyłam do forum Od 20 lat nie jem mięsa, więc nie wyobrażałam sobie,że ktoś mnie może do tego zmusić W pierwszej ciąży lekarz zasugerował dołączenie do diety ryb 1-2 razy w tygodniu, a że ryby jadam od czasu do czasu nie miałam z tym problemów. Ciąża przebiegała prawidłowo, wyniki miałam bardzo dobre, urodziłam zdrowego synka Teraz jestem w 10 tygodniu ciąży i nic się nie zmieniło, nadal nie jem mięsa,wyniki mam dobre Dobrze zbilansowana dieta wegetariańska czy wegańska jest bardzo zdrowa i na pewno nie zaszkodzi dziecku.
-
cześć, ja nie jestem wege, ale moja bliska przyjaciółka tak, zastanawiała się nawet czy w ramach zachcianek ciążowych nie zachce jej się mięsa itp., było wręcz odwrotnie, nawet dla męża nie była w stanie zrobić nic z mięsem przez jakiś czas (bo ją od tego mdliło), lekarz ginekolog powiedział, że niech się nie zmusza, wyniki miała w porządku, córka urodziła się zdrowa
-
Witam, nie jem mięsa od 5 lat, to będzie moja pierwsza ciąża wege, w dwóch poprzednich jadłam drób. Nie jem mięsa, bo mi nie smakuje, mój organizm źle go toleruje. Jako nastolatka przez kilka lat też nie jadłam, potem przeszłam na białe mięso i znów na wege tak wiec czerwonego mięsa nie jadłam gdzieś od 20 lat. Dobrze się czuję mam dobre wyniki tylko martwi mnie czas w szpitalu i w czasie laktacji, bo dieta wege jest pracochłonna
-