Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wiek ciąży z miesiączki a wielkość płodu
Odpowiedz

Wiek ciąży z miesiączki a wielkość płodu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ami31 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć przyszłe mamusie ❤️
    Mam do was pytanie czy rozmiar zarodka i wiek ciąży u was się różniły ?? Czym to może być spowodowane ?? U mnie jest różnica 5 dni k zastanawiam się o co chodzi .. maluszek jest większy o 5 dni niż wskazuje termin miesiączki.

• le_bonheur Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomiędzy terminem z miesiączki a terminem z USG jest różnica 8 dni (pierwotnie było to 11 dni, później różnica się zmniejszyła) - powód jest taki, że miałam bardzo nieregularne cykle, a w związku z tym zaszłam w ciążę w czasie, w którym teoretycznie nie powinnam w nią zajść, bo powinnam mieć dni niepłodne. 🤷‍♀️

👶🏻🩷 22.03.2025 roku, o 17:55, poprzez cesarskie cięcie, urodziło się 3370 g słodyczy i 55 cm szczęścia. 👨‍👩‍👧

age.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami31 wrote:
    Cześć przyszłe mamusie ❤️
    Mam do was pytanie czy rozmiar zarodka i wiek ciąży u was się różniły ?? Czym to może być spowodowane ?? U mnie jest różnica 5 dni k zastanawiam się o co chodzi .. maluszek jest większy o 5 dni niż wskazuje termin miesiączki.

Mogłaś mieć trochę wcześniej owulację :) i czasami też rosną szybciej, ja miałam potwierdzoną owulację w 14 dniu cyklu, więc zarodek powinien idealnie pasować na książkowy cykl i wiek ciąży, a był 2 dni większy na 1 prenatalnych :)

Starania od 06.2022

👩🏼 34

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
    Luty 2025 🍼👶❤️ synek

21.04.2026 II
    13.05.2026 6+3 puste jajo
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniejsza owulacja, szybsza implantacja. Przy różnicy powyżej 3 albo 5 dni (nie pamiętam dokładnie) bierze się pod uwagę wiek ciąży z USG.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ