Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wiek ciąży z miesiączki a wielkość płodu
Odpowiedz

Wiek ciąży z miesiączki a wielkość płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ami31 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć przyszłe mamusie ❤️
    Mam do was pytanie czy rozmiar zarodka i wiek ciąży u was się różniły ?? Czym to może być spowodowane ?? U mnie jest różnica 5 dni k zastanawiam się o co chodzi .. maluszek jest większy o 5 dni niż wskazuje termin miesiączki.

• le_bonheur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomiędzy terminem z miesiączki a terminem z USG jest różnica 8 dni (pierwotnie było to 11 dni, później różnica się zmniejszyła) - powód jest taki, że miałam bardzo nieregularne cykle, a w związku z tym zaszłam w ciążę w czasie, w którym teoretycznie nie powinnam w nią zajść, bo powinnam mieć dni niepłodne. 🤷‍♀️

👶🏻🩷 22.03.2025 roku, o 17:55, poprzez cesarskie cięcie, urodziło się 3370 g słodyczy i 55 cm szczęścia. 👨‍👩‍👧

age.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami31 wrote:
    Cześć przyszłe mamusie ❤️
    Mam do was pytanie czy rozmiar zarodka i wiek ciąży u was się różniły ?? Czym to może być spowodowane ?? U mnie jest różnica 5 dni k zastanawiam się o co chodzi .. maluszek jest większy o 5 dni niż wskazuje termin miesiączki.

Mogłaś mieć trochę wcześniej owulację :) i czasami też rosną szybciej, ja miałam potwierdzoną owulację w 14 dniu cyklu, więc zarodek powinien idealnie pasować na książkowy cykl i wiek ciąży, a był 2 dni większy na 1 prenatalnych :)

Starania od 06.2022

👩🏼 33

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
    Luty 2025 🍼👶❤️
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniejsza owulacja, szybsza implantacja. Przy różnicy powyżej 3 albo 5 dni (nie pamiętam dokładnie) bierze się pod uwagę wiek ciąży z USG.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ